22.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

«Η μπουγάδα της Ευτυχίας»

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η δράση «Η μπουγάδα της Ευτυχίας» που  διοργανώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και το 1ο Ειδικό Δημοτικό  Σχολείο Άρτας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων σχολείων,  συνεπικουρούμενοι και από την έμπνευση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του  Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων, συζήτησαν για το τι είναι η ευτυχία και αποτύπωσαν σε  λευκά μπλουζάκια την αντίληψη, τις ιδέες και τις εικαστικές απαντήσεις τους. 

Η δράση η οποία ξεκίνησε από την Κύπρο, επεκτάθηκε σε αρκετά σχολεία της χώρας  μας και – για το φετινό σχολικό έτος – έφτασε και στο νομό μας, κινητοποίησε το μαθητικό  μας πληθυσμό και παρήγαγε 100 μπλουζάκια ζωγραφισμένα με κάθε ιδέα, κάθε έμπνευση  και όλα τα χρώματα της Ίριδας, που απλώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, την  Τρίτη 23 Απριλίου, και πουλήθηκαν στο κοινό, με τα έσοδα να κατευθύνονται στο Σύλλογο  Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα».  

Η συμμετοχή της τοπικής Κοινωνίας υπήρξε άμεση και συγκινητική, η δράση μας  στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τα 100 μπλουζάκια μας πουλήθηκαν μέσα στην πρώτη  ώρα!  

Όμως κανείς από τους συμπολίτες μας, όσους δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν κάποια  από τις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών, δεν αποχώρησε από το χώρο της εκδήλωσης  δυσαρεστημένος, μιας και μπορούσε να καταθέσει τον πολύτιμο οβολό του στο ερανικό  κουτί του συλλόγου «Η Φλόγα», μέλη του οποίου συμπαραστάθηκαν και ενίσχυσαν την  προσπάθεια.Τα συνεργαζόμενα σχολεία ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της  δράσης: τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χαρακλιά Κωνσταντίνο, εκ μέρους του Δήμου Αρταίων, τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, κ. Κλεοπάτρα  Βασιλείου, τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, την εκπαιδευτικό κ.  Πολυξένη Πουρουτίδου του Τμήματος Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίων  Αναργύρων, που μας μετέφερε την ιδέα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των  σχολείων μας και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας, οι οποίοι με τη χρηματική τους  συνεισφορά στήριξαν τους σκοπούς της «Φλόγας».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα