12.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Ακέφαλο και χωρίς οδοντίατρο το Κ. Υ. ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο το αίσθημα ανασφάλειας στην περιοχή

Η δικαστική περιπέτεια που αντιμετωπίζει το κέντρο Υγείας Βουργαρελίου από το έτος 2009 συνεχίζει να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία του και προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους μιας διευρυμένης περιοχής που καλύπτει τον ορεινό όγκο της Άρτας και τμήμα των Τρικάλων. Ειδικότερα οι επαναλαμβανόμενες ενστάσεις που αφορούν την θέση του Επιμελητή Α’ Οδοντιάτρου, είχαν ως αποτέλεσμα έπειτα από συνεχείς κρίσεις της διοίκησης να επαναπροσλαμβάνεται ο πρώτος επιτυχών οδοντίατρος Νίκος Τσέτης, ο οποίος με ΦΕΚ του 2009, του 2012, του 2018 συνεχώς διορίζεται στην εν λόγω θέση και μάλιστα από το έτος 2016 έχει εξελιχθεί σε Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου, διορισμένος ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος.
Μια ακόμη δικαστική κρίση είχε ως αποτέλεσμα να γίνει δεκτή μια ένσταση, με αποτέλεσμα αν και διορισμένος μόνιμος υπάλληλος και Διευθυντής, να του αφαιρεθεί η θέση του Επιμελητή Α’ Οδοντιάτρου, και όριζε να ακολουθηθεί η διαδικασία του συμβουλίου κρίσεων, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Παρόλα αυτά το συμβούλιο κρίσης δεν συνεκλήθη, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί ο Διευθυντής του Κ.Υ. και να μην υπάρχει θεσμικός αντικαταστάτης για την λειτουργία του φορέα υγείας.
Πέραν των άλλων, το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι ο Νίκος Τσέτης εκτός από επιστημονικός υπεύθυνος ήταν ο μοναδικός οδοντίατρος της διευρυμένης περιοχής που κάλυπτε το Κ.Υ. Βουργαρελίου (Τζουμέρκα, Ραδοβύζια, Μυρόφυλλο Τρικάλων) και όπως μας έλεγε ο ίδιος αντιμετώπιζε 250 περίπου περιστατικά το μήνα, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι ασθενείς πλέον να είναι ακάλυπτοι υγειονομικά.
Δεν σχολιάζουμε τις δικαστικές αποφάσεις, παρόλα αυτά εκτιμούμε ότι η 6η ΥΠΕ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση περισσότερο υπεύθυνα, καθώς η περιοχή του Κ.Υ. Βουργαρελίου θεωρείται άγονη Α’, ορεινή περιοχή με ιδιάζοντα προβλήματα στον μόνιμο πληθυσμό (αγροτική – κτηνοτροφική περιοχή, φτωχοί κάτοικοι, γηρασμένος πληθυσμός, μεγάλη απόσταση από τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας κ.α.) και να προχωρήσει άμεσα την διαδικασία του συμβουλίου κρίσης.
Θα παρακολουθούμε το θέμα, καθώς εκτός από διαδικαστικό έχει και κοινωνικές προεκτάσεις σε μια ευαίσθητη περιοχή του νομού της Άρτας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα