11.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΝΕΒΗ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Διαβάστε επίσης

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ
Την Τετάρτη το απόγευμα ακούστηκαν δυο επανειλλημένες εκρήξεις στην Περιφερειακή οδό, στο ύψος μεταξύ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας και του οικισμού των Ρομά. Αμέσως σταμάτησε η ηλεκτροδότηση της περιοχής και οι σειρήνες των συναγεργμών άρχισαν να κτυπάνε. Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στα μπαλκόνια προκειμένου να διαπιστώσουν τι είχε γίνει. Τότε είδαν ότι από μια κολώνα της ΔΕΗ πεταγόντουσαν σπίθες, οι οποίες προκάλεσαν μικρή εστία φωτιάς στο πρανές του πεζοδρόμου που βρίσκεται κατά μήκος της περιφερειακής οδού.
Μάρτυρας του περιστατικού ήταν και ο Στέφανος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος είχε έρθει από τον οικισμό των Ρομά, προκειμένου να διαπιστώσει τι ήταν οι εκρήξεις και για ποιον λόγο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση της περιοχής. Τότε είδε την φωτιά που είχε αρπάξει και διαπίστωσε ότι αναπτυσσόταν πολύ γρήγορα, με κίνδυνο να μεταφερθεί στις γειτονικές οικίες και τους κήπους των κατοίκων που βρισκόταν κάτω από το ύψος του δρόμου. Μάλιστα ο ένας ιδιοκτήτης είχε βγει και προσπαθούσε με το λάστιχο να προλάβει τις φλόγες, αλλά ήταν μακρυά.
Χωρίς να το σκεφτεί ο συμπολίτης μας, αμέσως επενέβη και με ένα καλάμι, άρχισε να χτυπάει τα ξερά χόρτα και έτσι κατάφερε να περιορίσει την φωτιά, μέχρι που έφτασε η Πυροσβεστική λίγα λεπτά αργότερα και την κατέσβησε τελείως.Είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε επέμβει εκείνη την στιγμή, η πυρκαγιά θα είχε λάβει μεγάλη έκταση και πιθανόν να απειλούσε τις γειτονικές ιδιοκτησίες.
Να σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό, η περιφερειακή οδός αποδόθηκε άμεσα στην κυκλοφορία από τους αστυνομικούς που είχαν προστρέξει για να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε αμέσως και μια μικρή διακοπή που έλαβε χώρα λίγη ώρα αργότερα είχε να κάνει με την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της εταιρίας ρεύματος.
Πιστεύουμε ότι αυτό το περιστατικό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα και τον Δήμο Αρταίων, καθώς αφενός είναι στην ζώνη ελέγχου του ο καθαρισμός από ξερόχορτα στα πρανή του πεζοδρομίου δίπλα από την Περιφερειακή Οδό και από την άλλη, για τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε για την περιουσία των κατοίκων της περιοχής από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που δημιουργήθηκε από την κολώνα του δικτύου ηλεκτροδότησης. Πρέπει ΑΜΕΣΑ να επέμβει ο Δήμος γιατί τέτοια επεισόδια αν μη τι άλλο είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα εντός του οικιστικού ιστού μιας πόλης, όπως είναι η Άρτα και να κινδυνεύουν με τον τρόπο αυτόν ζωές και περιουσίες.
Καλό θα ήταν το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Αρταίων να ανακοινώσει στους πολίτες του, ποιό ήταν το αποτέλεσμα των ενεργειών του, προκειμένου να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο γενικά θα εξασφαλιστεί ότι τέτοιο παρόμοιο γεγονός δεν θα επαναληφθεί.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα