24.8 C
Arta
16 Μαΐου 2024

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΤΣΙΜΠΕΡΛΕΝΙΟΣ – ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ…

Διαβάστε επίσης

Ο Διομήδης Τσιμπερλένιος, ήταν το παιδί με το χαμόγελο. Ο αιφνίδιος θάνατός του την 5η Μαρτίου 2021, ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για όλους μας. Ήταν ο άνθρωπος που έλεγες ότι θα ζήσει χίλια χρόνια. Με μια μεγάλη καρδιά, με ανοικτό μυαλό και διάθεση να βοηθήσει όποιον είχε την ανάγκη του. Δραστήριος και κοινωνικός, πολιτικά ανήσυχος με προοπτική για τον τόπο και το μέλλον του. Ο Διομήδης, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Βουκουρεστίου, ασκήθηκε ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο των νέων τότε δικηγόρων Βασίλη Μπαλάσκα και Πάνου Καραγιώργου και αμέσως εισχώρησε στην τοπική κοινωνία, ως μάχιμος δικηγόρος, με όλη την σημασία της λέξης.
ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΤΑΣΗ
Στεκόταν με φιλοσοφική διάσταση απέναντι στα θέματα της καθημερινότητας, είχε πολιτική προοπτική και δική του οπτική απέναντι στις εξελίξεις της κοινωνίας και της οικονομίας. Η πολιτική ματιά του, είχε περισσότερο συναισθηματικό χαρακτήρα, παρά ορθολογιστική σκοπιά. Είχε συμμετάσχει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Κώστα Παππά και αν ήταν επιλογή της τελευταίας στιγμής, μπόρεσε να κερδίσει άνετο μεγάλο αριθμό ψήφων. Στην συνέχεια έκανε την έκπληξη και μεταπήδησε στο κόμμα του είχε ιδρύσει ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας στους φίλους του ότι «πίστευε στις μεταρρυθμίσεις ενός ευρωπαίου ηγέτη».
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ
Ο Διομήδης τα τελευταία χρόνια είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το business plan της μεγάλης του αγάπης. Θα ασχολούνταν με την καλλιέργεια και την πώληση αρωματικών φυτών, όπως το τσάϊ του βουνού, αλλά και άλλα βότανα. Λάτρης ο ίδιος της εναλλακτικής ιατρικής, μπορούσε να κάνει ατελείωτες συζητήσεις για το πως φυτεύεται ο σιδερίτης (το τσάϊ του βουνού), πόσο υψόμετρο αποδίδει, πόση υγρασία πρέπει να έχει το χώμα και άλλες πληροφορίες που σε εντυπωσίαζαν. Ο Διομήδης είχε δώσει κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής επιθυμώντας να παρακολουθήσει μαθήματα για την βιολογική καλλιέργεια.
Το πάθος του για την μάθηση αυτή, είχε καταστεί έκδηλη. Συμβουλευόταν επιστημονικά εγχειρίδια, φίλους και συγγενείς γεωπόνους και μάλιστα είχε έρθει και σε συμφωνία με πολλούς ιδιοκτήτες ερημωμένων χωραφιών στα ορεινά της Άρτας (στις Πηγές, όπου είχε και τις ρίζες του), προκειμένου να συνεκμεταλλευτούν τις εκτάσεις τους, με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών. Ο Διομήδης είχε δώσει ένα όραμα στην ζωή του, έναν σκοπό, που σίγουρο είναι ότι αν ευοδωνόταν θα είχε πολλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία μας.
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Πέραν των άλλων, συνέχισε να είναι ο αρωγός των κατατρεγμένων. Στήριζε με πάθος και κατανόηση τους φτωχούς πελάτες τους, εξίσου με τους πλούσιους. Ήταν ο δικηγόρος που όχι μόνο δεν πλούτισε από την δουλειά του, αλλά με σθένος ψυχής, με αγάπη και αληθινή ενσυναίσθηση έβαλε από την τσέπη του για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Πάντοτε το χαμόγελο και η καλή καρδιά ήταν αυτό που του έδινε δύναμη να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ακόμη και όταν βρέθηκε σε δυσάρεστη θέση, μπόρεσε να ξεπεράσει το μαράζι της δύσκολης ώρας και να σταθεί δυνατός.
Αλλά εκείνο που αγαπούσε περισσότερο ο φίλος Διομήδης, ήταν η οικογένειά του. Η σύντροφός του η Κυριακή, που τον στήριζε σε κάθε στάδιο της ζωής τους, και ο μοναχογιός του ο Κωνσταντίνος, για τον οποίο ο Διομήδης ήταν περήφανος, επειδή είναι ένα έξυπνο και καλόκαρδο παιδί. Ακόμη και τώρα, που γράφω αυτές τις δύσκολες αράδες, γνωρίζω ότι αν είναι για ένα πράγμα που ο Διομήδης θα στεναχωριόταν, ήταν επειδή τον πρόδωσε η καρδιά του, πριν να χαρεί όσο ήθελε το καμάρι του.
Καλό κατευόδιο φίλε Διομήδη, οι φίλοι σου στεναχωρηθήκαμε πολύ από την απώλειά σου, όπως και όλη η κοινωνία της Άρτας, που ήξερε την αληθινή σου αξία, την χρυσή καρδιά σου και την ψυχική σου γενναιοδωρία. Οι φίλοι σου, δεν είχαν την ευκαιρία να σε αποχαιρετίσουν όπως θα ήθελαν, όμως είσαι πάντα μια ζωντανή φιγούρα στην σκέψη τους.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ

Επικήδειος λόγος του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας κ. ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

«Αγαπημένε μας Διομήδη
Μεγάλος ο πόνος και βαριά η θλίψη μας, σ’ αυτόν τον ύστατο αποχαιρετισμό, για όλους εμάς, τους συναδέλφους Δικηγόρους και φίλους σου.
Είχες το χάρισμα των ξεχωριστών ανθρώπων, που έχουν αποφασίσει ότι η ζωή αξίζει όταν δημιουργείς, όταν αισθάνεσαι, όταν αγωνίζεσαι και όταν προσφέρεις. Και όλα αυτά, συγκρότησαν μια εξαίρετη επιστημονική και κοινωνική προσωπικότητα. Αγωνιζόσουν με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ασίγαστο πάθος, τόσο στον επιστημονικό όσο και στον κοινωνικό στίβο.
Ο Διομήδης, γεννήθηκε και ανατράφηκε στην Άρτα, από γονείς, που του δίδαξαν την εντιμότητα, την εργατικότητα και την συνέπεια.
Σπούδασε Νομικά στη Ρουμανία και διορίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Άρτας στις 05-07-2001 και προήχθη σε Δικηγόρο παρ’ Εφέταις την 12-07-2011.
Τίμησε την ιδιότητα του μαχόμενου Δικηγόρου στις δικαστικές αίθουσες της Άρτας. Ο Διομήδης πάντα πορευόταν όρθιος. Με γνώμονα και τρόπο ζωής το πάθος την αξιοπρέπεια, την εργατικότητα, την δοτικότητα, τον αλτρουισμό, κατέκτησε τον σεβασμό και την αναγνώριση των ανθρώπων και της κοινωνίας.
Τίμησε την ιδιότητα του υπεύθυνου Πολίτη.
Τίμησε τους θεσμούς, ως υποψήφιος και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Νομαρχίας και Περιφέρειας), όπου επί σειρά ετών υπηρέτησε με το ίδιο πάθος, όπως και την επιστήμη του, με πάθος και μαχητικότητα, υπερασπίζοντας τις θέσεις του και τα δικαιώματα των δημοτών.
Συνέδεσε τη ζωή του με την αγαπημένη σύζυγό του Κική και δημιούργησαν μια ευτυχισμένη οικογένεια, μαζί με τον μονάκριβό τους γιο, τον Κωνσταντίνο. Με αξιοπρέπεια και πείσμα, μαχόταν σε όλους του τομείς, λες και είχε προαισθανθεί ότι η ζωή του θα ήταν τόσο σύντομη.
Όλοι εμείς οι συνάδελφοί του Δικηγόροι είμαστε περήφανοι που συμπορευτήκαμε στην Επιστήμη, τους Θεσμούς και την Κοινωνία, με το Διομήδη. Και είμαστε συντετριμμένοι για την απώλεια του.
Στη σύζυγο και στο παιδί του, στους γονείς του Κωνσταντίνο και Βασιλική, στα αδέλφια του Θεοφάνη και Χρήστο, και στους λοιπούς οικείους του, εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ»

Τον επικήδειο αυτό εκφώνησε κατά την εξόδιο ακολουθία ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας κ. Μιχάλης Νικολάου

Διαβάστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

Τελευταία Νέα