19.8 C
Arta
7 Μαΐου 2024

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΙΩΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ

Διαβάστε επίσης

Σε δελτίο τύπου της Αδελφότητας Μελισσουργιωτών Άρτας «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος Γιώργος Μαστρογιάννης και η Γραμματέας Χαρά Γιώτη, εκφράζεται η αντίρρηση της Αδελφότητας για την κατασκευή Υ/Η φράγματος στον Μελισσουργιώτικο ποταμό. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Στο όνομα της ανάπτυξης –το ερώτημα είναι ποιας ανάπτυξης τελικά και με τι πρόσημο- γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες της επέλασης εταιρειών στην περιοχή των Τζουμέρκων. Μέσα σε αυτό το «επενδυτικό τσουνάμι» διαφόρων που έρχονται δήθεν για να μας σώσουν, περίοπτη θέση έχουν και οι Μελισσουργοί. Και αυτό διότι όπως διαπιστώσαμε έχει κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση για την κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού φράγματος στο Μελισσουργιώτικο ποταμό.
Είναι σαφές, ότι ως Αδελφότητα Μελισσουργιωτών Αθήνα, «Ο Άγιος Νικόλαος» είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια έρχεται κόντρα στην φύση και απειλεί το οικοσύστημα της περιοχής μας που είναι εξαιρετικής και σπάνιας φυσικής ομορφιάς.
Η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, και όχι μόνο των Μελισσουργών, δέχεται συνολική επίθεση από εταιρείες που θέλουν να κατασκευάσουν φράγματα.
Η αντίδρασή μας όπως και παλαιότερα, το 2007 στην προσπάθεια που επιχειρήθηκε να γίνει το φράγμα του Αγίου Νικολάου, θα είναι πολυεπίπεδη, μετωπική, κινηματική και θεσμική.
Ο αγώνας θα είναι διαρκείας, όχι μόνο για το σήμερα των παιδιών μας, αλλά και για το αύριο. Ήδη, έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα με το Πουρνάρι Ι και ΙΙ και χωρίς αντισταθμιστικά.
Η περιοχή μας θέλει την ανάπτυξη. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες και γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να αναπτυχθεί η περιοχή μας. Ναι στην ανάπτυξη, με ήπιες παρεμβάσεις, φιλικές και συμβατές με το περιβάλλον και το ευρύτερο οικοσύστημα.
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ. Γι’ αυτό καλό είναι και ο υποψήφιος επενδυτής να αποχωρήσει από την περιοχή που δεν είναι φιλική στο επιχειρηματικό πλάνο του.
Εμείς είμαστε έτοιμοι από την πλευρά μας για όλα, από τους δρόμους και τις κινητοποιήσεις μέχρι τα θεσμικά μονοπάτια της ΡΑΕ και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα