11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Υπογράφηκε η δέσμευση ποσού για την επαρχιακή οδό Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο

Διαβάστε επίσης

Υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κο Καραγιάννη, η έγκριση δέσμευσης ποσού 3,5 εκ. € για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο».
Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη για τη δημοπράτηση του έργου και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων. Το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί μετά από επίμονες προσπάθειες, καθώς είχε απενταχθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την τελευταία τριετία και εντάχθηκε ξανά το 2020.
Με το προτεινόμενο έργο βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο εντός του οικισμού Μακρυκάμπου, που σήμερα είναι επικίνδυνες λόγω στενότητας του δρόμου, απότομων καμπυλών και το μεγαλύτερο τμήμα της είναι χαλικοστρωμένο.
Η υπόψη Επαρχιακή Οδός, στο προτεινόμενο τμήμα της, είναι συνδετήρια της 16ης Επαρχιακής Οδού «Γέφυρα – Ανεμορράχη – Καλλονή – Ράμια – Λεπιανά – Άγναντα – Κτιστάδες – όρια Νομού Ιωαννίνων» με την 19η Επαρχιακή Οδό «Κάτω Γραικικό – Σκοτωμένο».
Το μήκος της νέας οδού είναι 3,4 χλμ και θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης καθώς και κατασκευή γέφυρας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα