23.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ ο Θανάσης Τρομπούκης

Διαβάστε επίσης

Στην πιο καίρια επιτροπή της ΕΠΟ, αυτή των εθνικών ομάδων, ανανέωσε την συμμετοχή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας κ. Θανάσης Τρομπούκης, ως επιβράβευση της μέχρι σήμερα επιτυχημένης πορείας του στην απαιτητική αυτή θέση της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η επιτροπή των Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ είναι υπεύθυνη για την διεθνή εικόνα του ποδοσφαίρου μας, καθώς ασχολείται με τα θέματα της σύστασης και λειτουργίας των εθνικών αντιπροσωπευτικών ομάδων μας στις κατηγορίες του ποδοσφαίρου, όπως η Εθνική ομάδα Ανδρών, Γυναικών, Κορασίδων, νέων, σάλας, beach soccer κλπ.
Η επιτροπή αποτελείται από Διοικητικό Συμβούλιο επτά μελών, εκ των οποίων τα τρία αποτελούν την εκτελεστική επιτροπή και τα υπόλοιπα τέσσερα τα μέλη. Η κατανομή των αξιωμάτων έχει ως εξής Πρόεδρος: Παναγιώτης ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, Αναπληρωτής Πρόεδρος: Άγγελος ΔΑΝΙΗΛ, Μέλη: Παναγιώτης ΣΑΛΤΑΣ Λεωνίδας ΘΩΜΑΪΔΗΣ, Αλέξανδρος ΣΦΗΚΑΣ, Αθανάσιος ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ, Παντελής ΧΑΤΖΗΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Από τα μέλη αυτά, οι τρεις συμμετείχαν και στην προηγούμενη θητεία και υπήρξε ανανέωση στους υπόλοιπους τέσσερις.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο ρόλος της επιτροπής έγκειται στα θέματα της πρόσληψης και διαχείρισης του προσωπικού των εθνικών ομάδων, όπως οι παίκτες, οι τερματοφύλακες, οι γυμναστές, οι ιατροί, οι φυσιοθεραπευτές κλπ εκτός από την επιλογή του προπονητή, όπου είναι επιλογή του Προέδρου της ΕΠΟ. Τα μέλη της επιτροπής, οι οποίοι είναι άμισθοι, εισηγούνται για τα διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την λειτουργία των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, ενώ έχουν ειδικούς τεχνικούς διευθυντές (τους κ.κ. Φύσσα και Κωνσταντινίδη), οι οποίοι συνδράμουν στην εκτέλεση των αποφάσεων.
Στις αρμοδιότητές τους εντάσσεται και η προετοιμασίες για τις διεθνείς παρουσίες των ομάδων, για ταξίδια και παιχνίδια στο εξωτερικό, αλλά και τα θέματα φιλοξενίας των ξένων ομάδων στην χώρα μας, η εύρεση ομάδων για τα φιλικά παιχνίδια και ο οικονομικός προγραμματισμός των αγώνων. Όπως αναφέραμε στην αρχή, αποτελεί την πιο καίρια επιτροπή της ΕΠΟ, γιατί καθορίζει και συμβάλλει στην διαμόρφωση της εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ομοσπονδίας στο εξωτερικό.

ΜΕΛΗ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η επιλογή των μελών της επιτροπής είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος και λόγω της σοβαρότητας της θέσης, προτείνει πρόσωπα με διαχειριστικές και διεκπεραιωτικές δυνατότητες, αλλά και εμπειρία στον τομέα του ποδοσφαίρου. Την εισήγηση του Προέδρου της ΕΠΟ, εγκρίνει η εκτελεστική επιτροπή.
Ο Θανάσης Τρομπούκης, κατά την προηγούμενη θητεία, ήταν υπεύθυνος για την Εθνική ομάδα Ελπίδων και είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση. Μάλιστα η ομάδα των Ελπίδων σημείωσε άριστη πορεία και ήταν πρώτη στον όμιλο για το EURO, παρουσιάζοντας σημαντικές νίκες και καλές εμφανίσεις στο εξωτερικό, με προπονητή το Γιάννη Γκούμα. Όμως μετά το covid19 άλλαξαν τα δεδομένα, καθώς οι παίκτες που συμμετείχαν στην Εθνική Ελπίδων, δεν είχαν αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα λόγω απραξίας και έλλειψης καλής φυσικής προετοιμασίας, η ομάδα μας να σημειώσει δύο ήττες και να βγει εκτός EURO.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα από την έλλειψη συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στις ομάδες τους, και έτσι να μην έχουν την τριβή της συμμετοχής στους αγώνες καθώς δεν συμμετέχουν σε πολλά παιχνίδια και πρέπει να βρεθεί φόρμουλα, τουλάχιστον στην Super League 2 να συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές στους αγώνες.
Ευχόμαστε στο Θανάση Τρομπούκη, να συνεχίσει την καλή πορεία του, που τον ανέδειξε στην συγκεκριμένη περιοχή και βέβαια περιμένουμε από τη θέση αυτή να αναδειχθεί και το αρτινό ποδόσφαιρο κατά τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα