19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Τα δοκιμαστικά του Ολυμπιακού στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ

Περισσότερα από 60 παιδιά, από όλη την Περιφέρεια της Ηπείρου και τα Ιόνια Νησιά, γεννημένα μετά το 2010 θα βρεθούν σήμερα στο Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Άρτας, προκειμένου να δοκιμαστούν από την ομάδα του Ολυμπιακού. Παρά το γεγονός ότι τα δοκιμαστικά θα έχουν χαρακτήρα αξιολόγησης της αθλητικής ικανότητας των παιδιών, σκοπό της διαδικασίας είναι κυρίως τα παιδιά να διασκεδάσουν, να απολαύσουν τη συμμετοχή και να κερδίσουν εμπειρίες.
Η δοκιμασία αυτή, πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στην Άρτα και αυτό είναι ένα μήνυμα αναφορικά με την διάθεση αποκέντρωσης που έχει ο Ολυμπιακός και σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η επιλογή της Άρτας, όμως σε κάθε περίπτωση, συνδυάζεται και με την έναρξη των Ακαδημιών του Ολυμπιακού στην περιοχή, η οποία είχε βέβαια σχεδιαστεί από την προηγούμενη χρονιά, αλλά λόγω των περιορισμών στις αθλητικές δραστηριότητες ελέω του covid-19 δεν αναπτύχθηκε περαιτέρω.
Η επιλογή της Άρτας, έβγαλε από την πρωτοκαθεδρία τα Ιωάννινα και για τον λόγο αυτόν, πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε μια σχετική απογοήτευση από τον γειτονικό νομό, αλλά ήταν και μια σημαντική ένδειξη της αποφασιστικότητας που έχουν οι παράγοντες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Άρτα, να φέρουν στο προσκήνιο την πόλη μας.
Η διαδικασία της δοκιμασίας θα γίνει, σύμφωνα με τα πρότυπα, κεκλεισμένων των θυρών, όχι μόνο για λόγους υγειονομικής προστασίας, αλλά και για την ψυχολογία των παιδιών, τα οποία πολλές φορές επηρεάζονται συναισθηματικά από την παρουσία των γονιών τους ή των συνοδών τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο των scouters και να μην μπορούν να αποδώσουν όσο πρέπει.
Για τον λόγο αυτό και δελτίο τύπου, αναφορικά με την εκδήλωση, θα εκδοθεί μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης.
Όπως μας ενημέρωσαν, πολλά παιδιά τα οποία θα παραβρεθούν δεν έχουν δοκιμαστεί πρώτη φορά, αλλά οι παράγοντες του Ολυμπιακού τα παρακολουθούν εδώ και πολύ καιρό και θέλουν να επαναξιολογήσουν την αθλητική τους ικανότητα σε βάθος χρόνου. Εμείς ευχόμαστε να υπάρξουν παιδιά τα οποία θα επιλέξει ο Ολυμπιακός από την περιοχή μας, καθώς κάθε αθλητής που διακρίνεται, είναι μια ζωντανή διαφήμιση για την Άρτα και το ποδόσφαιρό της.
Και βέβαια ευχόμαστε καλή επιτυχία στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπως και σε κάθε άλλη αθλητική Ακαδημία νέων στην περιοχή μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα