17.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Η απόφαση της μεταφοράς των Σωματείων της Αναγέννησης από την οδό Ορλάνδου σε άλλους χώρους, που όξυνε την κατάσταση στον Δήμο Αρταίων

Διαβάστε επίσης

Το χρονικό της “έξωσης”

Από την αθλητική στήλη της εφημερίδας είχαμε αναφέρει ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής να μεταφέρει την έδρα των συλλόγων της ιστορικής Αναγέννησης από το κτήριο της οδού Ορλάνδου, όπου είχε αγοραστεί προκειμένου εκεί να εγκατασταθεί το Δημοτικό Ωδείο, είχε προκαλέσει την δυσαρέσκεια ορισμένων παραγοντών των ερασιτεχνικών και όχι σωματείων. Επισημάναμε όμως ότι δεν είναι δυνατόν η μεταστέγαση των σωματείων αυτών να προκαλεί ένταση και δυσαρέσκεια, καθώς ο Δήμος Αρταίων φροντίζει για την αδάπανη στέγασή τους, την στιγμή που υπάρχουν δεκάδες σωματεία στην πόλη της Άρτας, που από την τσέπη τους φροντίζουν για την κάλυψη των σκοπών του σωματείου τους. Η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε από τα ειωθότα και γρήγορα στο πεδίο της μάχης του πληκτρολογίου, μετατράπηκε σε προσωπική στοχοποίηση κατά του δημάρχου Αρταίων κ. Τσιρογιάννη, ότι δεν σέβεται την ιστορία της ομάδας κ.α. χαρακτηρισμούς, οι οποίοι δεν αρμόζουν στο ύφος και το ήθος της εφημερίδας μας.
Ο Δήμος Αρταίων με μια ανακοίνωσή του, άμεσα προχώρησε σε επανασχεδιασμό των δράσεών του και δημοσιοποίησε ότι ο στόχος πλέον του Δήμου είναι να μεταφερθεί η ποδοσφαιρική ΓΑΣ στο δημοτικό στάδιο, όπου είναι η φυσική του έδρα, η ΓΑΣ της χειροσφαίρισης στο κλειστό Γυμναστήριο όπου είναι η φυσική του έδρα και το αρχείο του Κώστα Μπανιά στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης που είναι η Δημοτική Βιοβλιοθήκη.
Με τον τρόπο αυτόν έκλεισε, σχεδόν αναίμακτα, η υπόθεση της μεταστέγασης των σωματείων της «Α», αλλά παρόλα αυτά, μια τόσο απλή διαδικασία αμαυρώθηκε από χαρακτηρισμούς από όλες τις πλευρές.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε τις επίσημες ανακοινώσεις των δυο πλευρών, προκειμένου να σχηματίσει ο αναγνώστης ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάστασή, όπως διαμορφώθηκε:

«ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ»

Μας κάνει έξωση ο Δήμος

Με θέμα, εξωση των Συλλόγων της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ από την υπόγεια αίθουσα του κτιρίου του ΚΚΜΠΑΠ, οι εκπρόσωποι της Αναγέννησης απέστειλαν την παρακάτω επιστολή:
Είμαστε οι Σύλλογοι «ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ»,

Σχετικά με την απόφαση του Δημάρχου Αρταίων κου Χρήστου Τσιρογιάννη, που μας γνωστοποιήθηκε, προφορικώς προς τους Συλλόγους μας, να παραδώσουμε τα κλειδιά της υπόγειας αίθουσας του ΚΚΜΠΑΠ, με σκοπό την δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Ανοιας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο Σύλλογος «ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο», από την ίδρυσή του το 1960 (με τη συγχώνευση του Α.Ο. ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ –έτος ίδρυσης 1926, Α.Ο. ΑΕΤΟΣ –έτος ίδρυσης 1949 και Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –έτος ίδρυσης 1950), πρωτοστατεί στα αθλητικά δρώμενα της Αρτας, εκπροσωπόντας τον Νομό Αρτας σε όλη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ» και το τμήμα Χειροσφαίρισης Γυναικών αγωνιζεταιτε στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ελλάδος. Εχει κατακτήσει δώδεκα (12) Πρωταθλήματα Ελλάδος και δέκα Κύπελλα Ελλάδος ενώ και το τμήμα ΝΕΑΝΙΔΩΝ έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Δεκάδες αθλήτριες έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες.
Το 2011, από τον τότε Δήμαρχο κ Ιωάννη Παπαλέξη παραχωρήθηκε η υπόγεια αίθουσα στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αρτας και στους Συλλόγους μας δύο γραφεία στο Ισόγειο και στο Ισόγειο του κτιρίου. Μετά την στέγαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ στον 1ο όροφο και τα Γραφεία Διοίκησης του ΚΚΜΠΑΠ στον 1ο όροφο, συστεγαστήκαμε στην υπόγεια αίθουσα του κτιρίου μαζί με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, τον Αύγουστο του 2020. Εκτοτε διαμορφώθηκε, διατηρήθηκε και ανακαινίστηκε η αίθουσα και ο εξωτερικός χώρος, για τις ανάγκες των δύο Συλλόγων. Το βασικότερο όμως είναι ότι συγκεντρώθηκε και συγκεντρώνεται το ιστορικό αρχείο (Φωτογραφίες – Εγγραφα – Πρακτικά – Λάβαρα – Κύπελλα) πολλών δεκατιών.

Ο χώρος θα γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων φιλάθλων και όχι μόνο για να γνωρίσουν την ιστορία των δύο Συλλόγων (πρόσφατη και παρελθούσα), να διαθέσουν αν έχουν στην κατοχή τους, για αναπαραγωγή και φύλαξη προσωπικό τους αρχείο.
Μακροχρόνιο αίτημά μας είναι η πλήρης και οριστική κατοχύρωση να παραχωρήσει ο Δήμος Αρταίων, κατά χρήση την αίθουσα στους Συλλόγους μας.
Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας είναι λογικό και πραγματοποιήσιμο και θα βρεί την κατανόηση και τη συμπάθεια της Δημοτικής Αρχής και την ικανοποίηση του φίλαθλου κόσμου της Αρτας.
Είναι αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε Σύλλογος της περιοχής, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αίθουσα για κάποια εκδήλωση.
Επίσης αναλαμβάνουμε τα έξοδα της ΔΕΗ και Υδρευησς, από τον Αύγουστο του 2020 και μετά.
Ζητάμε την συμπάθειά σας και την συμπαράστασή σας, προς τον ιστορικότερο Σύλλογο του Νομού Αρτας.

«ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ»

Δείξτε κατανόηση

Ο Δήμος Αρταίων σε επιστολή του προς την «ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας – Ποδόσφαιρο» και «Αναγέννηση Άρτας – Χάντμπολ», σχετικά με τη μεταστέγαση των γραφείων τονίζει τα εξής:
«Η Δημοτική Αρχή σέβεται, εκτιμά, αναγνωρίζει και στηρίζει την πορεία και την ιστορία της Αναγέννησης, καθώς και την προσπάθεια και την αγάπη που δείχνουν οι άνθρωποι της.
Ωστόσο, ο Δήμος Αρταίων επιδιώκει πάντα την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων δημοτικών χώρων για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας προς όλους τους πολίτες. Την ίδια ώρα, σέβεται έμπρακτα τους Συλλόγους της πόλης μας -αθλητικούς, πολιτιστικούς, κλπ- για την μακροχρόνια παρουσία τους στα δημόσια πράγματα. Επίσης τους στηρίζει τόσο σε θέματα υποδομών όσο και οικονομικά επιχορηγώντας ετήσια αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας.
Έχοντας ως κριτήριο τον βέλτιστο συνδυασμό χώρων- αναγκών- υπηρεσιών, ο Δήμος μας το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην αντικατάσταση λυόμενων και προκατασκευασμένων αιθουσών, που χρησιμοποιούνταν ως σχολικές αίθουσες. Σημειώνεται το προφανές, ότι δηλαδή οι λυόμενοι χώροι μέχρι χθες φιλοξενούσαν μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταλληλότητα και λειτουργικότητα των προδιαγραφών τους.
Παράλληλα, ο Δήμος μας προχωρά στη δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια (Alzheimer), καθώς στην πόλη της Άρτας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή υπάρχουν 10.791 άτομα άνω των 60 ετών και εκτιμάται ότι πάσχουν 647 άτομα με άνοια (επιπολασμός της άνοιας στην Ελλάδα 6% των ατόμων άνω των 60 ετών). Ως κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία του Σταθμού, έχει υποδεχθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, το κτήριο της Οδού Ορλάνδου, για το λόγο ότι το κτήριο είναι ισόγειο, άρα και θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι ηλικιωμένοι δημότες μας.
Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Αρταίων αποφάσισε την μεταστέγαση των γραφείων των τμημάτων της Αναγέννησης Άρτας, στον φυσικό τους χώρο: δηλαδή εντός του Δημοτικού Σταδίου όπου έχει έδρα η ομάδα ποδοσφαίρου της Αναγέννησης Άρτας. Επιπλέον η ομάδα χάντμπολ της Αναγέννησης Άρτας διαθέτει ήδη γραφεία στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, όπου έχει και την αγωνιστική της έδρα η ομάδα. Δηλαδή εφαρμόζουμε στην πράξη μία κοινή πολιτική για όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους στους οποίους παραχωρείται χώρος γραφείων, εκεί που είναι και η αγωνιστική έδρα των ομάδων.
Πέραν τούτου, ο Δήμος Αρταίων είναι έτοιμος από σήμερα κιόλας να παραχωρήσει ειδικό χώρο και ειδική προθήκη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, για το ιστορικό αρχείο της «Αναγέννησης». Μία τέτοια κίνηση, θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το αρχειακό και αναμνηστικό υλικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Αρτινούς – ακόμη και αυτούς που δεν έχουν άμεση ενασχόληση με τον αθλητισμό- να έρθουν σε επαφή με τη μεγάλη και ζωντανή ιστορία του Συλλόγου.
Κλείνοντας, σας ζητούμε την κατανόηση και την συνεργασία σας, για την δημιουργία της νέας δομής υγείας για την Άνοια -Alzheimer που λείπει από την πόλη μας και θα βοηθήσει σημαντικά τους συνδημότες μας».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα