16.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

Όχι στον θεσμό του αφέντη Δημάρχου, Ναι στην άμεση Δημοκρατία των Πολιτών…

Διαβάστε επίσης

Η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ- ΚΟΙΛΙΑ και η “Δημοτική Αναγέννηση” για το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το νέο νομοσχέδιο για την τοπική Αυτοδιοίκηση, που καλείται να ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το απόλυτο εργαλείο ενίσχυσης της Εξουσίας του Δημαρχιοκεντρικού μοντέλου. Το μοντέλο αυτό γιγαντώθηκε, δεκαετίες τώρα, για να αποτελεί το μακρύ χέρι ελέγχου μιας ευρύτερης γραφειοκρατικής διοίκησης, με στόχο οι κεντρικές εξουσίες να μην έχουν στα πόδια τους την διαφορετικότητα «ανεπιθύμητων» τοπικών κοινωνιών.
Και βέβαια, ό,τι μικρότερο ή μεγαλύτερο τόσα χρόνια θεσμοθετούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, έρχεται πια σαν σίφουνας να το εξαφανίσει…Με πρόσχημα μια δήθεν «κυβερνησιμότητα», δίνει στον κάθε Δήμαρχο το «δέλεαρ» να διολισθήσει από την συμμετοχή, την συζήτηση και την συναίνεση στον απόλυτο αυταρχισμό!
Σαν αυτοδοικητική παράταξη («Δημοτική Αναγέννηση») με τις δημόσιες θέσεις, και της επικεφαλής μας Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια αλλά και των στελεχών μας, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας σε ό,τι θεσπίζεται ενάντια στην αμεσοδημοκρατία των τοπικών κοινωνιών και την συμμετοχή όλων των πολιτών και των αυτοδιοικητικών δυνάμεων. Με την στάση μας δε, έχουμε σηματοδοτήσει κατ’επανάληψη αυτή την αυτοδιοικητική κουλτούρα της Δημοκρατίας.
Στην χώρα που γεννήθηκαν, αιώνες πριν, οι πρώτες αρχές της Δημοκρατίας, είναι η ώρα να ανοίξουν δημόσια και πειστικά οι μεγάλες εκείνες κινήσεις που θα αποτελέσουν άλματα για την αμεσοδημοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση:
1) Ξεκάθαροι και διαφοροποιημένοι πόλοι των εκλεγμένων τομέων της Αυτοδιοίκησης δηλαδή των Δημοτικών, των Τοπικών Συμβουλίων και του θεσμού του Δημάρχου, που θα συνθέτουν μια ενιαία και πολυπαραγοντική διοίκηση.
2) Άμεσα εκλεγμένο πρόσωπο Δημάρχου από τον λαό με τουλάχιστον 50% της εμπιστοσύνης ψήφου του.
3) Εκλεγμένα όργανα Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου σε ενιαία ψηφοδέλτια, μακριά από μηχανισμούς και παραταξιακές μηχανορραφίες.
Εμείς, δεν φοβηθήκαμε ποτέ και δεν θα φοβηθούμε τις δυσκολίες που μπορεί να επιφέρει η πλατιά συμμετοχή των πολιτών και των αυτοδιοικητικών δυνάμεων στην διοίκηση…αντίθετα, πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για να προκύπτει η ΑΛΗΘΕΙΑ και να αποφεύγονται τα πισωγυρίσματα και τα λάθη…είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να βρεθούμε κοντά στο ΟΝΕΙΡΟ μας!

Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης,
εκλεγμένη Δημοτική ομάδα και γραμματεία της Δημοτικής Αναγέννησης (Βασιλάκης Σωτήρης, Γιώτης Χρήστος, Μιχάλης Θανάσης, Πλατσούκας Αποστόλης, Χουλιάρα Χαρά)

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα