12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Το μεγάλο αγκάθι της κυβέρνησης είναι η μεγάλη ακρίβεια…

Διαβάστε επίσης

Λένε κάποιοι ότι είναι καιρός για εκλογές και πως είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να κάνει το επόμενο βήμα, να μας οδηγήσει σε εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο και να πάρει μια νέα δεδηλωμένη για την επόμενη τετραετία.
Κι όμως γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι μπορεί η κυβέρνηση να έχει το πάνω χέρι την περίοδο αυτή, να έχει συσπειρωθεί το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων, γύρω από αυτήν, προκειμένου αδιάσπαστη να αντιμετωπίζει την υγειονομική και οικονομική κρίση του covid19, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Κοιτάξτε εδώ στην Άρτα τι γίνεται: αναμένεται μεγάλη πίκρα στην πρωτογενή παραγωγή, με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.
Αλλά και περαιτέρω η ακρίβεια έχει βαρέσει ταβάνι, ξεκινώντας από τα επουσιώδη, όπως είναι η αγορά της οικοδομής, όπου μετά την αύξηση της τιμής του σιδήρου κατά 40% από το τέλος του Μαρτίου, ακολουθούν κατά πόδας και τα άλλα υλικά… Όποιος μπήκε στο εξοικονομώ με προϋπολογισμό Μαρτίου, θα του έρθει ο λογαριασμός διπλάσιος από τα συμφωνηθέντα.
Ας μην μιλήσουμε για το Super Market… Εδώ είναι πασιφανής η κατάσταση. Όποιος χάλαγε ένα πενηντάρικο το Σαββατοκύριακο για τα ψώνια της εβδομάδας, τώρα πληρώνει εβδομηντάρι… Και δεν είναι το σούπερ μάρκετ όπως η βενζίνη που έφτασε στο θεό, που λέγαμε παλιά «είκοσι ευρώ έβαζα, είκοσι ευρώ βάζω»… Στο μπακάλικο θα πεις έπαιρνα τρια γάλατα, τώρα παίρνω δυο; Δεν γίνεται.
Είναι λοιπόν και κάποια ζητήματα, που η ελληνική τηλεόραση, περιέργως το γιατί, δεν τα αναδεικνύει καθόλου. Κανένας λόγος για αύξηση τιμών, αλλά όλη την ημέρα ο λόγος γίνεται για αύξηση των κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης του covid-19. Και καμία συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί αυτό το κύμα της ακρίβειας.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό… Είναι και ψυχολογικό. Ο κόσμος φοβάται ότι με ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα, η αγορά θα καταρρεύσει λόγω της ασύδοτης ακρίβειας. Φοβούνται ότι δεν θα έχουν χρήματα να αγοράσουν φαγητό για την οικογένειά τους.
Είναι σημαντικό για τα κυβερνητικά στελέχη να ενσκύψουν στο πρόβλημα και να δώσουν την διάσταση που της αξίζει. Γιατί αν ένα πράγμα είναι σίγουρο, αυτό είναι ότι για την κατάσταση αυτή, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν πρόκειται να έχει φθορά η αντιπολίτευση, αλλά η κυβέρνηση αποκλειστικά.
Και ας γίνει και μια αυτοκριτική στα μέσα της ενημέρωσης, ημών συμπεριλαμβανομένων. Αν εμείς δεν δώσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα με τις τιμές των προϊόντων, τότε ποιος θα το κάνει; Θα σοβεί ως πικρία στις ψυχές και τις τσέπες των πολιτών.
Αν δεν ξεκινήσει ένας διάλογος, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με αναζήτηση ευθυνών για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα κάποιοι να ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ και οι υπόλοιπο να υποφέρουν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα