21.8 C
Arta
11 Μαΐου 2024

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΡΤΑΣ ΤΛΑΣΙΜΑΧΟΣ Ο ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Διαβάστε επίσης

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ

Η Είδηση είναι λιτή και απέρριτη «Ο Αρτινός Πανελληνιονίκης, Στέφανος Οικονόμου, θα αγωνιστεί στη Σερβία στο 5ο Διεθνές Κύπελλο Παίδων, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το επερχόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας».
Ξαφνικά η Άρτα, έχει πρωταθλητές στην πυγμαχία, έχει έναν αναγνωρισμένο σύλλογο Πυγμαχίας με οργανωμένο γυμναστήριο, με αθλητές και πάνω απ’όλα με διεθνή παρουσία…
Και όμως τα πράγματα δεν έγιναν όλα ξαφνικά. Είχε προηγηθεί μια γενναία απόφαση να δημιουργηθεί σχολή πυγμαχίας στην Άρτα, είχε προηγηθεί η ιδέα που έγινε πράξη και σήμερα μπορούμε και μιλάμε για μια εναλλακτική, που δεν έχουν πολλές πόλεις στην Ελλάδα.
Μιλήσαμε με τον Στέφανο Βλάχο, γνωστό δικηγόρο της Άρτας και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Πυγμαχίας Άρτας «ΤΛΑΣΙΜΑΧΟΣ Ο ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΗΣ». Η επικοινωνία μας δύσκολη, μιας και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Στέφανος βρίσκεται στην Σερβία, συνοδεύοντας τον Αρτινό Πρωταθλητή και τον Προπονητή του.
Η αγωνία για την καλή πορεία του αθλητή του είναι μεγάλη και εύλογη… Βρίσκει όμως τον χρόνο, καθώς είναι πλέον κατανοητό, ότι με αυτήν την αφορμή, είναι η μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι την πορεία του Τλασίμαχου, αλλά και το μεγάλο γνωστό άγνωστο, που είναι το άθλημα της πυγμαχίας.
Μας ενημερώνει για την πορεία του Συλλόγου, τους σκοπούς και τα σχέδια για το άμεσο μέλλον, αλλά και τα οφέλη που υπάρχουν από ένα άθλημα όπως είναι η πυγμαχία, ιδίως στα νέα παιδιά…
Μια συνέντευξη, διαφορετική από τις άλλες, που θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε με άλλη ματιά τον κόσμο της πυγμαχίας…


Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΛΑΣΙΜΑΧΟΥ

Ο Αρτινός Πανελληνιονίκης, Στέφανος Οικονόμου, θα αγωνιστεί στη Σερβία στο 5ο Διεθνές Κύπελλο Παίδων, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το επερχόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρωτάθλημα για την πυγμαχία;

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί τη σημαντικότερη επίσημη διοργάνωση για κάθε Έλληνα αθλητή μετά το Παγκόσμιο. Βέβαια το όνειρο και η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή είναι και η συμμετοχή του σε μια Ολυμπιάδα, ιδίως στο άθλημα της πυγμαχίας που αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα ολυμπιακά αγωνίσματα. Για το 2021 το Πανευρωπαϊκό θα διεξαχθεί στη Γεωργία και συμμετέχουν οι κορυφαίοι πυγμάχοι κάθε χώρας, ηλικίας 16 ετών. Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας και τον Σύλλογό μας η ένταξη του αθλητή μας στην εθνική ομάδα της χώρας μας και η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, την κορυφαία διοργάνωση για το 2021. Στο πρωτάθλημα αυτό θα αγωνιστούν μερικοί από τους μελλοντικούς παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες στο άθλημα της πυγμαχίας. Όλοι οι αθλητές προετοιμάζονται σκληρά για να φανούν αντάξιοι του επιπέδου της διοργάνωσης και στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας ο αθλητής μας θα αγωνιστεί στο Διεθνές Κύπελλο στη Σερβία λίγο πριν το Πανευρωπαϊκο.

Είναι τιμή για την Άρτα η ένταξη του αθλητή μας στην Εθνική

Το σωματείο του Τλασίμαχου του Αμβρακιώτη, έχει πολλές επιτυχίες στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του. Που οφείλεται αυτό;

Ο Σύλλογος Πυγμαχίας Άρτας «ΤΛΑΣΙΜΑΧΟΣ Ο ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΗΣ» δραστηριοποιείται στην πόλη μας τα τελευταία 5 χρόνια με επιτυχίες τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι διακρίσεις οφείλονται στον προπονητή μας Γιώργο Μίχο. Πρόκειται για έναν καταξιωμένο προπονητή με διεθνή αναγνώριση, καθηγητή φυσικής αγωγής και ειδικό στην καλλιέργεια του αθλήματος σε παιδιά από 7 ετών και πάνω. Το άθλημα της πυγμαχίας απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία κατά την εκμάθησή του. Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας και την ομάδα μας που έχουμε τη δυνατότητα να μαθαίνουμε από τον Γιώργο Μίχο και να μας οδηγεί με σταθερά βήματα στις επιτυχίες. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την προσφορά του στην ομάδα μας και να του ευχηθώ να συνεχίσει να δημιουργεί πρωταθλητές στην Άρτα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καθοριστική είναι και η ανιδιοτελής συνεισφορά των μελών του ΔΣ και των φίλων της ομάδας μας, καθώς και των οικογενειών των νεαρών αθλητών μας, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους καθημερινά.

Έχετε υποστήριξη από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης;

Η ερασιτεχνική πυγμαχία είναι ένα άθλημα σχεδόν άγνωστο και σίγουρα παρεξηγημένο στην Άρτα. Η παρουσία όμως του Γιώργου Μίχου εξασφαλίζει ότι για πρώτη φορά διδάσκεται στην πόλη μας με τον ορθό τρόπο, ώστε να είναι απολύτως ασφαλές και ευεργετικό για την σωματική και ψυχική εξέλιξη των μικρών αθλητών. Δεν παύει όμως να είναι ένας αχαρτογράφητος χώρος για τους φορείς της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας και μέχρι κάποιο σημείο δικαιολογούνταν η αδυναμία και η απροθυμία τους να υποστηρίξουν την προσπάθεια. Άλλωστε για τους περισσότερους αυτοδιοικητικούς το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται σε άλλα αθλήματα για τους δικούς τους ευνόητους και γνωστούς στην κοινωνία της Άρτας λόγους. Πρέπει να αντιληφθούν ότι η πόλη μας μπορεί να δημιουργήσει πρωταθλητές και να εκπροσωπηθεί σε ευρύτερο επίπεδο, να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και εξωστρέφεια με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και από ολυμπιακά αθλήματα όπως η πυγμαχία, ο στίβος, η κολύμβηση, η ενόργανη κλπ. Ο Σύλλογός μας έχει απευθυνθεί προφορικά και εγγράφως στους αρμόδιους φορείς της πόλης μας εδώ και χρόνια για τα ζητήματα που μπορούν και οφείλουν εκ της θέσης τους να μας δώσουν λύσεις και να υποστηρίξουν την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό επί της ουσίας. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Άρτα πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά και οργανωμένα και όσοι εμπλέκονται εκ της θέσης τους θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι δεν είναι πεδίο εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων, αλλά χώρος ανιδιοτελούς προσφοράς και συνεργασίας. Ευχάριστηση έκπληξη αποτελεί το πρόσφατο ενδιαφέρον που έδειξε για την προσπάθειά μας ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε από εμάς για τα ζητήματα που απαιτούν λύση, έδωσε συγκεκριμένες προτάσεις και κατευθύνσεις παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων και του κ. Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αρταίων. Αναμένουμε λοιπόν την αφύπνιση της Αυτοδιοίκησης και την υλοποίηση των εντολών που δόθηκαν.

Πόσους αθλητές έχετε, από κάθε ηλικία που γυμνάζονται στο Arta Boxing Club;

Η σχολή μας απευθύνεται κυρίως σε αγόρια και κορίτσια από 7 ετών και άνω, χωρίς όμως να είναι δεσμευτική και υποχρεωτική η μετέπειτα συμμετοχή τους σε αγώνες επαφής. Στις τάξεις μας έχουμε αθλητές όλων των κατηγοριών και ηλικιών από 7 έως και 18 ετών. Επίσης, υπάρχουν και εξειδικευμένα τμήματα για άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το επόμενο διάστημα;

Η συμμετοχή του Πρωταθλητή Ελλάδας, Στέφανου Οικονόμου, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μας. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την πόλη μας και την Ελλάδα στο κορυφαίο επίπεδο. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια θερινή προετοιμασία των αθλητών της ομάδας μας ενόψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Θα θέλαμε στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιήσουμε και μία επίσημη πυγμαχική διοργάνωση στην Άρτα, είτε σε εθνικό, είτε σε διεθνές επίπεδο, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση ο σταθερός σχεδιασμός μας είναι να προσελκύσουμε και άλλα παιδιά σε νεαρή ηλικία που θα αγαπήσουν το ολυμπιακό αγώνισμα της ερασιτεχνικής πυγμαχίας και θα το διδαχθούν με πλήρη ασφάλεια και με την σωστή πρακτική από τον Γίώργο Μίχο, τον κορυφαίο προπονητή που διαθέτει ο Σύλλογός μας. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς στη δημιουργία υγειών νέων, που θα αποκτήσουν όλα όσα προσφέρει απλόχερα η προπόνηση της ερασιτεχνικής πυγμαχίας από εξειδικευμένο δάσκαλο, δηλαδή νέους με σωματική και ψυχική υγεία, με αυτοπειθαρχία, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.Εάν μεταξύ αυτών των νέων κάποιοι καταφέρουν και γίνουν και αθλητές που θα εκπροσωπούν επάξια τον Σύλλογο, την Άρτα και την Ελλάδα τότε θα είμαστε διπλά ευτυχισμένοι.

Έχετε συνεργασία με άλλους πυγμαχικούς συλλόγους και ποια είναι η θέση σας στην ελληνική πυγμαχία.

Έχουμε άψογη συνεργασία με πολλούς πυγμαχικούς συλλόγους στην Ελλάδα και στο εξωτερικο. Αρκετοί από αυτούς μας έχουν επισκεφθέι στην Άρτα για πυγμαχικές συναντήσεις και εμείς από την πλευρά μας ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά τους και έχουμε συμμετάσχει σε διοργανώσεις σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πειραιάς, Σπάρτη, Ιωάννινα, Νίκαια, Γρεβενά, Ηλιούπολη κλπ), αλλά και στο εξωτερικό (2 φορές στη Ρωσία και τώρα στη Σερβία). Όσον αφορά τη θέση μας στην ελληνική πυγμαχία θεωρώ ότι είμαστε μία συνεχώς ανερχόμενη δύναμη.

Ο Στέφανος Οικονόμου τι όνειρα έχει για την πυγμαχική του πορεία;

Θεωρώ ότι αυτό το ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στον ίδιο, αλλά πιστεύω ότι οι φιλοδοξίες του ταυτίζονται με αυτές του Συλλόγου και του προπονητή του, δηλαδή να τον δούμε να πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο και να κατακτά τίτλους. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας αθλητής που προπονείται σκληρά και καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια με τον Γίώργο Μίχο, τον καλύτερο προπονητή πυγμαχίας που διαθέτει η χώρα μας. Με τη φανέλα της ομάδας μας έχει αναδειχθεί επάξια Πρωταθλητής Ελλάδας με 4 νίκες στη σειρά, έχει κατακτήσει δύο φορές τη δεύτερη θέση στη Ρωσία σε διοργανώσεις παγκόσμιας κλάσης και του αξίζει μία διάκριση και με τα χρώματα της Ελλάδας.

Τι θα λέγατε στους γονείς και τα παιδιά, αναφορικά με τις αξίες της πυγμαχίας και το σύλλογό σας;

Θα τους προσκαλούσα να επισκεφθούν την αθλητική σχολή μας και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, να γνωρίσουν τον προπονητή μας, να τον εμπιστευτούν και από τις πρώτες προπονήσεις θα αντιληφθούν ότι η εκμάθηση του ολυμπιακού αθλήματος της ερασιτεχνικής πυγμαχίας από εξειδικευμένο προπονητή, εκτός από την ενίσχυση της σωματικής υγείας με απολύτως ασφαλή τρόπο, βελτιώνει κάθε άνθρωπο και ιδίως τα παιδιά σε σχέση με την κοινωνική τους παρουσία και την ψυχική τους δίαθεση. Ο Συλλογός Πυγμαχίας Άρτας «ΤΛΑΣΙΜΑΧΟΣ Ο ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΗΣ» παρέχει όλα όσα χρειάζεται ένας αθλούμενος κάθε ηλικίας και επιβλέπεται αποκλειστικά από τον Γιώργο Μίχο, τον κορυφαίο στην Ελλάδα προπονητή πυγμαχίας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα