19.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Πρόταση για υποχρεωτική αφιλοκερδή συμμετοχή

Διαβάστε επίσης

Την πρότασή του για την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» δημοσιοποίησε και σε ανάρτησή του το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Γούλας, ο οποίος και πριν δυο εβδομάδες είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα.
Ο Βασίλης Γούλας ζητάει να προβλεφθεί καταστατική ρύθμιση, ώστε τα μέλη του Δ.Σ. να μην μπορούν να έχουν έμμισθη σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους στο Σύλλογο, κάτι που βέβαια κατά την άποψή μας συνάδει με κάθε σύγχρονο σωματείο και την ελληνική και διεθνή νομοθεσία περί αναθέσεων.
Δεν γνωρίζουμε ποια πρόκειται να είναι η απόφαση, καθώς η εν λόγω πρόταση σε περίπτωση άρνησης αποδοχής από το Δ.Σ. θα τεθεί υπόψη της καταστατικής Γενικής Συνέλευσης, αλλά θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση θα βάλει τις βάσεις για να αποτρέπονται οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού στο σύλλογο και να παγιωθεί και η εμπιστοσύνη στα πρόσωπα του Δ.Σ. ότι δεν λαμβάνουν αποφάσεις για να γίνονται Business με τους ίδιους ή συγγενικά πρόσωπα, κάτι που βέβαια μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Με ευκαιρία την τροποποίηση που κάνουμε στο καταστατικό του συλλόγου, να προσθέσουμε στο άρθρο 17, «Λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου», την εξής πρόταση:
Να απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου και στους συγγενείς τους μέχρι Α’ βαθμό, να αμείβονται για τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους στα τμήματα και στο σύλλογο γενικότερα. Να αναγραφεί στο καταστατικό, ότι οι υπηρεσίες αυτές θα είναι «οικειοθελείς και αφιλοκερδείς».
Ο σκοπός της παρούσας πρότασης είναι ότι κατά τη γνώμη μου τίθεται τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξης και θα πρέπει να προστατεύσουμε τις αρχές και τους σκοπούς του συλλόγου που υπηρετούμε, σεβόμενοι τις κοινωνικές ηθικές αξίες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα