19.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Συνέντευξη της σχεδιάστριας μόδας VASSIA KOSTARA που έφερε στο προσκήνιο την περιοχή

Διαβάστε επίσης


Και ξαφνικά όλος ο κόσμος, εν μία νυκτί ανακάλυψε τον Κοκκινοπηλό Φιλιππιάδας. Δεν ήταν αποτέλεσμα μιας τουριστικής καμπάνιας προβολής, αλλά εργασία μιας από τις πιο εμπνευσμένες σχεδιάστριες, αλλά και έγκυρης fashion influencer στα Social Media με περίπου 250.000 followers. Τίποτε δεν είναι τυχαίο όμως, καθώς πίσω από την δυναμική σχεδιάστρια, υπάρχει μια σπουδαία ομάδα παραγωγής που συνεργάζεται με σπουδαία brands. Η Vassia Kostara δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της “Α” αναφορικά με την επιλογή της περιοχής Κοκκινοπηλός Φιλιππιάδας και πως το φωτογραφικό concept της νέας της συλλογής ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και με την προβολή του από το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast το οποίο από αυτόν τον Μήνα προβάλλει την συλλογή της σχεδιάστριας και τον Κοκκινοπηλό.

Πρόσφατα η περιοχή μας διαφημίστηκε μέσω της τελευταίας σας συλλογής, η οποία πρόβαλλε τις εικόνες του Κοκκινοπηλού Φιλιππιάδας. Θέλω να μας πείτε μερικά πράγματα για την επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής

Η επιλογή του Κοκκινοπηλού Φιλιππιάδας έγινε ένα μεσημέρι του Φεβρουαρίου στο γραφείο μου, κατά τη διάρκεια ενός brainstorming με την ομάδα μου. Σκοπός και στόχος μας ήταν να βρούμε ένα σημείο της χώρας το οποίο ήταν (και είναι) ξεχωριστό, ιδιαίτερο και στηριζόταν στη χρωματική παλέτα της τερακότα. Και η ιδέα ήρθε από την Ερμιόνη Σαρρή, που μόλις είχε γίνει μέλος της ομάδας. Κανείς από εμάς δεν γνώριζε την τοποθεσία αυτή οπότε όλο αυτό από μόνο του ήταν για εμάς ένα challenge. Μόλις είχαμε βρει το μέρος για τη φωτογράφιση της SS21 συλλογής μας.

Ο Κοκκινοπηλός συνδύαζε τα πάντα και επίσης ταίριαζε με το μήνυμα που θέλαμε να μεταδώσουμε. Οι ρίζες των δέντρων είναι τόσο μοναδικές, όσο και τα συναισθήματα που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Golden Ratio SS21. Αυτός της άνθισης ξανά και της αναγέννησης.

Πώς γνωρίζατε για τη συγκεκριμένη ιδιαίτερη περιοχή Κοκκινοπηλού; Σας ήταν από κάπου γνωστή ή είχατε προσωπική εμπειρία;

Η προσωπική εμπειρία ήρθε μόλις λίγες ώρες πριν από τη φωτογράφιση. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, οι περισσότεροι από εμάς την είχαμε δει από φωτογραφίες και τη βοήθεια του Google Earth. Η Ερμιόνη, από την άλλη, την είχε μάθει μέσω φίλων που κατάγονται από την περιοχή και είχαν μοιραστεί μαζί της αυτό ‘’τοπικό μυστικό/θησαυρό’’.

Γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη φωτογράφιση έλαβε ευρεία δημοσιότητα μέσω του περιοδικού Condenast Traveller. Ποιές ήταν οι εντυπώσεις των αναγνωστών για τις εικόνες αυτές;

Οι πρωτόγνωρες εντυπώσεις έφτασαν στο τηλέφωνο μου αμέσως μόλις δημοσίευσα, στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram, την πρώτη φωτογραφία της συλλογής από τον Κοκκινοπηλό. Οι περισσότεροι έδειχναν ξαφνιασμένοι και ταυτόχρονα ενθουσιασμένοι που ένα τέτοιο μέρος βρίσκεται στην Ελλάδα. Όπως ήταν φυσικό, μετά τη δημοσίευση του περιοδικού Condenast Traveller τα σχόλια ήταν ακόμα πιο διθυραμβικά και συγκινητικά. Χαίρομαι που η δουλειά μας και η συλλογή μας έκαναν γνωστό ένα πραγματικά ‘’μαγικό μέρος’’ της χώρας.

Ποιοι ήταν οι συντελεστές της φωτογράφισης;
Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε γύρω στα μέσα του Φεβρουαρίου οπότε, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που επικρατούσαν λόγω covid 19, σχετικά με τις μετακινήσεις και τα άλλα διαδικαστικά, δεν μπορούσε όλη η ομάδα να ταξιδέψει μέχρι τον Κοκκινοπηλό. Και πιστέψτε με το θέλαμε πολύ. Παραβρέθηκαν ο φωτογράφος Γιώργος Διαμαντής, ο στιλίστας Στέφανος Ντομανιάν, η make up artist Ολίβια Σαχινίδου, και οι imaginecinematography για το βίντεο. Στους συντελεστές, όμως, συμπεριλαμβάνονται τόσο η Ερμιόνη Σαρρή η οποία και λειτούργησε ως scouter αλλά και τα υπόλοιπα κορίτσια του VK team που βοήθησαν στην υλοποίηση της ιδέας του flower dress αλλά και των υπόλοιπων τεχνικών εργασιών που απαιτεί μία φωτογράφιση.

Ποια ήταν η εμπειρία σας με τους κατοίκους της περιοχής; Σας βοήθησαν στο έργο σας;
Θεωρώ πως βλέποντας κανείς το βίντεο που έχω αναρτήσει στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram που αφορά το backstage της φωτογράφισης, θα καταλάβει πως οι κάτοικοι της περιοχής ήταν ιδιαίτερα βοηθητικοί και εξυπηρετικοί. Όπου και αν χρειάστηκε να σταματήσουμε ή να ρωτήσουμε, εκείνοι έδειχναν πρόθυμοι να μας λύσουν κάθε απορία και να μας καθοδηγήσουν σωστά προς τον Κοκκινοπηλό. Δεν σας κρύβω πως μέχρι και εκείνοι απορούσαν πού ανακαλύψαμε το μέρος αυτό και πώς φτάσαμε ως εκεί.

Τι σας άρεσε περισσότερο από την περιοχή; Θεωρείτε ότι υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα μέρη που θα μπορούσαν να προβληθούν με τον ίδιο τρόπο;
Η όλη περιοχή έμοιαζε βγαλμένη από ταινία. Ένα μέρος παρθένο, που στα δικά μας μάτια μοιάζει με γεωλογικό φαινόμενο. Το χρώμα, οι ρίζες των δέντρων, οι λόφοι είναι μερικά από όσα το κάνουν μοναδικό. Και πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα γνωστά και διαφημισμένα σημεία χωρών του εξωτερικού.

Σίγουρα, η Ελλάδα κρύβει μικρούς θησαυρούς που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει και μακάρι να αποτελέσω τόσο εγώ όσο και άλλα brands την αφορμή για να γίνει η χώρα μας πιο γνωστή εκτός συνόρων αλλά και για να τη γνωρίσουμε εμείς οι ίδιοι πολύ καλύτερα.
Δώστε μας περισσότερα στοιχεία για το brand σας. Πώς μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τα ρούχα σας;

Το brand Vassia Kostara ξεκίνησε πριν από περίπου έξι χρόνια και μέρα με τη μέρα εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Τα prints είναι η ταυτότητα μας. Αυτό που διαρκώς επιθυμώ είναι να δηλώνουν οι γυναίκες ποιες είναι χωρίς να χρειαστεί να μιλήσουν. Το στυλ τους να είναι εκείνο που θα αποκαλύπτει στοιχεία του χαρακτήρα τους. Για αυτό κιόλας επενδύω στα prints που τις κάνουν πιο signature. Σχεδιάζω ρούχα που οι γυναίκες επιθυμούν να φορούν τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και σε στιγμές που αποτελούν σταθμό για το μέλλον τους.

Τις συλλογές μου, κάθε σεζόν, μπορείτε να τις βρείτε μέσω του e-shop www.vassiakostara.com όσο και μέσω των συνεργαζόμενων καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα