21.8 C
Arta
17 Ιουνίου 2024

Ο Γιώργος Στύλιος στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών

Διαβάστε επίσης

Για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισάγει ρυθμίσεις για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών και τη στήριξη των επιχειρήσεων, μίλησε ο Γιώργος Στύλιος στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. 

Ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ ξεκίνησε με μια αναφορά στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, να απευθύνει επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Μια συμβολική πράξη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Στύλιος, με την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζητά από την Ευρώπη να αναλάβει δράση απέναντι στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Πρωτοβουλία που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει το πρόβλημα της ακρίβειας, το μελετά και, παίρνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του. Εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και συγκρουόμενη με ολιγοπώλια και τις στρεβλώσεις της Αγοράς.

Ο κ. Στύλιος επικεντρώθηκε στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, που ενισχύουν τις δράσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ειδικότερα, αυτές που εγγυώνται τη στελέχωση της ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς) με έμπειρο προσωπικό, καθώς και σε αυτές που δίνουν τέλος σε αθέμιτες πρακτικές, αυξάνοντας το χρονικό διάστημα από το οποίο υπολογίζεται η μείωση της τιμής ενός προϊόντος. Μια ρύθμιση που στοχεύει πρακτικές που καταστρατηγούν τις αρχές του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς.

Πρόσθεσε δε, πως η προστασία των καταναλωτών είναι ταυτόσημη με την ορθή λειτουργία της Αγοράς και για αυτό τον λόγο η Κυβέρνηση εμπλουτίζει και επικαιροποιεί συνεχώς τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της. Μάλιστα δράσεις της Κυβέρνησης όπως: οι 45.000 έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ μέχρι σήμερα, το «καλάθι του νοικοκυριού», και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιθωρίου μεικτού κέρδους, ήδη αποδίδουν.

Τόνισε, ωστόσο, πως απαιτούνται και κεντρικές, πανευρωπαϊκές λύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της διεθνούς πληθωριστικής κρίσης. Δράσεις που μόνο η Ευρώπη μπορεί να αναλάβει. Γεγονός που υπογράμμισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστολή του.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Άρτας, σημείωσε πως: «τα μέτρα που λαμβάνονται χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν», συμπληρώνοντας ότι: «η πραγματική λύση στην αύξηση των εισοδημάτων και της απασχόλησης. Και εκεί η Κυβέρνηση, με τις διαδοχικές αυξήσεις του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, την αύξηση για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια των μισθών στο Δημόσιο και η ενίσχυση των συντάξεων, έχει δώσει σαφές δείγμα της πολιτικής της».
Link με το video της ομιλίας:

https://youtu.be/vmadFjq0Yew

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα