16.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Απέχουν και οι δικαστικοί Επιμελητές σε Ήπειρο και Κέρκυρα

Διαβάστε επίσης

Η επανειλημμένη απόρριψη των προτάσεων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, αναφορικά με την τροποποίηση των άρθρων 973 και 966 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας των Αντιπροσώπων της, που ελήφθη στις 27 Αυγούστου 2021 και εξουσιοδότησης προς την Εκτελεστική Γραμματεία, οδήγησαν, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, έπειτα και από την τελευταία άκαρπη συνάντηση εκπροσώπων της Εκτελεστικής Γραμματείας με εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε απόφαση και εισήγηση προς τους οικείους Συλλόγους Δικαστικών Επιμελητών για προειδοποιητική πλήρη αποχή των δικαστικών επιμελητών – μελών τους από όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες, κατά το χρονικό διάστημα από 17.9.2021 έως και 21.9.2021, στο πλαίσιο ομόφωνα αποφασισμένων κλιμακούμενων δυναμικών ενεργειών.
Κατά τη διάρκεια αυτής της αποχής, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση και εισήγηση, δεν θα χορηγούνται άδειες εξαίρεσης από τους οικείους Συλλόγους Δικαστικών Επιμελητών για οποιεσδήποτε επιδόσεις, πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, διαπιστωτικές εκθέσεις. Εξαιρούνται της αποχής, περιοριστικά και μόνο, οι επιδόσεις διαδικασιών ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν γαμικές διαφορές (διατροφές, μετοικήσεις), για τις οποίες δεν θα απαιτείται άδεια από τον οικείο Σύλλογο.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Στην αποχή συμμετέχουν και οι 64 δικαστικοί Επιμελητές, μέλη του Συλλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει τα Εφετεία Ιωαννίνων και Κέρκυρας (Πρωτοδικεία Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας και Θεσπρωτίας). Όπως μας ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευγενία Στάμου, ο λόγος της αποχής σχετίζεται με την μη ενημέρωση των επαναληπτικών προγραμμάτων των πλειστηριασμών με δικαστικό επιμελητή, με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να μην γνωρίζουν πότε γίνεται η επανάληψη του πλειστηριασμού, παρά μόνο είναι αναγκασμένοι να αναζητούν στις αρμόδιες σελίδες του Ταμείου Νομικών. Όπως μας ανέφερε η κ. Στάμου, στο πλαίσιο της τροποποίησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, έχουν γίνει προτάσεις από την Ολομέλεια, για την αλλαγή των συγκεκριμένων άρθρων, τα οποία ορίστηκαν κατά «παραγγελία των fund». Σε κάθε περίπτωση αν δεν υπάρξει τροποποίηση τους, θα συνεχιστουν κλιμακούμενες και επαναλαμβανόμενες οι δράσεις των δικαστικών επιμελητών, όλης της χώρας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα