14.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥ: Η “αλογόμυγα” που ενοχλεί για το ΠΟΥΡΝΑΡΙ

Διαβάστε επίσης

Τον μπελά τους έχουν βρει κυριολεκτικά οι φορείς της Αυτοδιοίκησης από την ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών για την ανάδειξη της λίμνης Πουρναρίου και αυτό επειδή όπως φαίνεται δεν το χουν σκοπό να το αφήσουν το θέμα να σβήσει, όπως πολλές φορές στο παρελθόν θάφτηκε από την αδιαφορία και την αδράνεια (όχι μόνο των φορέων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που αρέσκεται να ξεχνάει). Για να σταματήσουμε και λίγο την πλάκα, οι εκπρόσωποι της ομάδας αισθάνονται πιεσμένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την διάθεση του αποταμιευτήρα του φράγματος Πουρναρίου, τον οποίον εμείς χαρακτηρίζουμε ως λίμνη για να χρησιμοποιηθεί από μεγάλη κατασκευαστική εταιρία στην ανάπτυξη πλωτών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Είναι ένα γεγονός το οποίο ήταν γνωστό ότι κάποια στιγμή θα γινόταν, αλλά όλοι είχαν την πεποίθηση ότι θα είχαν στην διάθεσή τους ένα οπλοστάσιο επιχειρημάτων και ιδίως στοιχείων, τα οποία θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να αντιστρέψουν την κατάσταση.
Όμως απ’ότι προκύπτει, ο χρόνος πλέον δεν είναι σύμμαχός μας και οι εξελίξεις τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, με αποτέλεσμα να μοιάζει μεγάλη η πιθανότητα όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσβάσεων από τους γειτονικούς Δήμους στο Πουρνάρι, τότε δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την λίμνη και να θέσουμε σε διαδικασία αξιοποίησής της. Εν ολίγοις βρισκόμαστε όλοι ενώπιον σε ένα τετελεσμένο γεγονός.
Ένας από τους επικεφαλής της ομάδας, ο Γιάννης Σπύρου, ο οποίος έχει στην πλάτη πολλά χρόνια προσφοράς στο Επιμελητήριο, θεωρεί ότι η προσπάθεια όχι μόνο δεν χάθηκε, αλλά μπορεί η εξέλιξη των φωτοβολταϊκών, να είναι το αντιδραστήριο εκείνο που θα ενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσουν γρηγορότερα. Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει είναι η ελλιπής επικοινωνία με τον δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει όλη την διαδικασία αναφορικά με τα ζητήματα των γειτονικών δήμων, αλλά φαίνεται ότι έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν έχει κάποια επιθυμητή εξέλιξη, ιδίως στο θέμα της επικαιροποίησης της μελέτης.
Σε συνέντευξή του στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ART TV και τη Βίκυ Ευαγγελίου, ο κ. Σπύρου πέταξε την «βόμβα» ότι η ΔΕΗ δεν έχει την ιδιοκτησία της λίμνης και πρέπει η Αυτοδιοίκηση να αναζητήσει τα δικαιώματά της επ’αυτού. Είναι μια ιστορία, που θα κρατήσει καιρό… Θα την παρακολουθούμε, προκειμένου να καταγραφεί όσο το δυνατόν καλύτερα, γιατί το σίγουρο είναι ότι η έκβασή της θα έχει αποτέλεσμα για το μέλλον της περιοχής.
Ο Γιάννης Σπύρου έχει μετατραπεί στην σωκρατική ενοχλητική αλογόμυγα (τον αρχαίο οίστρο) που τσιμπάει συνεχώς τα καπούλια του νωθρού αλόγου που είναι η Πολιτεία… Ας ελπίσουμε μόνο να μην έχει την ίδια κατάληξη η υπόθεση, όπως αυτή που είχε ο αρχαίος έλληνας φιλόσοφος.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα