14.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Ζητούμενο η άμεση λειτουργία του ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε επίσης

Το Δεκέμβριο παραδίδεται το έργο

Η ανάρτηση του συμπολίτη μας Παναγιώτη Μάνθα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της κατάστασης του Κολυμβητηρίου της Άρτας και ανέδειξε το ζήτημα των αναξιοποίητων υποδομών του Δήμου μας.

Η τοποθέτησή του, πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων που αφορούν τον χρόνο λειτουργίας του κολυμβητηρίου και το έργο που ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Παναγιώτη Μάνθα, την οποία μας απέστειλε έχει ως εξής:
Δυστυχώς ζούμε άλλο ένα από τα «κατορθώματα» της Δημοτικής Αρχής, το ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, με πρόσχημα την ενεργειακή αναβάθμιση. ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΜΗΝΟ. Κι έχει ο Θεός. Μια ενεργειακή αναβάθμιση που εφ΄ όσον θέλει ο δήμος, γίνεται το πολύ σε δύο μήνες, κάτι που έγινε σε άλλα κολυμβητήρια. Δηλαδή τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, πάνελ φωτοβολταϊκών, σωληνώσεων, πλακιδίων και αντικατάσταση κουφωμάτων. Απλά συνεχίζει την τακτική “να περάσει κι αυτός ο χειμώνας και θα δούμε, αρκεί να μην έχουμε έξοδα”! Δεν αναφέρουμε τους δημάρχους από το 2007 που έκλειναν το κολυμβητήριο την χειμερινή περίοδο και ασφαλώς έχουν τις ανάλογες ευθύνες. Αναφερόμασθε στον νυν δήμαρχο με τις γνωστές υποσχέσεις του, ότι δεν θα ξανακλείσει το κολυμβητήριο, που πλέον διανύει την όγδοη χρονιά θητείας και προσπαθεί ακόμα να κοροϊδέψει τους αρτινούς δημότες, αθλητές και ομάδες. Μιλάμε γιά ένα κολυμβητήριο 50μ. του 2003 πανελλήνιας εμβέλειας, που “κατάφερε” ο Δήμος Αρταίων να το απαξιώσει και να σαπίσει. Mε ποιό δικαίωμα στερεί την χρήση κολυμβητηρίου σε κολυμβητές, μαθητές που χρειάζονται το μάθημα κολύμβησης στις πανελλήνιες εξετάσεις, κοινό και ανθρώπους που η κολύμβηση είναι απαραίτητη για ιατρικούς λόγους; Έτσι κι αλλιώς, την αγωνιστική κολύμβηση στην Άρτα την έχουν καταστρέψει. Ας λειτουργήσει τουλάχιστον το συντομότερο και σωστά.

ΣΩΤ. ΧΡΗΣΤΟΥΛΗΣ: Το Δεκέμβριο παραδίδεται το έργο

Για την κατάσταση αυτή ζητήσαμε την άποψη του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Σωτήρη Χρηστούλη, ο οποίος μας ανέφερε ότι από το Πάσχα εγκατάσταθηκε η εργολήπτρια εταιρία, που είχε αναδειχθεί για τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού κολυμβητηρίου Άρτας, που ως γνωστό είχε προϋπολογισμό 983.841,78 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Στόχος του έργου είναι το Κολυμβητήριο Άρτας να λειτουργεί όλο το χρόνο και στο τέλος Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την σύμβαση θα παραδοθεί στον Δήμο Αρταίων, εκτός κι αν υπάρξει κάποια παράταση, καθώς ενδέχεται να γίνει τροποποίηση μελέτης.

Έλλειψη ενδιαφέροντος από τους Αθλητικούς Συλλόγους;
Ο κ. Χρηστούλης μας επισήμανε ότι το κολυμβητήριο της Άρτας, από τον Ιούνιο του 2020, λειτουργούσε κυρίως για ατομικές προπονήσεις, καθώς παρατηρήθηκε το γεγονός οι προπονητές που συνεργαζόταν με τους συλλόγους, λόγω διορισμού τους να έχουν φύγει από την Άρτα και να μην πραγματοποιούνται ομαδικές συλλογικές προπονήσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, που πρέπει να συζητηθεί, γιατί σε μεγάλο βαθμό οι αθλητικοί σύλλογοι κολύμβησης ήταν εκείνοι που στήριζαν την καθημερινή λειτουργία του κολυμβητηρίου, ιδίως τους θερινούς μήνες, όπου υπήρχαν προγράμματα εκπαίδευσης.
Πρέπει λοιπόν να υπάρξει προσπάθεια προκειμένου οι Σύλλογοι να επαναδραστηριοποιηθούν, και να βρουν το κατάλληλο προπονητικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των αθλητών και ιδίως των νέων παιδιών που θέλουν να βάλουν την κολύμβηση στην αθλητική τους καθημερινότητα.
Αυτό είναι θέμα, που όπως ανέφερε ο κ. Χρηστούλης θα αναδείξει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας, καθώς πλέον όλων των άλλων το Κολυμβητήριο θα λειτουργεί με δαπάνες του Δήμου και των πολιτών και πρέπει να γνωρίζουμε την πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα