18.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

Η αποκαθήλωση μιας σπουδαίας ομάδας

Διαβάστε επίσης

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ

Παρακολουθώντας την πορεία του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, βλέπει κανείς κυριολεκτικά την ιστορία ενός μύθου: Η προσπάθεια της δημιουργίας μια ομάδας, με την συνένωση, παρά τους μικροανταγωνισμούς ιστορικών αθλητικών ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού της Άρτας με σκοπό μια αξιοπρεπή παρουσία της περιοχής στο πρωτάθλημα. Η ομάδα παίρνει το όνομα του Γεωργίου Καραϊσκάκη και αυτήν την στιγμή είναι η μόνη αξιόλογη εκπροσώπηση της καταγωγής του Αρχιστράτηγου της Επανάστασης στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κανένας δεν γνωρίζει το Μαυρομάτι και την Σκουληκαριά, όλοι γνωρίζουν το όνομα Καραϊσκάκης ΑΡΤΑΣ. Αυτήν την ομάδα ο μεγαλομέτοχος Οδυσσέας Δράκος και μια ομάδα επενδυτών, την έστησε κατά τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να μην είναι ένα ακόμη ποδοσφαιρικό σωματείο που θα έπαιζε μπάλα, αλλά μια ομάδα με ήθος και αξιοπρέπεια, που θα εξεδήλωνε και θα εκπροσωπούσε τους ανθρώπους της περιοχής στα μεγάλα αθλητικά σαλόνια. Για πολλά χρόνια ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ πρωτοστατούσε, ήταν μπροστά στις βαθμολογίες και πραγματικά για μερικά χρόνια στο παρά ένα δεν μπόρεσε να περάσει στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Το 2017 όμως ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ τελικά έκοψε το νήμα και από τα χωράφια πέρασε στα μεγάλα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δη στην Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, η οποία και μετονομάστηκε σε SUPER LEAGUE 2. Στο διάστημα αυτό μπόρεσε με σκληρή δουλειά και προετοιμασία να κρατηθεί στις καλύτερες πρώτες ομάδες. Για τον λόγο αυτόν οι μέτοχοι πίστεψαν ότι με τον διορισμό νέας διοίκησης, θα μπορούσε να υπάρξει μια καλύτερη πορεία για την αρτινή ομάδα και το ποδόσφαιρο της περιοχής.
Δεν θα μείνουμε στο πως διαχειρίστηκε η διοίκηση αυτή τις εξελίξεις. Θα μεταφέρουμε όμως την μεγάλη απογοήτευση για την υποβάθμιση της ομάδας. Την αγωνιστική ουσιαστικά υποβάθμιση, γιατί δεν έχει σημασία αν τελικά λάβει χώρα αναδιάρθρωση ή όχι, δεν έχει σημασία αν με τις ενστάσεις αποκλειστεί κάποια καλύτερη βαθμολογικά ομάδα. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ υποβαθμίστηκε, πρώτα στη συνείδηση του αρτινού και μετά στα χαρτιά.
Δεν μεμφόμαστε τα πρόσωπα και την διοίκηση. Ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητές του πράττει και το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει. Απλώς καταγράφουμε το πως η ομάδα αυτό με πολύ κόπο έκανε μια τόσο εντυπωσιακή πορεία και πόσο εύκολα έγινε ουραγός των εξελίξεων.
Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Οι αυτοθαυμασμοί και οι αισιοδοξίες, μπροστά στην πραγματικότητα μόνο χαρακτήρα παρηγορητικό μπορεί να έχουν. Όμως υπάρχουν και πικρίες, που δεν σηκώνουν καμία παρηγοριά…

Κίνδυνος και για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το σενάριο του υποβιβασμού μοιάζει πιθανό και για την Ασπόμαυρη ομάδα της Άρτας, καθώς η απρόσμενη ήττα από την ομάδα του Καναλακίου εντός της έδρας της αντίπαλης ομάδας, ανέτρεψε τις ισορροπίες στον πίνακα κατάταξης. Η ιστορική ομάδα της Άρτας χρειάζεται μόνο νίκη στον επόμενο αγώνα με τον Αμβρακικό, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλοι παράγοντες όπως είναι η πορεία του Κατσικά, οι οποίος είχε νικηφόρο αποτέλεσμα σε αυτήν την αγωνιστική.
Οι παίκτες και το προπονητικό τημ, πρέπει να προετοιμαστούν καλά για τον επόμενο αγώνα, ο οποίος θα λάβει χαρακτήρα τελικού, καθώς το αποτέλεσμά του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό για το αν η αρτινή ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία ή θα υποβιβασθεί.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα