14.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Άμεση η έγκριση της δημιουργίας νέου ΚΕΠ από το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ένα νέο ΚΕΠ ετοιμάζεται να ιδρυθεί στην περιοχή του Τριγώνου, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προστεθεί άλλο ένα ΚΕΠ, στα δύο ήδη υπάρχοντα. Η επιλογή του Τριγώνου έγινε γιατί η Δημοτική Ενότητα Κωστακιών, οι Τοπικές Ενότητες Κεραματών και Γλυκορίζου, η περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, η Ελεούσα, καθώς και η περιοχή του Τριγώνου, μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ που είναι εντός της πόλης της Άρτας.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, η ίδρυση του νέου ΚΕΠ θα βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και, φυσικά, στην εξυπηρέτηση των δημοτών των παραπάνω περιοχών.
Είναι σημαντικό να τονιστεί, πως «ο Δήμος μας προτίθεται να αναλάβει την κάλυψη των δαπανών που θα προκύψουν από την έναρξη της λειτουργίας, καθώς και την στελέχωση με διοικητικό προσωπικό».
Τελικά εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσα σε μόλις δέκα ημέρες το αίτημα της δημοτικής αρχής και έτσι με την με Α.Π. 16971/01-06-2021 απόφασή του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, ορίζεται, ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕΠ με ηλεκτρονικό αριθμό 492Π του Δήμου Αρταίων, το οποίο θα λειτουργεί στην περιοχή του Τριγώνου με την οργανωτική μορφή και τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στο άρθρο 31 του Ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102/Α’/1-5-2002) “Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις”, την 15η Ιουλίου 2021.
Η στελέχωση του ΚΕΠ 492Π θα γίνει με υπαλλήλους που θα προέρχονται από τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων. Ο εξοπλισμός και τα έξοδα λειτουργίας του ΚΕΠ 492Π θα καλύπτονται αποκλειστικά από το Δήμο Αρταίων.
Από την έναρξη λειτουργίας του παραπάνω ΚΕΠ θα λειτουργούν στον Δήμο Αρταίων συνολικά επτά (7) ΚΕΠ.
Να σημειωθεί ότι η γρήγορη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, μεταξύ του δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Στύλιου, ο οποίος στέκει αρωγός στα αιτήματα του Δήμου Αρταίων σε σχέση με την κυβέρνηση.
Τα ΚΕΠ αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της ψηφιακής διακυβέρνησης, καθώς βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες στις ηλεκτρονικές – ψηφιακές του συναλλαγές με το Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα