11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

ΒΛΑΧΕΡΝΑ: Τα μοσχαράκια της ντροπής

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορεί σαν πληροφορία ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Βλαχέρνα και έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του χωριού, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για πράξη που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό του. Σύμφωνα με αυτό, δυο μικρά μοσχαράκια που διέφυγαν της προσοχής της ιδιοκτήτριάς τους, η οποία τα είχε αποκτήσει για να τα εκθρέψει, κατελήφθησαν από μια παρέα στο χωριό, η οποία προτίμησε αντί να τα επιστρέψει να προχωρήσει στην σφαγή τους και τον τεμαχισμό τους.
Η υπόθεση αυτή έχει περιέλθει σε γνώση του τμήματος Ασφαλείας Άρτας, η οποία μάλιστα και έχει ξεκινήσει την διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστώσει αν και ποιος έκλεψε τα μοσχαράκια.
Το ζήτημα όμως αυτά έχει και προεκτάσεις που δεν περιορίζονται μόνο στην συγκεκριμένη πράξη, καθώς οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει από τον τρόπο που κάποιοι χρησιμοποιούν το κυνήγι στην περιοχή έχοντας στοχοποιήσει αγριογούρουνα και ζαρκάδια (και τώρα τελευταία αδέσποτα μοσχαράκια) για να μετατρέψουν χώρους του χωριού σε υπαίθρια σφαγεία, με αποτέλεσμα να αναστατώνονται οι υπόλοιποι κάτοικοι και να μιλούν ανοιχτά για κακοποίηση.
Μάλιστα η κάτοικος του χωριού Αλίκη Βίτσιου, με μια ανάρτηση στο facebook ανέδειξε το πρόβλημα σημειώνοντας το εξής: «Να και ένα άλλο μοσχαράκι…. Εσείς η γνωστή παρεούλα της Βλαχέρνας μπορείτε να κλείσετε και αυτό στην αποθήκη όπως και τα άλλα δύο χτυπώντας τα όλο το βράδυ δείχνοντας τα γνωστά υψηλά φιλοζωικά σας αισθήματα και το επίπεδο του πολιτισμού που σας διακρίνει, διασύροντας για άλλη μια φορά το χωριό μας πανελλαδικά…..»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα