18.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Η κακή κατάσταση του δημοτικού δρόμου έχει επιπτώσεις στην λειτουργία Ξενώνα στην Ροδαυγή

Διαβάστε επίσης

Συχνά γίνεται λόγος για την ανάγκη της υποστήριξης των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων η συνεισφορά είναι μεγάλη, ιδίως στα ορεινά χωριά της περιοχής μας, η οποία ζωντανεύει όλο το χρόνο. Μας επισήμαναν ότι μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει ένας από τους πιο γνωστούς ξενώνες της Άρτας και συγκεκριμένα ο ξενώνας Αραχθέα στην Ροδαυγή της Άρτας, καθώς ο δημοτικός δρόμος που οδηγεί στην επιχείρηση έχει καταστραφεί από κατολισθήσεις και νεροφαγώματα. Οι επιχειρηματίες, που την περίοδο αυτή αντιμετωπίζουν και όλα τα άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την μείωση της κίνησης λόγω κορωνοϊού, προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια και συντηρούν με ίδιους πόρους το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου… Φέτος ζήτησαν την βοήθεια και της Περιφέρειας και του Δήμου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποια ανταπόκριση που θα έλυνε το πρόβλημα αυτό.
Μας ανέφεραν δε χαρακτηριστικά ότι έφτασε στον συγκεκριμένο ξενώνα ένα βαν που μετέφερε τουρίστες από το Μεξικό και τις ΗΠΑ, οι οποίοι θέλησαν να συνδυάσουν τις διακοπές τους στον Πάργα με εναλλακτικό τουρισμό στο ποτάμι του Αράχθου. Όταν όμως διαπίστωσαν την κακή κατάσταση του δρόμου, διαπίστωσαν ότι δεν διευκολυνόταν στην καθημερινή μετάβαση και δυστυχώς αποφάσισαν να φύγουν, παρά το γεγονός ότι ο ξενώνας μπορούσε να τους εξυπηρετήσει λόγω κλινών και παιδιών.
Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, έχει ήδη μπει. Νομίζουμε ότι ο Δήμος και κάθε αρμόδιος φορέας, μπορεί να ενσκήψει στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει άμεσα, γιατί είναι πραγματικά κρίμα να μην εξυπηρετούνται οι επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας, αλλά κυρίως να μην ενισχύονται οι τουριστικές επιχειρήσεις, που με τα χίλια ζόρια, προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την καλή εικόνα της περιοχής και δίνουν μεγάλη υπεραξία στον τόπο μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΝΤΑΣΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα