11.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Χτίζουμε μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης

Διαβάστε επίσης

Το βιβλιοπωλείο η σάκα της Βίρνας Κακαριάρη στον Άγιο Δημήτριο (Κυράτσα) Άρτας

Η Βίρνα Κακαριάρη είναι μια μητέρα δυο παιδιών, πρώην τραπεζική υπάλληλος, που αποφάσισε να αφήσει την εργασία στην Τράπεζα και να ασχοληθεί με το όνειρό της, την λειτουργία ενός βιβλιοπωλείου. Επέλεξε την περιοχή της Κυράτσας (Άγιος Δημήτριος Πέτα), προκειμένου να είναι κοντά στην οικογένειά της, αλλά και για να δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης που χρειαζόταν η τοπική αγορά από τους νέους επαγγελμαστίες.
Η εποχή που η Βίρνα αποφάσισε να ανοίξει το κατάστημά της είναι δύσκολη και απαιτητική, παρόλα αυτά πολλές φορές η κρίση είναι ταυτόσημη και με την ευκαιρία. Η Βίρνα θεωρεί επίσης ότι αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα η θέση του Βιβλιοπωλείου, δίπλα στην Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων, όπου μπορούν άνετα οι πελάτες να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, αποφεύγοντας την κίνηση που αντιμετωπίζουν άλλες επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης. Πέραν των άλλων όμως ακολούθησε όλα τα διαδικτυακά κανάλια προβολής, με αποτέλεσμα το πελατολόγιό της να επεκτείνεται σε όλην την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η συνέντευξη της Βίρνας Κακαριάρη έχει ως εξής:

1) Την εποχή της κρίσης άνοιξε το κατάστημα σου στον Άγιο Δημήτριο (Κυράτσα). Ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά της απόφασης αυτής;
Το βιβλιοπωλείο είναι ένας χώρος που πάντα με γοήτευε και που μου γέννησε την αγάπη μου για το βιβλίο. Τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα (όπως ο δικός μου). Στριμώχνοντας μέσα σε λίγα τετραγωνικά, βιβλία, χαρτικά, παιχνίδια, αναλώσιμα, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στα σχολικά μας χρόνια και στις αναμνήσεις μας. Πάντα θυμάμαι τη χαρά μου μπαίνοντας στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς να πάρω τα σχολικά. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα θέλω να προσφέρω στα παιδιά και αυτό ήταν το κίνητρό μου.
Ηξέρα ότι μια τετοια απόφαση σε εποχή κρίσης θα αποτελούσε μεγάλο ρίσκο δεδομένου του μεγάλου ανταγωνισμού αλλά η επιχείρησή μου έχει να προσφέρει άνετο πάρκινγκ μακριά από την κίνηση της Πόλης και αυθημερόν παράδοση των προϊόντων σε όλη την ΠΕ Αρτας.
2) Τι καινούργιο ήρθε να προσθέσει η επιχείρησή σου στην τοπική αγορά της περιοχής; Υπήρχε ανταπόκριση;
Η περιοχή αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς ανοίγοντας νέες επιχειρήσεις προσφέροντας στους κατοίκους της γκάμα προιόντων για την κάλυψη των αναγκών τους και μία από τις ανάγκες της περιοχής ήταν αυτή του βιβλιοπωλείου που δεν είχε. Καταφέρνω να κρατώ σταθερή ανοδική πορεία στην προτίμηση του κόσμου αφουγκράζοντας τις ανάγκες του ώστε να έχω μια συνεχή εξέλιξη. Το κατάστημα μου άνοιξε εδώ και ενάμιση χρόνο και υιοθέτησε τα σύγχρονα διαδικτυακά κανάλια αλληλεπίδρασης με το κοινό. Το σημαντικότερο όμως που έχω καταφέρει είναι ότι η παραγγελία φθάνει άμεσα σε όλη την Ελλάδα, όταν μεγάλα πολυκαταστήματα δεν καταφέρνουν να είναι συνεπής με τις παραδόσεις τους. Επίσης, οι πελάτες μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια με το PaySpot της εθνικής τράπεζας.
3) Το Πάσχα έφυγε και πλησιάζει το καλοκαίρι… Ποιές είναι οι προτάσεις σας για τα παιδιά και τους μεγάλους;
Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα βιβλίων με δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, υλικά χειροτεχνίας και ζωγραφικής, παιχνίδια για δημιουργική απασχόληση, μπάλες και παιχνίδια εξωτερικού χώρου. Για τους μεγάλους έχουμε όλες τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων, ανοξείδωτα παγούρια για τον καφέ και το νερό, καπέλα και τσάντες παραλίας.
4)Τι διαφορετικό θα μπορούσε να βρει ένας πελάτης στο κατάστημά σου; Υπάρχει κάποιο προϊόν που έχεις αποκλειστικά;
Διαθέτουμε μεγάλη συλλογή από τουβλάκια Qman τα οποία είναι συμβατά με Lego σε πολύ προσιτή τιμή.
5) Τα περιφερειακά καταστήματα τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, σε σχέση με τα κεντρικά;
Τα περιφερεακά καταστήματα δεν έχουν την κινητικότητα του κέντρου. Απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό του οποίου θα πρέπει να μάθεις τις προτιμήσεις του σε σύντομο χρονικό διάστημα για να το κερδίσεις και να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης μακροχρόνια ώστε να γίνεις επιλογή του.
6) Έχεις αναπτύξει ιστοσελίδα ή e-shop ή είναι στα σχέδιά σου;
Από τον Νοέμβριο λειτουργεί η ιστοσελίδα του καταστήματός μας http://www.sakastore.gr η οποία συνεχώς εξελίσσεται.
7) Το πελατολόγιό σου, είναι μόνο από κατοίκους της περιοχής ή ευρύνεται περαιτέρω;
Οι πελάτες μου είναι εκτός από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα λόγω e-shop.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα