30.4 C
Arta
27 Ιουλίου 2024

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων

Διαβάστε επίσης

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Βίκου-Αώου, με φορέα διαχείρισης την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ,  και ο Δήμος Κόνιτσας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων με μια εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον οινικό φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής της Κόνιτσας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2024 και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με πρώτο σταθμό τους αμπελώνες της Αναγνωστοπούλειου Γεωργικής Σχολής, όπου θα υπάρξει ξενάγηση από τον υπεύθυνο γεωπόνο, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην τεχνογνωσία που συνδέεται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή κρασιού.

Ο δεύτερος σταθμός θα περιλαμβάνει τη μεταφορά στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στην Κόνιτσα, μέσα από τη συλλογή του οποίου οι επισκέπτες θα εισέλθουν σε έναν κόσμο γεμάτο παράδοση, γεύση και πολιτισμό. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις συλλογές που αναδεικνύουν τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τον αμπελώνα και το κρασί.

Οι παρευρισκόμενοι θα ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδικούς του χώρου και τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους και θα αναδείξουν τη σημασία της διατήρησης και της προώθησης των τοπικών ποικιλιών αμπέλου, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν και προϊόντα της τοπικής παραγωγής τους.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ και ο Δήμος Κόνιτσας αναμένουν να σας υποδεχθούν σε αυτή την εκδήλωση για μια μοναδική εμπειρία συνδυασμού φύσης και πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα