17.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Η ικανοποίηση είναι μόνο της Περιφέρειας

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Ηπείρου, αναφορικά με τις πληρωμές της ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Ηπείρου που επλήγησαν από τον covid -19 μοιάζει αισιόδοξη… Αναφέρει χαρακτηριστικά:
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου και καταβολής της ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Ηπείρου που επλήγησαν από τον Covid-19. Mέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε ο πλήρης έλεγχος δικαιολογητικών από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας και έχουν καταβληθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου 3.053 εκατομμύρια ευρώ σε 297 δικαιούχους.
Η διαδικασία επιταχύνεται και προωθούνται συνεχώς ολοκληρωμένοι φάκελοι προς πληρωμή, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να αναφέρει- ενημερώνοντας τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής- ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η πρώτη που άρχισε τις πληρωμές σε τέτοιο βαθμό, ενώ συνέστησε στις δικαιούχες επιχειρήσεις κατά την υποβολή των αιτημάτων πληρωμής να μεριμνούν για την κατάθεση όλων μαζί των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, ώστε να διεκπεραιώνεται ταχύτερα ο έλεγχος.»
Από την άλλη στην Άρτα η πραγματικότητα μοιάζει σκληρή, καθώς λίγες είναι οι επιχειρήσεις που μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς κολλάνε στις απαιτούμενες βεβαιώσεις από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Κάτι πρέπει να έχει γίνει λάθος στην περίπτωση αυτή, καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν βλέπουν φως και η προθεσμία των τριών μηνών που έχει τεθεί για την εκταμίευση, πλησιάζει απειλητικά…
Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει τροποποιητική της απόφασης, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να μπορέσουν να συγκεντρώσουν οι δικαιούχοι τα απαραίτητα έγγραφα. Γιατί η υπόθεση αυτή, παρά το γεγονός ότι για την Περιφέρεια ήταν ένα μεγάλο ατού, κατέληξε να λοιδωρείται από τους περίπου 4000 δικαιούχους που έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα