14.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Διαβάστε επίσης

Οι συμβολικές -όπως φαίνεται- παραιτήσεις των γιατρών της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας, ήταν το σπίρτο προκειμένου να γίνει η έκρηξη αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος φορέας δημόσιας υγείας στο Νομό μας και να αποτελέσει σημείο πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ όλων σχεδόν των πολιτικών φορέων της χώρας. Αφορμή των παραιτήσεων είναι η πίεση που δέχεται η παθολογική κλινική, με αποτέλεσμα την διασπορά των ασθενών σε άλλες κλινικές. Η συζήτηση όμως συνεχίστηκε και σε άλλα πεδία, όπως η κλινική covid-19, οι θέσεις γιατρών που εξαγγέλθηκαν και η περιβόητη προσφορά βοήθειας ιδιωτών ιατρών.
Στο σημερινό ρεπορτάζ της «Α» καταγράφονται όλες οι δηλώσεις των πολιτικών, αλλά και των συνδικαλιστικών φορέων.


Οι πολιτικοί φορείς της Άρτας ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:
Απαξιώνεται η δημόσια υγεία
Το θέμα ξεκίνησε μετά την πρώτη δημόσια δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη για τις εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, η οποία ανέφερε τα εξής: Δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις μας για τα αποτελέσματα της πολιτικής εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό, υποστελεχωμένες κλινικές που είτε υπολειτουργούν είτε κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο, μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου, με συνέπεια τη μειωμένη λειτουργία τους για τα περιστατικά καθημερινής νοσηρότητας, ελλείψεις σε βασικά είδη και εν τέλει υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές.
Οι άνθρωποι του δημόσιου συστήματος υγείας, που σήκωσαν το βάρος διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, έχουν απέναντί τους μία εχθρική κυβέρνηση, που αναλώνεται σε επικοινωνιακά φτηνά χειροκροτήματα, αλλά που στην ουσία τους έχει εγκαταλείψει αβοήθητους να μάχονται με μόνα τους όπλα την αυτοθυσία και την αυταπάρνησή τους.
Αυτή η απαξίωση δεν είναι απλά μία ιδεολογική νεοφιλελεύθερη εμμονή ενάντια σε κάθε τι δημόσιο. Είναι μέρος του οργανωμένου σχεδίου παράδοσης της δημόσιας υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα – χορηγούς της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.
Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για όσα διαδραματίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, επικοινώνησα με τον Υπουργό Υγείας και ζήτησα, έστω και τώρα, στο και πέντε, να βρεθεί άμεση λύση, ώστε να μην βρεθούμε στην πρωτοφανή εξέλιξη να κλείσει η Παθολογική Κλινική.
Διότι, προτεραιότητά μας είναι να βρεθεί η λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και όχι να επιχαίρουμε για την καταστροφή.
Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ:
Με πράξεις στηρίζεται και ενισχύεται το Νοσοκομείο Άρτας
Άμεσα ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος απάντησε στις δηλώσεις Γεροβασίλη, αναφέροντας τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα για το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Αναφέρει χαρακτηριστικά:
Την στιγμή που γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Άρτας, έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την εφαρμογή του σχεδίου «Ελευθερία», και την αντιμετώπιση της πανδημίας παράλληλα με τα υπόλοιπα περιστατικά, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την «προτιθέμενη» παραίτηση γιατρών της Παθολογικής Κλινικής, βρήκαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε ένα κρεσέντο καταστροφολογίας και παραπληροφόρησης κάνοντας μάλιστα λόγο για πολιτικές εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας.
Ο Γιώργος Στύλιος Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επικοινώνησε άμεσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλη, καθώς και με το Διοικητή κ. Ντάκουλα και ιατρούς του Νοσοκομείου Άρτας. Μετά και τις σχετικές επικοινωνίες διαβεβαιώνουμε ότι καμία κλινική δεν πρόκειται να κλείσει και υπενθυμίζουμε τα εξής:
Τα τελευταία δύο χρόνια επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας:

  • Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια προκηρύχθηκαν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
    -Προσλήφθηκαν περισσότερα από 30 άτομα όλων των ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων ως επικουρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νομού Άρτας, ενώ αναμένεται η πρόσληψη επιπλέον επικουρικού προσωπικού.
    -Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Άρτας αυξάνεται για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας.
  • Παραχωρούνται στο Νοσοκομείο τρεις συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου για την κλινική́ COVID-19 και την Πνευμονολογική́ κλινική.
  • Αναβαθμίστηκαν σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας με την ανανέωση των μηχανημάτων τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου.
    -Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου θα διατεθούν άμεσα στο Νοσοκομείο ένας Υπερηχοτομογράφος για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και επτά Monitor για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
  • Παρελήφθησαν δύο προκάτ μεταλλικοί οικίσκοι με όλες τις απαραίτητες υποδομές (ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, χώρο υποδοχής και κουζίνα) οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Άρτας και τέθηκαν στη διάθεση των Διοικήσεων των δομών υγείας για να χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά της πανδημίας.
    Και συνεχίζουμε…
    Σε ένα πράγμα έχουν δίκαιο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ: Ερώτηση για το Νοσοκομείο Άρτας
Ο Βουλευτής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια, με αφορμή τις τελευταίες, δραματικές και δυσάρεστες εξελίξεις, σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Άρτας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει, από τους τέσσερις ιατρούς της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Άρτας, οι δύο (2), η μία εκ των οποίων είναι η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους, από τις θέσεις τους στο Τμήμα αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ενώ και ένας Ιατρός της Καρδιολογικής Κλινικής σκοπεύει να παραιτηθεί.
Υπογραμμίζει ότι αιτίες της ανωτέρω αρνητικής εξέλιξης, είναι ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός εισαγωγών στην Παθολογική Κλινική, ενώ και οι κλίνες δεν επαρκούν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να νοσηλεύονται διάσπαρτα σε διάφορες κλινικές και στους τέσσερις ορόφους του Νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά τονίζει ότι, ασθενείς 65 και 70 ετών νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική σε κλίνες δίπλα στα μικρά παιδιά, όπως και σε άλλες κλινικές, μετά τη λειτουργία Κλινικής Covid στο χώρο της Παθολογικής Κλινικής.
Επί πλέον σημειώνει ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει σε συνδυασμό και με την κόπωση, τις ατελείωτες και πολύ συχνές εφημερίες για τον κάθε γιατρό , αφού για την αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας έχουν εκτελέσει εξουθενωτικά ωράρια, σε βάρος της δικής τους ψυχολογικής και σωματικής υγείας. Επίσης έχουν αναφέρει ότι οι γιατροί έχουν επιτελέσει άριστα τα καθήκοντά τους μέσα σε ένα τεράστιο περιβάλλον πίεσης επί ενάμισι χρόνο, δουλεύοντας ακατάπαυστα, ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν και στα περιστατικά άλλων περιοχών, αφού όλο αυτό τον καιρό το ΓΝ Άρτας δέχεται ασθενείς από την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, από ορισμένες περιοχές των Ιωαννίνων, τη μισή Αιτωλοακαρνανία αλλά και από το Αγρίνιο.
Αναφέρει επίσης, ότι σε σχέση με τις εξαγγελίες για 13 νέες θέσεις εργασίας στο ΓΝ Άρτας, μέχρι στιγμής έχει προσληφθεί ένας μόνο και αναμένονται άλλοι δύο. Και τονίζει ότι οι αρνητικές αυτές εξελίξεις για το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, θα έχουν μόνο οδυνηρά αποτελέσματα για τους κατοίκους της Άρτας και των όμορων περιοχών. Έτσι, επισημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν σοβαρές ενέργειες και πρωτοβουλίες για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων.
Επιπρόσθετα τονίζει ότι κατά κύριο λόγο, η κατάσταση αυτή, είναι αποτέλεσμα της διαρκούς αποδυνάμωσης και υποστελέχωσης του Δημόσιου Τομέα της Υγείας, όπως των ελλείψεων σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, και ιδιαίτερα στην Άρτα θα έπρεπε να εργάζονται περισσότεροι Παθολόγοι Ιατροί και όχι μόνο (4), με δεδομένο ότι η πληρότητα της κλινικής φθάνει έως και το 180%.
Καταλήγοντας, σημειώνει ότι είναι πρώτιστα ευθύνη της πολιτείας η διασφάλιση του δικαιώματος της υγείας, ενώ η υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών από το ΕΣΥ πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη, με Γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που έμπρακτα πρέπει να χαίρουν του σεβασμού και της εκτίμησής όλων.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ρωτά τον Υπουργό για τις άμεσες ενέργειες του, ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής αλλά και άλλων Κλινικών του ΓΝ Άρτας και εάν σκοπεύει να στελεχωθεί ο Δημόσιος Τομέας Υγείας, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και ιδιαίτερα για την Άρτα, ερωτά σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων για τις 13 θέσεις Ιατρών, που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το Νοσοκομείο της πόλης.

ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ – ΛΥΚΟΥΡΗ
Γιατί αρνήθηκαν την προσφορά των ιδιωτών
Με κοινή ανακοίνωσή τους ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Ευάγγελος Ντάκουλας και η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αύρα Λυκούρη, διευκρινίζουν την κατάσταση αναφορικά με την προσφορά βοήθειας ιδιωτών ιατρών, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
Για να αποσαφηνιστεί πλήρως η περιβόητη προσφορά βοήθειας ιδιωτών ιατρών προς το νοσοκομείο η οποία «Δεν έγινε αποδεκτή»
Υπήρξαν 4 περιπτώσεις προσφοράς βοήθειας ιδιωτών γιατρών προς το Νοσοκομείο
Στο πρώτο κύμα covid όταν οι παθολόγοι εξέταζαν τα κρούσματα κορωνοϊού 2 παθολόγοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με μερική απασχόληση, η πρόσφορα τους έγινε δεκτή, αλλά δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο πρόσληψης τους. Προσέφεραν εθελοντικά, αφιλοκερδώς ορισμένες εφημερίες. Τους ευχαριστούμε!!! Η προσφορά δεν επαναλήφθηκε στην συνέχεια.
Η δεύτερη ήταν από παθολόγο για πρόσληψη ως επικουρικού με μπλοκάκι (θα διατηρούσε και το ιδιωτικό της ιατρείο) Ακολουθήθηκε όλη η προβλεπόμενη διαδικασία , υπήρξε θέση επικουρικού Ιατρού σε αναμονή , αλλά υπαναχώρησε η γιατρός και δεν ανέλαβε υπηρεσία.
Η τρίτη είναι ενός πνευμονολόγου για μερική απασχόληση( κάποιες εφημερίες κυρίως σαββατοκύριακα) . Η βοήθεια θα ήταν σημαντική διότι και στην κλινική covid υπήρξε κόπωση και εφημέρευαν μόνο 3 Ιατροί. Έγιναν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και εκκρεμεί η πρόσληψη διότι αναμένουμε παράταση του νομικού πλαισίου εντός των ημερών. Σε κάθε περίπτωση θα συνέδραμε την κλινική covid και όχι την παθολογική.
Η περίπτωση που τόσο πολύ απασχόλησε το νοσοκομείο αλλά και την κοινή γνώμη ήταν γνωστού Αρτινού ιατρού με ειδικότητα που δεν αφορούσε κλινικές περιπτώσεις
Το καθεστώς πρόσληψης θα ήταν με μπλοκάκι. Δηλαδή αμοιβή 2000€ αφορολόγητα, συν κάποιες εφημερίες με μοναδική απασχόληση την λήψη δειγμάτων για κορωνοϊο. Μετά από συζήτηση με την Ιατρική Υπηρεσία και αρκετούς Ιατρούς αρνηθήκαμε την προσφορά παρόλη την άμεση και έμμεση πίεση( επιστολές σε πολιτικούς φορείς, συνδικαλιστές, υπουργείο κτλ αλλά και κατάχρηση της δυνατότητας επικοινωνίας που είχε μέσω των ΜΜΕ) διότι όλοι θεωρούσαμε ότι θα ήταν μια ετεροβαρής συνεργασία. Διευκρίνηση: Δεν πλήρωνε το νοσοκομείο αλλά ο κρατικός προϋπολογισμός. Αλλά και πάλι σεβαστήκαμε το κόστος για την Χώρα.
Για ΟΛΕΣ τις παραπάνω περιπτώσεις είναι ενήμερη και η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, η συντονίστρια Διευθύντρια της Παθολογικής και το ΔΣ του Νοσοκομείου.
Καμία μα καμία άλλη προσφορά δεν υπήρξε. Για όσα αναφέρονται υπάρχουν αποδεικτικά έγγραφα. Δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο, και καλούμε όποιον έχει κάποιο στοιχείο διαφορετικό νατό δημοσιεύσει άμεσα.
Σύλλογος εργαζομένων: Να λείπουν οι αυτόκλητοι σωτήρες
Ανακοίνωση αναφορικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Άρτας εξέδοσε και το σωματείο εργαζομένων, την οποία τιτλοφορεί ως «Πολλοί και αυτόκλητοι οι σωτήρες του Νοσοκομείου Άρτας κατόπιν εορτής!» και το πλήρεις κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας και ενώ η κυβερνητική πολιτική στον χώρο της δημόσιας υγείας επικεντρώνεται ουσιαστικά στο μότο: βγάλτε τα πέρα όπως μπορείτε και αν μπορείτε , χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χωρίς αυξήσεις στις λειτουργικές δαπάνες και στους προϋπολογισμούς, χωρίς σχέδιο για την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας , με τα νοσοκομεία να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου αντιμετώπισης του covid-19, με πλήρη εντατικοποίηση της εργασίας , με εξόφθαλμη πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα υγείας, τα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου Άρτας δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν.
Το Νοσοκομείο λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων του, με κύριο μέλημα το να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε όλα τα πεδία στους πολίτες και στο λαό, σε ένα πλήρως εντατικοποιημένο εργασιακό περιβάλλον. Συνεχώς όλο αυτό το διάστημα λέγαμε με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ και του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ. ΕΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ!
Αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας, λειτουργούν επιπλέον 4 εμβολιαστικές γραμμές σε δυο εμβολιαστικά κέντρα, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Covid-19, κλινική Λοιμωδών και κλινική Αυξημένης Φροντίδας Λοιμωδών, τμήμα ελέγχου στην πύλη του Νοσοκομείο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ή ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ. Αντιθέτως όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις προσωπικού, με την επόμενη χρονιά στο ζήτημα των συνταξιοδοτήσεων να επίκειται κύμα αποχωρήσεων.
Πως με δυο και τρεις γιατρούς σε μια κλινική ενός Νοσοκομείου που εφημερεύει καθημερινά, μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας και εφημέρευσης; Πως με δυο και τρεις γιατρούς σε κάθε κλινική μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους που λειτουργούμε ξεχωριστό ΤΕΠ για τα ύποπτα covid-19 περιστατικά; Πως και με ποιους γιατρούς καλύπτονται οι ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων; Πόσες εφημερίες μπορεί να κάνει ένας γιατρός; Πόσες βάρδιες μπορεί να κάνει ένας νοσηλευτής; Πόσες φορές μπορεί να αλλάξει τμήμα ένας εργαζόμενος; Πόσες μετακινήσεις από δομές τις Πρωτοβάθμιες μπορούν να γίνουν και για πόσο διάστημα; Πόσα εντέλλεσθε μπορούν να μοιραστούν; Πόσες άδειες να κοπούν; Πόσα δεδουλευμένα ρεπό να συσσωρευτούν; Πόσες τρύπες να καλύψουν οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί γιατροί;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΌ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ όλοι ανεξαιρέτως οδήγησαν με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στην σημερινή κατάσταση. ΑΝΤΙΘΕΤΑ μείωσαν τις κλίνες του Νοσοκομείου, μείωσαν τις οργανικές θέσεις, μείωσαν τις δαπάνες για την υγεία και τους προϋπολογισμούς λειτουργίας, μείωσαν τους μισθούς, μηδένισαν τις προσλήψεις, υποκλινόμενοι στον στόχο που είναι ΕΝΑΣ: η ΑΠΑΞΙΩΣΗ και η ΔΙΑΛΥΣΗ του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του, για να γίνει βορρά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Και μετά ήρθε η πανδημία, βάζοντας προσωρινά φρένο σε αυτές τις πολιτικές, γιατί απέδειξε περίτρανα σε όλο το λαό ότι μόνο το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας στο ΛΑΟ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
Τέλος, σε ότι αφορά στην συνέργεια των ιδιωτών γιατρών στην λειτουργία του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ο τρόπος είναι πάλι μόνο ΕΝΑΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΘΕΣ σε ειδικότητες που έχει ανάγκη αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Η διαχείριση της πανδημίας και η άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΕΦΤΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ τους ΙΑΤΡΕΙΑ, και ερχόμενοι στο Νοσοκομείο να ΑΠΑΙΤΟΥΝ πέρα από το αυξημένο μισθολόγιο σε σχέση με το μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ που τους παρέχει η κυβέρνηση, «ειδικού» τύπου εργασιακές σχέσεις.
ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στις ειδικότητες του παθολογικού και εργαστηριακού τομέα
  2. ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
  3. ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ
  4. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της εργασίας και ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι καλοκαιρινές άδειες σε όλο το προσωπικό.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα