11.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Ολοκληρώνεται το έργο «Κατασκευή τμημάτων του δικτύου όμβριων Δήμου Αρταίων»

Διαβάστε επίσης

Χ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Λύνεται το πρόβλημα των ομβρίων υδάτων της κάτω πόλης

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η περιοχή της Άρτας που βρισκόταν από την οδό Σκουφά και κάτω πλημμύριζε με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές.
Η περιοχή αυτή συγκέντρωνε όλα τα όμβρια ύδατα από την περιοχή της Βαλαώρας, τα οποία λόγω της φυσικής κλίσης κατέληγαν στο επίπεδο σημείο της πόλης μας, το οποίο ξεκινούσε κατά μήκος της οδού Σκουφά.

Το μεγάλο έργο του Κ. ΒΑΓΙΑ


Το μεγάλο έργο της τότε δημοτικής αρχής του Κώστα Βάγια ήταν η κατασκευή του δικτύου ομβρίων υδάτων, το οποίο έγινε παράλληλα με το αποχετευτικό σύστημα κατά μήκους όλης της πόλης.
Το μόνο αδύναμο σημείο ήταν το τμήμα στην παλιά τοποθεσία γεφυρόπουλο και δη κατά μήκος της οδού Πορφυρίου Μητροπολίτου, Αετορράχης και τμήματος της οδού Μανωλιάσσης, καθώς στην περιοχή αυτή εκτός του γεγονότος ότι ήταν το χαμηλότερο υψομετρικά σημείο της πόλης της Άρτας, στις περιόδους της υψηλής βροχόπτωσης, κατέληγαν εκεί τα όμβρια ύδατα από την Περιφερειακή οδό της Άρτας.
Λόγω αυτής της κατάστασης σχεδόν κάθε χρόνο δημιουργούνταν πρόβλημα πλημμύρας στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σε ιδιοκτησίες και σε επιχειρήσεις, οι οποίες βρισκόταν στο σημείο εκείνο.

Αποτελεσματική
ολοκλήρωση


Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο που υλοποιεί αυτό το διάστημα η ΔΕΥΑΑ Άρτας, σε τρία σημεία του Δήμου. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή τμημάτων του δικτύου όμβριων Δήμου Αρταίων» χρηματοδοτούμενο από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», προϋπολογισμού 2.046.000,00 ευρώ.
Ειδικότερα, το έργο αφορά την περιοχή της Κάτω Πόλης σε τμήμα της οδού Μητροπολίτου Πορφυρίου και σε τμήμα της Παραλλήλου της Περιφερειακής οδού, αφού ολοκληρώνεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης oμβρίων. Αντίστοιχα έργα πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των νέων Εργατικών Κατοικιών και πίσω από το Δημαρχείο (παράλληλη από την Γώγου Μπακόλα).
Τα έργα θα συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιάζονται στις εκεί περιοχές, προστατεύοντας έτσι περιβάλλον και ιδιοκτησίες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα