18.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Τρία χρόνια με ΑΠΟΨΗ

Διαβάστε επίσης

Ήταν Τρίτη και 13 του 2021, οπότε και η εφημερίδα ΑΠΟΨΗ, ένα παιδί της εποχής που ακολούθησε την κρίση του κορωνοϊού, κυκλοφόρησε στην περιοχή της Άρτας. Κάνοντας έναν απολογισμό του τότε με το σήμερα, θα λέγαμε ότι παρά τον παροξυσμό των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, και την μετατόπιση της ενημέρωσης στις σελίδες του διαδικτύου, ο έντυπος Τύπος έχει αποκτήσει μια υπεραξία…
Οι λόγοι, δεν χρειάζεται να αναλυθούν επί του παρόντος, αλλά σε μεγάλο βαθμό ερείδονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία απαιτούνται για την έκδοση και κυκλοφορία σήμερα, ενός πιστοποιημένου εντύπου, με τις διαδικασίες για την απασχόληση επαγγελματικού προσωπικού να είναι απαιτητικές και υπό συνεχή έλεγχο.
Να σημειωθεί ότι πέραν του Αθηναϊκού Τύπου, ο τοπικός και περιφερειακός Τύπος αντιμετωπίζει και αυτός μια μεγάλη κρίση, η οποία έγκειται στην αλλαγή της τάσης ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού, αλλά παρόλα αυτά, μπορεί ακόμη και ανθίσταται, για τον λόγο ότι και το αναγνωστικό κοινό του περιφερειακού Τύπου έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά ανώτερα του μέσου όρου: η αλήθεια είναι ότι όσοι μας διαβάζουν, πρόκειται για άτομα μέσης ή ανώτερης εισοδηματικής τάξης, υψηλής μόρφωσης και με ενδιαφέρον για τα θέματα της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας τους.
Επιβιώνουμε λοιπόν, επειδή, σε μεγάλο βαθμό στηριζόμαστε σε ένα κοινό, το οποίο βρίσκει στον Τύπο, ένα ποιοτικό μέσο πληροφόρησης και υπεύθυνης ενημέρωσης, το οποίο δεν μπόρεσε κανένας να υποκαταστήσει. Και να σημειωθεί ότι στον ορυμαγδό, των διαφορετικών απόψεων, που στα κοινωνικά μέσα, αφειδώς κατατίθενται, εκείνες που στο τέλος μπορούν και διακρίνονται, είναι όσες από τον Τύπο αναδεικνύονται.
Με αυτές τις σκέψεις, προχωράμε στο τέταρτο έτος της κυκλοφορίας μας, με νέες κατευθύνσεις, πιο σοφοί και πιο έμπειροι. Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν και μας υποστήριξαν, αλλά και όσους μας υπέσκαψαν και μας πολέμησαν, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε την δύναμη και το πείσμα να συνεχίσουμε για την επόμενη έκδοση.
Με την υπευθυνότητα, την δηκτικότητα και την ενσυναίσθηση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και προσπαθώντας να τις ερμηνεύσουμε!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα