14.6 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά αναπτυξιακά προγράμματα

Διαβάστε επίσης

Την έναρξη της συνεργασίας τους στον τομέα των των συμβουλευτικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα της μελέτης και διαχείρισης χρηματοδοτικών εργαλείων ενίσχυσης επενδυτικών πρωτοβουλιών ανακοίνωσαν ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και η εταιρεία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ και για επ’αφορμή αυτής διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης του Νέου Αναπτυξιακού Νόσμου και των δυνατοτήτων που παρέχει για την ανάπτυξη του Νομού Άρτας την Παρασκευή στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Στύλιος, ο Βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστος Γκόκας, ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γκολομάζος ενώ παραστάθηκαν και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστασία Σίμου και Ιωάννης Κατέρης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, οι οποίοι είχαν προσέλθει προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο αναπτυξιακό νόμο και τις δυνατότητες που παρέχει για τις επιχειρήσεις τους.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας κ. Δημήτρης Πετανίτης ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην απόφαση της συνεργασίας με την εταιρία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε., προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της εταιρίας μελετών προς το συμφέρον τόσο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, όσο και των συνεταίρων ξεχωριστά. Αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό του Συνεταιρισμού να δημιουργήσει γραφείο μελετητή προγραμμάτων για την εξυπηρέτηση των μελών του.
Ο κύριος προσκεκλημένος και ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Στύλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα και τον υψηλό συντελεστή χρηματοοικονομικής απόδοσης στον αγροτοδιατροφικό τομέα, σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομίας. Ο κ. Στύλιος υπογράμμισε ότι υπάρχουν την στιγμή αυτή πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία πρέπει με υπευθυνότητα και διάθεση επενδυτική να τα αξιοποιήσει ο πρωτογενής τομέας, προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή προώθηση στην εθνική μας οικονομία.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Χρήστος Γκόκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα, η κυβέρνηση δεν έχει υποστηρίξει την δύσκολη εποχή του κορωνοϊού τον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην επιβίωσή του. Η βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Όλγα Γεροβασίλη, απέστειλε επιστολή με την οποία ευχόταν καλή επιτυχία στην εκδήλωση, αλλά για λόγους υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατόν να παραστεί.
Ακολούθησε ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος επεσήμανε στον χαιρετισμό του την ανάγκη να μπορέσει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στην διάθεσή του αυτήν την περίοδο, προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει αναπτυξιακές υποδομές, οι οποίες θα έχουν επιστροφή στην οικονομία δυνάμει της οικονομικής απόδοσης, ενώ ο ίδιος επισήμανε ότι αυτήν την στιγμή ο Δήμος Αρταίων υποστηρίζει τον πρωτογενή τομέα, με την ασφαλτόστρωση περίπου 80 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων, εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη απορρόφησης όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων.
Οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο οικονομολόγος και συνεργάτης της Διεπαγγελματικής Εθνικής επιτροπής Πτηνοτροφίας κ. Γιάννης Γαλατουλας και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ καθηγητής κ. Αναστάσιος Ζαγοριανός.
Ο κ. Γαλατούλας αναφέρθηκε στην γνωριμία που είχε με τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας δια μέσω του Προέδρου του, στα πλαίσια της λειτουργίας της Διεπαγγελματικής οργάνωσης Πτηνοτροφίας και εκτίμησε την σοβαρή προσπάθεια και την αγωνία για το μέλλον της πτηνοτροφίας και την εξέλιξη των πτηνοτρόφων.
Στα πλαίσια αυτής της αμοιβαίας εκτίμησης ετέθη η πρόταση της συνεργασίας με την εταιρία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ για την εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας που έχει για την εφαρμογή των χρηματοοικονομικών αναπτυξιακών προγραμμάτων προς το συμφέρον του συνεταιρισμού και των συνεταίρων.
Ο γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε. καθηγητής κ. Αναστάσιος Ζαγοριανός, αναφέρθηκε στην σχέση που έχει η εταιρία με την Άρτα, και εκτίμησε ότι η περιοχή έχει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο και σε μέγιστο βαθμό τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τρέχουν την περίοδο αυτή. Συγκεκριμένα εκτός από τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο κ. Ζαγοριανός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, στο Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.
Περαιτέρω αναφέρθηκε στην ανάγκη όσοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις να κινηθούν άμεσα, καθώς ιδιαίτερα για το νέο Αναπτυξιακό νόμο, πρέπει να υπάρξει απορρόφηση κονδυλίων μέχρι και το τέλος του 2025, οπότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χρονικός περιορισμός.
Κάλεσε τέλος τους επενδυτές – πτηνοτρόφους να εμπιστευτούν τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και την συνεργασία που ξεκίνησε με την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ, καθώς όπως ανέφερε, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην υπαγωγή των προγραμμάτων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα