15.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

Ο λαϊκισμός φαίνεται στα έργα

Διαβάστε επίσης

Σαν να ήταν η συνέχεια του άρθρου µας της προηγούµενης εβδοµάδας, η τοποθέτηση του Γιάννη Παπαλέξη και στην συνέχεια της Τζένης Ταπραντζή αναφορικά µε την κατάσταση που επικρατεί στον Δήµο της Δηµαρχίας Τσιρογιάννη…

Ειδικότερα: 9 χρόνια φάγουρα!!! Τέτοιος βάλτος θεµάτων στην τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν υπήρχε ούτε σε δυστοπικές ταινίες επιστηµονικής φαντασίας, όπου έχει σταµατήσει ο χρόνος.

Έρχεται λοιπόν ο Γιάννης Παπαλέξης και λέει: τι να συζητήσουµε για το Μουσικό Σχολείο της Άρτας, από το 2012 επί νοµαρχίας Παπαβασιλείου είχαµε πάρει µια προσωρινή απόφαση και σήµερα δέκα χρόνια µετά, δεν έχει προχωρήσει τίποτε…

Υπάρχει λοιπόν µια ανεξήγητη στασιµότητα για το θέµα αυτό ή για την ακρίβεια … αδικαιολόγητη στασιµότητα.

Το 2012 είχαµε επίσης συζητήσει για το που και πως θα δηµιουργηθεί η Γέφυρα στις Κεραµάτες…

Το 2012 είχαµε επίσης συζητήσει για την τοποθεσία του Επιχειρηµατικού Πάρκου στις Χαλκιάδες και µετά από ένα γύρο συζητήσεων, µελετών και ταξιδιών σε διάφορες τοποθεσίες επέστρεψε ξανά στις Χαλκιάδες.

Στασιµότητα παντού… Τα µεγάλα θέµατα δεν προχωρούν µε τίποτε. Έχουµε βαρεθεί σαν τοπική κοινωνία να µην περπατάει τίποτε σε αυτήν εδώ την περιοχή και να χάνονται οι ευκαιρίες και οι ελπίδες για τον έρµο αυτόν πληθυσµό.

Και να πούµε και µια σειρά ακόµη θεµάτων, όπως το ΞΕΝΙΑ, το OPEN MALL κλπ. Είµαστε νιοί και ασπρίσαµε και δεν βλέπουµε καµία αλλαγή στον τόπο αυτόν, που να είναι ουσιαστική και χρήσιµη. Θα πούµε κι εµείς σε λίγο, ρε αδελφέ, τι να το κάνουµε τώρα το επιχειρηµατικό πάρκο; Πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν καµιά εκατοστή Ανώνυµες εταιρίες στο νοµό και σήµερα µετριούνται στο δάκτυλο ενός χεριού. Πόσες επενδύσεις δεν ήρθαν ποτέ στον τόπο αυτόν, επειδή δεν υπήρξαν τα εχέγγυα;

Και λέµε γιατί πάνε στα Γιάννινα… Στο γειτονικό νοµό δεν έκαναν είκοσι χρόνια για να οριοθετήσουν επιχειρηµατικό πάρκο αδελφέ…

Και µου αρέσει ότι κάθε φορά όταν έρχεται ένα θέµα στο Δηµοτικό Συµβούλιο, εκτός του γεγονότος ότι έχεις την βαθιά αίσθηση ότι γνωρίζεις όλες τις παραµέτρους του, όχι απλώς επιδερµικά, αλλά σε βάθος, ακούς τον Δήµαρχο να αναφέρει ότι «για πρώτη φορά ασχολούµαστε µε αυτό το ζήτηµα».

Όχι… Δεν είναι πρώτη φορά! Δυστυχώς τα ζητήµατα αυτά έχουν τις βαθιές τους ρίζες όχι µόνο από την εποχή του Βάγια, από την εποχή του Παπαγεωργίου, της Κικής Σακκά και του Σιµεντζή ακόµη… Μην πιάσουµε παλιότερα.

Και συµπληρώνει και η Τζένη Ταπραντζή, ότι ούτε λύση στο Μουσικό Σχολείο πρόκειται να δούµε, ούτε τίποτε άλλο, γιατί το µεγάλο έργο της δηµοτικής αρχής είναι να µοιράζει πίσσα και πούπουλα για να εξασφαλίσει σταυρούς για την επανεκλογή τους.

Και όπως όλοι µας, κανένας δεν υποβαθµίζει τις αγροτικές οδοποιίες από τα προγράµµατα του ΥπΑΑΤ και του Αντώνη Τρίτση, αλλά ρε παιδί µου, δεν µπορεί το όραµα ενός Δήµου να είναι να γίνονται µόνο τα αυτονόητα…

«Ο λαϊκισµός φαίνεται στα έργα» ανέφερε η Τζένη Ταπραντζή και αυτό είναι κάτι, που όλοι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί, χωρίς αυτό όµως να σηµαίνει ότι δεν έχουν κουραστεί από το παιχνίδι αυτό της έλλειψης κάθε οράµατος, το οποίο ταλανίζει τον Δήµο Αρταίων τα τελευταία χρόνια.

Γιατί αν µη τι άλλο και άλλες δηµοτικές αρχές πέρασαν από τον τόπο, καµία δεν είχε µοναδικό όραµα την επανεκλογή του επικεφαλής της.

Και η Τέρυ Φακίτσα με τον Τσιορογιάνη

Όπως ήταν αναμενόμενο και η δικηγόρος Ελευθερία Φακίτσα, πήρε τον δρόμο των υποψηφίων στον συνδυασμό της δημοτικής αρχής. Η Τέρυ ασχολείται πολλά χρόνια με τα δημόσια πράγματα της Άρτας και μάλιστα κατά την προηγούμενη τετραετία ήταν και υποψήφια με τον συνδυασμό του Γιώργου Μπαλάγκα, στον οποίο μάλιστα είχε πάει και πολύ καλά σε σταυρούς.
Βέβαια να σημειώσουμε ότι η επιλογή της Τέρυς να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη είναι αμιγώς προσωπική και βέβαια σε τίποτε δεν έχει να κάνει με θέματα άτυπης συνεργασίας με τον συνδυασμό του κ. Μπαλάγκα, όπως έχει ακουστεί το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα να σημειώσουμε ότι η φωτογραφία που ελήφθη για τα social media είχε σαν φόντο το Πρωτοδικείο της Άρτας, δίνοντας και έναν συμβολισμό παραπάνω στην ανακοίνωση της συνεργασίας.

Ο ΘΩΜΑΣ ΠΑΛΛΑΣ νέος δημοτικός σύμβουλος

Ενα νέο πρόσωπο θα κοσμεί πραγματικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας και αυτό θα είναι του καλού φίλου Θωμά Πάλλα, ο οποίος κλήθηκε να πάρει την θέση της Λίτσας Κιτσαντά, που παραιτήθηκε.
Ο Θωμάς Πάλλας, γνωστός δικηγόρος, ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς εν πρώτοις να έχει κάποιο ενδιαφέρον για να εκλεγεί, αλλά προκειμένου να βοηθήσει στον αγώνα της, την συμφοιτήτριά του και καλή του φίλη Λίτσα Κιτσαντά.

Στο διάστημα αυτό όμως, απέδειξε ότι μπορεί να είναι ένας χρήσιμος και αποδοτικός σύμβουλος, καθώς μπορεί και έχει μια προσωπική και εναλλακτική άποψη αναφορικά με την άσκηση της αυτοδιοίκησης και αυτό θα φανεί κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Θωμάς Πάλλας είναι ένας ήπιος και χαμηλών τόνων χαρακτήρας και ήταν επί πολλά έτη Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, όπου και διακρίθηκε για τις οργανωτικές του ικανότητες, αλλά και την διάθεσή του να επιλύει διαφορές και αντιμετωπίζει ειρηνικά και δημιουργικά τα προβλήματα. Η Λίτσα μπορεί να είναι σίγουρη ότι έχει αφήσει στη θέση της έναν άξιο συνεχιστή και χρήσιμο δημοτικό σύμβουλο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα