26.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Έτοιμοι να ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ

Διαβάστε επίσης

Τα βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα ειδών Δώρων είναι από τις επιχειρήσεις που περιμένουν τις ημέρες των εορτών, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και τον τζίρο τους και σε μεγάλο βαθμό, να μπορέσουν να αποκτήσουν την απαραίτητη ρευστότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Η εφημερίδα μας στα πλαίσια της ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού, απευθύνθηκε σε πέντε γνωστές επιχειρήσεις της Άρτας, θέτοντας τους τις ίδιες τέσσερις ερωτήσεις σχετικά με τις ημέρες που έρχονται:

1) Είναι έτοιμο το κατάστημά σας να υποδεχθεί τους αγοραστές για τα Πασχαλινά δώρα;
2) Ποια είναι η διαφορά σε σχέση με το 2020, που ήταν κλειστά, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές;
3) Ποιές είναι οι προτάσεις σας για τα παιδιά και τους μεγάλους
4)Τι περιμένετε για το μέλλον; Οι επιχειρηματίες που απάντησαν στις ερωτήσεις αυτές, και τα καταστήματα των οποίων σήμερα παρουσιάζουμε έδωσαν το στίγμα της ετοιμότητας απέναντι στην πρόκληση των ημερών, στην κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά, αλλά και στην οικονομία του κλάδου των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων παιχνιδιών και ειδών δώρου.
Η διαπίστωση είναι πολύ σκληρή και αφορά την ανάγκη το καταναλωτικό κοινό της Άρτας να επιλέξει για τις ημέρες που έρχονται τα τοπικά καταστήματα, καθώς έχουν όλα τα προϊόντα που θα ήθελε κάποιος να αποκτήσει ή να χαρίσει, σε πολύ καλή ποιότητα και σε πολύ χαμηλές τιμές.
Είναι υποχρέωσή μας το διάστημα αυτό, και με την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν αυτές, αλλά και όλες οι επιχειρήσεις της αγοράς μας να επιβιώσουν στην κρίση, να μην τους υποστηρίξουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και πάνω απ’όλα αντιδρώντας στις σειρήνες ξένων αγορών.
Και όπως βέβαια αναφέρει και το γνωστό σύνθημα «όταν αγοράζεις από ένα κατάστημα του τόπου σου, γνωρίζεις ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για να ζήσει με αξιοπρέπεια μια οικογένεια και όχι για να πλουτίσει ένα μεγαλοστέλεχος μιας πολυεθνικής.
Το Πάσχα είναι προ των πυλών. Ευκαιρία να δείξουμε και εμείς την καταναλωτική μας συνείδηση.

ΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΔΩΝ ΔΩΡΩΝ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Στο βιβλιοπωλείο της Ελευθερίας Ζέρβα στο Πέτα

Το βιβλιοπωλείο της Ελευθερίας Ζέρβα βρίσκεται στο Πέτα της Άρτας, δίπλα από την κεντρική πλατεία. Οι πελάτες της δεν είναι μόνο οι κάτοικοι του χωριού, αλλά την επισκέπτονται από όλην την περιοχή, εκτιμώντας το ιδιαίτερο ύφος του βιβλιοπωλείου. Η Ελευθερία απαντάει στις ερωτήσεις της «Α» και σημειώνει:
Το κατάστημά μου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πελάτες του, για την αγορά πασχαλινων λαμπάδων,επωνύμων παιχνιδιών και είδη δώρων! Σε αυτό που διαφέρει το κατάστημά μου είναι ότι εδώ μπορεί κάποιος να προμηθευτεί χειροποίητες πέτρινες εικόνες που γινονται και κατοπιν παραγγελιας σε οποιονδήποτε Αγιο της αρεσκείας του πελατηΣε σχέση με την περσινή χρονιά φέτος είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι ο κόσμος θα θα βγει να κάνει τις αγορές του και ζητάμε από τους καναλωτές, αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προτιμήσει και να υποστηρίξει τα μαγαζιά του τόπου του! Αυτό που ζούμε,σε καμιά περίπτωση δεν είναι επιστροφή στην κανονικότητα ακόμη, τίποτα δεν είναι ίδιο με τις προηγούμενες καλύτερες εποχές, αλλά πρέπει να ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον!


Η πολυθρόνα του Νίτσε

Για το εναλλακτικό βιβλιοπωλείο της οδού Φιλελλήνων 24 στην Άρτα, απαντάει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ

1) Είναι έτοιμο το κατάστημά σας να υποδεχθεί τους αγοραστές για τα Πασχαλινά δώρα;
Και βέβαια είναι έτοιμο! Υποχρεωτικά είναι έτοιμο, μιας και μετά από τις περιπέτειες που είχαμε με την καραντίνα, αλλά και το άνοιξε κλείσε του λιανεμπορίου, το Πάσχα φαντάζει σαν την τελευταία ίσως ευκαιρία, για μαζικές αγορές, ώστε να κρατηθούμε «όρθιοι» και «ζωντανοί». Είναι πανέτοιμο και γεμάτο με την ελπίδα, να κινηθούμε και να εξυπηρετήσουμε, όλους όσους θα μας προτιμήσουν.
2) Ποια είναι η διαφορά σε σχέση με το 2020, που ήταν κλειστά, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές;
Το 2020, ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, ήταν διαφορετική η ψυχολογία, μιας και που όλοι θεωρούσαμε, ότι είναι κάτι που όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να τελειώσει γρήγορα, για το κοινό καλό οπότε υπήρχε η ελπίδα, υπήρχε η αναμονή για κάτι καλύτερο, έστω κι αν ήταν κλειστά τα καταστήματα. Φέτος, αν και φαίνεται να πλησιάζουμε σε μια έστω και προσωρινή λύση, τα νεύρα μας είναι σπασμένα και δεν υπάρχουν αντοχές, ούτε ψυχολογικές, αλλά το κυριότερο οικονομικές. Μετά από δέκα χρόνια βαριάς, όπως την βιώσαμε κρίσης, ήρθε η πανδημία και μας τελείωσε, ήταν η ταφόπλακα του μικροεμπόρου. Αν επίσης, δεν ανοίξει και η εστίαση, θα είναι πολύ περίεργα τα πράγματα. Αν ο κόσμος δεν βγει έξω, να πιεί τον καφέ του, να κινηθεί, δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει την διάθεση να ψωνίσει. Είναι μια περίεργη χρονιά, που την περάσαμε ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί. Ελπίζω να φτάσουμε στον τερματισμό, κάποια στιγμή, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
3) Ποιές είναι οι προτάσεις σας για τα παιδιά και τους μεγάλους
Ένα καλό βιβλίο, είναι πάντα ότι καλύτερο και για δώρο, αλλά και για προσωπική χρήση, πόσο μάλλον τώρα που όλοι θέλουμε να καταλάβουμε, να ψάξουμε το μέσα μας, αλλά και όλα τα μυστήρια που μας περιβάλουν. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, μπορείς να ταξιδέψεις να ξεφύγεις, να μάθεις, να διασκεδάσεις και τελικά να γίνεις καλύτερος, ποιο ολοκληρωμένος άνθρωπος. Αυτή είναι και πάντα θα είναι η πρόταση μου, για μικρούς και μεγάλους. Από εκεί και πέρα η Τάνια έχει φροντίσει, να έχουμε ότι καλύτερο, για δώρα στους αγαπημένους μας, όπως χειροποίητα κοσμήματα Ελλήνων σχεδιαστών. Γενικά, προσπαθούμε και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει, να «ποντάρουμε» στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.
4) Τι περιμένετε για το μέλλον;
Να πω καλύτερα τι ελπίζω για το μέλλον και όχι τι περιμένω… Ελπίζω λοιπόν, να ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο, ελπίζω να πάνε όλα καλά, για όλους μας και να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Με αξιοπρέπεια. Ελπίζω, να κοιτάξουμε όλοι τον δίπλα μας, με συμπάθεια και αγάπη, να τον βοηθήσουμε να τον στηρίξουμε. Ελπίζω και οι «από πάνω», να είναι πιο δίκαιοι και πιο ανθρώπινοι, να ρίχνουν καμιά ματιά και στα χαμηλά. Ελπίζω τέλος πάντων, να πάνε όλα καλά, να ανασάνουμε κάποτε…


Το βιβλιοπωλείο ΣΠΥΡΟΥ στην οδό ΣΚΟΥΦΑ 163

Το ιστορικό βιβλιοπωλείο της οδού Σκουφά, κερδίζει πάντοτε τις εντυπώσεις… Στις ερωτήσεις της “Α” απαντάει η ιδιοκτήτρια ΝΤΟΡΙΤΑ ΣΠΥΡΟΥ

Το κατάστημά μας είναι έτοιμο και περιμένουμε την κίνηση των εορτών του Πάσχα, μετά από μεγάλο διάστημα που η αγορά ήταν πεσμένη
Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι παραλάβαμε περισσότερο εμπόρευμα φετος θεωρώντας ότι με ανοικτά καταστήματα θα υπάρχει κινηση και ενδιαφέρον κάτι το οποίο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.
Στο κατάστημά μας μπορεί να βρει κάποιος Βιβλια ,Είδη δώρων , Λαμπάδες , Παιχνίδια και γενικά όλα τα είδη που μπορεί κάποιος λόγω των ημερών να αγοράσει για τον εαυτό του ή να τα δωρίσει.
Για το μέλλον περιμένουμε να μας στηρίξει αρχικά το κράτος με δίκαια μέτρα γιατί το λιανέμποριο έχει πληγεί βαθιά και να δούμε μια άνοδο στους τζίρους μας καθώς οι υποχρεώσεις σε πάγια , ασφαλίσεις και προμηθευτές συνεχώς τρέχουν.


Η “ΕΠΟΧΗ” στην οδό ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ 8

Το κατάστημα της ΕΠΟΧΗΣ είναι αν μη τι άλλο για κάθε εποχή. Κοσμεί την οδό Κοσμά Αιτωλού εδώ και μερικά χρόνια. Στις ερωτήσεις της “Α” απαντάνε οι ιδιοκτήτριες Γεωργία και Ξένια Δήμου

Το κατάστημά μας είναι έτοιμο για τις γιορτές του Πάσχα με νέα προϊόντα σε παιχνίδια και βιβλία αλλά και με μεγάλη ποικιλία σε λαμπάδες.
Η περσινή χρονιά σίγουρα ήταν πρωτόγνωρη αφού τα καταστήματα ήταν κλειστά και ουσιαστικά το Πάσχα δεν γιορτάστηκε όπως είθισται. Οπότε φέτος θα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά ελπίζοντας και στο άνοιγμα της εστίασης και στην επιστροφή μας στην καθημερινότητα. Σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές αφού η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για όλο τον κόσμο.
Playmobil, lego, επιτραπέζια, πατίνια είναι κάποιες επιλογές που σίγουρα ενθουσιάζουν τα παιδιά και σίγουρα ένα βιβλίο είναι μια πολύ καλή επιλογή για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Περιμένουμε και ελπίζουμε σταδιακά να μπούμε στους κανονικούς μας ρυθμούς


Στο κατάστημα “CAROUSEL” στην οδό ΣΚΟΥΦΑ 98

Για το καλόγουστο παιχνιδάδικο με τα χειροποίητα είδη δώρων και λαμπάδες μας μιλάνε οι ιδιοκτήτες Αγλαια Σταυρούλα-Μανώλης Κουτσάκας

Η προετοιμασία μας για την πασχαλινή περίοδο ξεκινάει από πολύ νωρίς, από αρχές του έτους δηλαδή, συλλέγοντας αρχικά τα υλικά και στη συνέχεια δημιουργώντας τις ξεχωριστές πασχαλινές μας λαμπάδες. Έτσι λοιπόν εδώ και 15 χρόνια που λειτουργεί το carousel, είμαστε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο προετοιμασμένοι και οργανωμένοι.
Το 2020 ήταν μία πρωτόγνωρη χρονιά, που άλλαξε τις συνήθειες των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα. Για το εμπόριο η αγοραστική δύναμη περιορίστηκε σε διαδικτυακές και μόνο αγορές. Παρόλες τις δυσκολίες που προέκυψαν, οι πελάτες μας δεν έχασαν την επαφή μαζί μας, καθώς είχαν τη δυνατότητα μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα carousel.gr, για άμεσες αγορές και παράδοση των προϊόντων μας στο χώρο τους. Η παρουσία μας στο διαδίκτυο υφίσταται από το 2006. Με υπομονή, επιμονή και άπειρες εργατοώρες, ήμασταν ήδη έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις συγκυρίες που προέκυψαν. Φέτος σε σχέση με πέρυσι, τα δεδομένα είναι καλύτερα, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα του κόσμου να βγει στην αγορά, να μπει στα καταστήματα, τηρώντας βέβαια όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Γιατί η άμεση επαφή των ανθρώπων δεν αναπληρώνεται με τίποτα.
Για την περίοδο του Πάσχα υπάρχουν πλήθος προτάσεων σε πασχαλινές χειροποίητες λαμπάδες, φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη, όπως επίσης και μία τεράστια συλλογή ποιοτικών παιχνιδιών από τις πιο κορυφαίες εταιρίες του χώρου, αλλά και πρωτότυπα είδη διακόσμησης, αξεσουάρ για τη γυναίκα και έξυπνα δώρα για τον άντρα. Όλα αυτά φυσικά μπορεί ο κόσμος να τα δει εκτός από το φυσικό μας κατάστημα και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
Περιμένουμε και ελπίζουμε βελτίωση της κατάστασης και επαναφορά στην κανονικότητα. Πλήρης στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ειδικότερα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που επλήγησαν περισσότερο. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να επανέλθουμε και να επιβιώσουμε από την κατάσταση αυτή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα