11.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Αποτελεσματικό το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας

Διαβάστε επίσης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, ταυτοποίησαν τα στοιχεία ημεδαπού, που κατηγορείται για απόπειρα απάτης, η οποία έγινε την 09-06-2021 στην Άρτα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε ηλικιωμένη παριστάνοντας τον λογιστή του γιου της και της ανέφερε ψευδώς ότι ο γιος της είναι δικαιούχος επιστροφής από την εφορία χρηματικού ποσού -13.000- ευρώ.
Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος τής ζήτησε το χρηματικό ποσό των -4.800- ευρώ για την κάλυψη δικών του οικονομικών αναγκών και προκειμένου να την πείσει, προσποιήθηκε ότι συνομιλεί στο τηλέφωνο με το γιο της, ο οποίος ήταν δήθεν σύμφωνος με την παράδοση των χρημάτων, πλην όμως εκείνη δεν πείστηκε.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συστήνει στους πολίτες να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Πολύ καλή δουλειά κάνει το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή, καθώς άμεσα και γρήγορα μπορούν και επεμβαίνουν στην αντιμετώπιση μεταξύ άλλων και της απάτης τέτοιου είδους.
Όμως είναι σημαντικό να υπάρχει και συνεργασία των πολιτών και εμπιστοσύνη στο έργο της Αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, οι εγκληματίες σε μεγάλο βαθμό έχουν αποθρασυνθεί, επειδή τα θύματα δεν καταγγέλουν τις πράξεις αυτές.
Εκτός από προσοχή, χρειάζεται επομένως και εγρήγορση, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη απέναντι στο έργο της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα