13.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Παρέμβαση Κώστα Μπάρκα στη διαφορά του Στέργιου Γιαννάκη και Δημήτρη Σκανδάλη

Διαβάστε επίσης

Πολιτικό θρίλερ στην Πρέβεζα για το Νοσοκομείο

Θρίλερ για γερά νεύρα στην γειτονική Πρέβεζα, που προκλήθηκε από στοχευμένη ερώτηση στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια που κατέθεσε ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, με την οποία ζητά από τον Υπουργό να “ξηλώσει” τον διοικητή και όλη την διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ισχυριζόμενος ότι δέχεται παράπονα από πολίτες σχεδόν όλο το νοσηλευτικό προσωπικό για την μη εύρυθμη μέχρι στιγμής λειτουργία του νοσοκομείου”.
Ο Στέργιος Γιαννάκης αναφέρει επίσης ότι οι δικές του παρεμβάσεις “μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει ουσιαστική ανταπόκριση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και ερωτά αν η ηγεσία του Υπουργείου διατίθεται για μία “καλύτερη διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας”.
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Πρέβεζας είναι ο αρτινός δικηγόρος Δημήτρης Σκανδάλης, ο οποίος έχει έντονα δραστηριοποιηθεί και ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας, με μεγάλη επιτυχία.
Η στοχευμένη αυτή επίθεση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς μέχρι σήμερα η πορεία του είχε αξιολογηθεί θετικά από τον κ. Γιαννάκη στις δημόσιες δηλώσεις του, αλλά επίσης επειδή δεν αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά κακοδιαχείρισης.
Όπως ήταν φυσικό την καταγγελία ΓΙΑΝΝΑΚΗ αξιοποίησε στο έπακρο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας, ο οποίος με δήλωσή του αναφέρεται στο περιστατικό, ως δείγμα κακής κυβερνητικής πολιτικής.
Παρουσιάζει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση που θα δώσει ο Βασίλης Κικίλιας στον Βουλευτή Πρέβεζας, καθώς ο Δημήτρης Σκανδάλης αλλά και όλοι οι διοικητές στα Νοσοκομεία της χώρας τοποθετούνται από το Υπουργείο και οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές.

Η ερώτηση του Στέργιου
Γιαννάκη
Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Γιαννάκη αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο που βιώσαμε όλοι μας λόγω της πανδημίας, αναμένουμε το Γενικό Νοσοκομείο του Νομού μας να παίξει κεντρικό ρόλο για τη δημόσια υγεία του τόπου μας με την ουσιαστική και αναβαθμισμένη λειτουργία του για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών του Νομού Πρεβέζης και την υψηλή παροχή υπηρεσιών υγείας.
Σημειωτέων δε ότι το Νοσοκομείο ενισχύθηκε σημαντικά με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατά την προηγούμενη περίοδο.
Δυστυχώς όμως γίνομαι δέκτης παραπόνων από πολλούς συμπολίτες καθώς και σχεδόν από όλο το νοσηλευτικό προσωπικό για την μη εύρυθμη μέχρι στιγμής λει .Επειδή οι δικές μου παρεμβάσεις μέχρι στιγμής στη Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχουν βρει ουσιαστική ανταπόκριση, απευθύνομαι σε σας ως αρμόδιο Υπουργό και σας ερωτώ εάν διατίθεσθε για μια καλύτερη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας προς όφελος των συμπολιτών του Νομού μου».

Δήλωση του Κώστα
Μπάρκα
Στη διαμάχη του βουλευτής της ΝΔ στην Πρέβεζα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, παρενέβη με δήλωση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.
Στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για την Ερώτηση του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Πρέβεζας, Στέργιου Γιαννάκη, σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, αναφέρονται τα εξής: «Τη στιγμή που χωρίς να έχει καταλαγιάσει η πανδημία, σε μια περίοδο που έχουμε κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και ανακοίνωση νέων μέτρων, ο εμμονικός με τον νεοφιλελευθερισμό Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προαναγγέλλει συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων και υγειονομικών μονάδων, με πρώτα «θύματά του» περιοχές, όπως η Πρέβεζα, η Βόνιτσα και η Λευκάδα.

Οι ίδιοι οι βουλευτές του ξεσπούν απέναντι σε όσα δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Υγείας. Οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές με ανακοινώσεις τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, αναδεικνύουν τη δυσλειτουργία του «επιτελικού» κράτους, το οποίο έχτισαν με «άριστους- αρεστούς» και τον κομματικό στρατό των μετακλητών. Το αφήγημα των «αρίστων», όπως δομήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δεν είναι τίποτε άλλο από διορισμοί κομματικών στελεχών και φίλων του, καταρρέει μέρα με τη μέρα. Από τη μία έχουμε τον κυβερνητικό Βουλευτή Καστοριάς, Τζηκαλάγια, που παρεμβαίνει στους διορισμούς στο νοσοκομείο του Νομού του και από την άλλη έχουμε τις ανακοινώσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που ζητούν την αποπομπή των διορισμένων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διοικητών των νοσοκομείων.

Η χώρα πλέον χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης και πολιτικής, με μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα στρέψει το βλέμμα της στο συμφέρον των πολιτών, που έχουν ανάγκη από ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας για τη διαχείριση κρίσεων, όπως η πανδημία, με επαρκώς στελεχωμένες σύγχρονες υγειονομικές δομές και όχι μια νεοφιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση, όπως αυτή του κ. Μητσοτάκη, που μόνο στόχο έχει τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και την υποβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, προς όφελος των ιδιωτών φίλων του».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα