15.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Γι’αυτό κάναμε δίωρες στάσεις εργασίας

Διαβάστε επίσης

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Άρτας

Σε δίωρη στάση από την εργασία τους και ιδίως από τα ακροατήρια προχώρησαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι της Άρτας, συμμετέχοντας στις δίωρες διακοπές εργασιών που είχε ήδη αποφασίσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.).
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Άρτας κ. Μιχαήλ Δρίβας, μας ενημέρωσε ότι η ομόφωνη απόφαση των μελών του σωματείου ήταν αναμενόμενη, καθώς εκκρεμούν πολλά αιτήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων σε όλη την χώρα.
Ειδικότερα διεκδικούν την επίλυση των παρακάτω προβλημάτων που ταλανίζουν επί σειρά ετών τον κλάδο:
Διορισμός Δικαστικών Υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και κλάδων
Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών
Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης για όλους του δικαστικούς υπαλλήλου και κατά τρόπο που δεν υποτιμά την προσφορά και την αξιοπρέπειά τους.
Επαναλειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Υλοποίηση στην πράξη της Γενικής και Ειδικής Επιμόρφωσης, που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.
Προώθηση της Ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
Εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες)
Αύξηση (τουλάχιστον διπλασιασμός) των εξόδων κίνησης των επιμελητών των Δικαστηρίων.

Ο κ. Δρίβας μας ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια οι δικαστικοί υπάλληλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα στις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων και βέβαια στις αλλαγές στην Δικαιοσύνη γενικότερα και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Άρτας έχει ως σκοπό να αντιμετωπίζονται τα διαδικαστικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο.
Μας ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., στο οποίο ευελπιστεί να συμμετέχουν νέα άτομα, με ενδιαφέρον για τον κλάδο, προκειμένου η νέα διοίκηση, συνεργαζόμενη με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Άρτας και τους Δικαστές, να προωθήσουν την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.
Αναφορικά με το θέμα των ελέγχων στην είσοδο των Δικαστηρίων, να σημειώσουμε ότι ομαλά εξελίχθηκε η πρώτη δικάσιμος των ποινικών δικαστηρίων καθώς κατά την είσοδο στο Μονομελές Πλημ-κείο Άρτας υπήρχε αρμόδιος υπάλληλος, ο οποίος συνεπικουρούμενος από την αστυνομία, έλεγχε τα πιστοποιητικά που προέβλεπε η Κ.Υ.Α. για την είσοδο στα Δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα