20.4 C
Arta
18 Οκτωβρίου 2024

Η Βαγγελιώ, προκαλεί με αρτινές συνταγές…

Διαβάστε επίσης

Το εστιατόριο της οδού Γριμπόβου έχει το όνομα της μαγείρισσας και ιδιοκτήτριας. Η Βαγγελιώ είναι το σήμα κατατεθέν μιας επιχείρησης που προσπαθεί να δώσει το καλύτερο στον πελάτη: γευστικές μνήμες και εμπειρίες, που είναι δεμένες με την πόλη αυτή και την ιστορία της.
Συνήθως στην Βαγγελιώ καταφεύγουν όσοι επισκέφθηκαν αυτήν την πόλη και θέλουν να δοκιμάσουν μια τοπική παραδοσιακή συνταγή, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Αλλά και πολλοί αρτινοί, που θέλουν να γυρίσουν στα παλιά, στο φαγητό που η γιαγιά τους ετοίμαζε στην παλιά Άρτα, τότε που το μαγείρεμα εκτός από μια διαδικασία σπιτική, ήταν και μια ολόκληρη ιεροτελεστία, την οποία όλα τα μέρη, έπρεπε να σεβαστούν.
Έτσι κι εμείς μια Πέμπτη μεσημέρι, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε την Βαγγελιώ για να γευτούμε παραδοσιακές καλοκαιρινές αρτινές γεύσεις, σύμφωνα με τα υλικά της εποχής…
Γευτήκαμε πεντανόστιμα πικάντικα παπουτσάκια, με τραγανή μελιντζάνα και τους παραδοσιακούς κεφτέδες με καραμελωμένα κρεμμύδια, τα οποία με την πρώτη πιρουνιά, έστειλαν τον ουρανίσκο πολλά χρόνια πίσω, στα οικογενειακά τραπέζια της γιαγιάς και στις γεύσεις εκείνες με τα γνήσια και νόστιμα προϊόντα εκείνης της εποχής.
Δώσαμε το επόμενο ραντεβού για το αρτινό «τσουμπλέκι» και ήδη αδημονούμε για το αποτέλεσμα.

Ο Γαστριμάργος

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα