17.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Απόφαση τοποθέτησης πινακίδων απαγόρευσης διέλευσης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Διαβάστε επίσης

Στις 26-02-2024, στο πλαίσιο της ενδοπεριφερειακής συνεργασίας μου με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνα Απόστολο και Τσίμαρη Ιωάννη, κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση με θέμα: «Αρνητικές επιπτώσεις λόγω της απαγόρευσης διέλευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε οδικά δίκτυα της Ηπείρου», σε μία περίοδο αγροτικών κινητοποιήσεων και όχι μόνο.

Στις 02-4-2024, έπειτα από επικοινωνία με τον Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολο, μου κοινοποιήθηκαν απαντητικά έγγραφα από Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την τεθείσα ερώτηση, τα οποία και δίνουν λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα και βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών και αρμόδιων φορέων του ν. Άρτας και της Περιφέρειας Ηπείρου. Αυτά αφορούν σε:

  • έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Υπηρεσία Συντονισμού, Γραφείο Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων
  • έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών
  • έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Νομοθετικού Συντονισμού
  • έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, Διεύθυνση Δ17.

Το πέμπτο έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης, Διεύθυνση Νομοθετικού Συντονισμού και Καλής Νομοθέτησης, το οποίο και κοινοποιώ δημόσια, αναφέρεται στην καταγραφή του οδικού δικτύου όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και με σαφήνεια αναθέτει στους αρμόδιους φορείς τη συγκέντρωση – αποτύπωση υλικού και στοιχείων για την καταγραφή του οδικού δικτύου όπου προτείνεται απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων. Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ως αποδέκτες, πέραν των λοιπών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ηπείρου. Τέλος, αναφέρω ότι, η Διεύθυνση Δ17 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει εισηγηθεί τη συμπλήρωση απόφασης που εκδόθηκε το 2017 προκειμένου να προστεθούν και άλλες περιπτώσεις εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο και εναλλακτικό οδικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας, όπως υπέρβαρα/υπερμεγέθη οχήματα, εκτροπές κυκλοφορίας όταν εκτελούνται εργασίες, επικίνδυνα φορτία.

Εκκινώντας την όλη διαδικασία μέσα από Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, με απαντητικά έγγραφα του αρμόδιου Υπουργείου, βρίσκομαι στη διάθεση τόσο των πολιτών όσο και των αρμόδιων φορέων με απώτερο σκοπό τη σωστή ενημέρωση, τον συντονισμό των εμπλεκόμενων μελών και κατ’ επέκταση τη διευθέτηση του εν λόγω προβλήματος.

Θεόδωρος Γόγαλης

Μέλος Τομέα Δημόσιας Διοίκησης & Μεταναστευτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής 

Υπεύθυνος Τομέων Δημόσιας Διοίκησης, Υγείας και Οικονομικού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα