11.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Διεθνείς πλατφόρμες

Διαβάστε επίσης

  1. Τι είναι το Facebook;
    Το Facebook είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του δικτυακό χώρο. Μέσα από το Facebook οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν φίλους και γνωστούς τους, αλλά και να γνωρίζουν νέα πρόσωπα.
    Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους.
    To facebook μπήκε για τα καλά στη ζωή των περισσοτέρων από εμάς. Αυτό συνεπάγεται κάποιες θετικές επιπτώσεις στη ζωή μας, αλλά παράλληλα και κάποιες αρνητικές.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς, τίποτα καινούριο στη ζωή δεν είναι απόλυτα καλό ή κακό. Όλα έχουν τα πλεονεκτήματα – μειονεκτήματά τους και όλα έχουν ένα τίμημα. Έτσι και το facebook.

Μειονεκτήματα facebook
1) Facebook και χάσιμο χρόνου
2) Facebook και εξάρτηση
3) Facebook και προσωπικά δεδομένα
Τον Φεβρουάριο του 2004 ο Mark Zuckerberg έβγαζε στο διαδίκτυο την πλατφόρμα του ‘Τhe Facebook’, όπως λεγόταν τότε, σίγουρα δεν θα φανταζόταν όλα όσα θα συνέβαιναν μόλις λίγα χρόνια μετά.

Facebook Messenger
Μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι (πραγματικοί) χρήστες του Facebook που μπορούν και στέλνουν γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες, emoji, links, ηχητικά αποσπάσματα, αρχεία και έναν τεράστιο αριθμό από multimedia χάρη στις δεκάδες συμβατές εφαρμογές. Επίσης υποστηρίζονται κλήσεις και βιντεοκλήσεις.

  1. Οι σημαντικές στιγμές στην ιστορία του Twitter
    Το Twitter ξεκίνησε δοκιμαστικά τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2006 και ύστερα από τέσσερις μήνες άνοιξε τις πόρτες του σε όλους τους χρήστες. Η πρώτη ονομασία του ήταν Twttr και η ιδέα προήλθε από τον ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας των υπαλλήλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Από τους 100 χρήστες στη δοκιμαστική λειτουργία του, σήμερα το Twitter έχει καταφέρει να φτάσει τους 271 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες και να θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα Κοινωνικά Δίκτυα.
    Για να φτάσει έως το σημείο αυτό, το Twitter πέρασε από πολλές αλλαγές στις υπηρεσίες του, χρησιμοποιήθηκε σε πολλά μεγάλα και μικρά γεγονότα, καθώς επίσης ήταν πολλά και τα επιτεύγματα του.
    Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2016 έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εξαγοράς του Twitter
  2. You Tube
    Αν και το YouTube δημιουργήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 2005, το πρώτο βίντεο στην πλατφόρμα ανέβηκε λίγους μήνες αργότερα, δηλαδή τον Απρίλιο του ίδιου έτος.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τη δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας, που χαρακτηρίστηκε ως «Invention of the Year 2006» από το περιοδικό TIME, θυμόμαστε εκείνα τα βίντεο που ξεχώρισαν, συζητήθηκαν και εξακολουθούμε να τα βλέπουμε μέχρι και σήμερα.

To YouTube είναι ιστότοπος, ο οποίος επιτρέπει κοινοποίηση, αποθήκευση, αναζήτηση και αναπαραγωγή ψηφιακών βίντεο και ψηφιακών ταινιών. Δημιουργήθηκε στις 14 Φεβρουάριου 2005. Τον Νοέμβριο του 2006 ονομάστηκε από το περιοδικό Time «Invention of the Year 2006».

  1. Η Google
    Η Google LLC (παλιότερα Google Inc.) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. Το 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Γκούγκλπλεξ.

Η ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης από τη στιγμή της ίδρυση της προκλήθηκε από μια αλυσίδα προϊόντων, συγχωνεύσεων και συνεργασιών πέρα από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Προσφέρει λογισμικό συμπεριλαμβανομένου email (Gmail), υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων (Google Drive), κοινωνικής δικτύωσης (Google +) (που σταμάτησε τη λειτουργία του, βέβαια, τον Απρίλιο του 2019) και, φυσικά του Youtube. Η εταιρία ηγείται της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές Android. Η Google μετακινείται όλο και περισσότερο σε υλικό τηλεπικοινωνιών: συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών για την παραγωγή των συσκευών Nexus και εξαγόρασε την Μοτορόλα τον Μάιο του 2012.

  1. Tik Tok

Η ιστορία της δημιουργίας της εφαρμογής TikTok και των χαρακτηριστικών της
TikTok – τι είναι; Ένα νέο αλλά ήδη πολύ δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Μόλις λίγα χρόνια, η μουσική κοινότητα κατάφερε να κερδίσει την αγάπη εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο. Εδώ οι άνθρωποι δημιουργούν τα δικά τους βίντεο, μοιράζονται με φίλους, αξιολογούν το έργο άλλων συμμετεχόντων και απλά επικοινωνούν. Πώς εμφανίστηκε αυτή η εφαρμογή και ποιο είναι το φαινόμενο της, ας καταλάβουμε.
Ποιος δημιούργησε το TikTok; Αυτό το προϊόν λογισμικού εμφανίστηκε το 2016. Ονομάστηκε για πρώτη φορά Douyin.
Ο ιδρυτής της ήταν η κινεζική εταιρεία ByteDance, η οποία δημιουργήθηκε το 2012 από τον Zhang Yiming, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν μόλις 29 ετών. Σήμερα, ένας άνθρωπος μπορεί να δει στη λίστα των πιο σημαντικών νέων επιχειρηματιών.
6.Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει. Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.A

Το Tik Tok απειλεί Facebook και Youtube
Συγκεκριμένα, πριν από ένα μήνα έγινε γνωστό ότι στις τελευταίες μετρήσεις για τις εφαρμογές που «κατεβάζουν» οι χρήστες στις ηλεκτρονικές συσκευές τους το TikTok ξεπέρασε το Facebook και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας παγκοσμίως.
Τώρα τα νέα στατιστικά στοιχεία για τα social media δείχνουν ότι το TikTok έχει βάλει για τα καλά πλώρη για να ξεπεράσει και το YouTube σε επίπεδο χρόνου θέασης. Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες του TikTok στην καρδιά του δυτικού κόσμου, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, περνούν σε αυτό περισσότερη ώρα από ότι στον απόλυτο κυρίαρχο μέχρι τώρα σε αυτή την online δραστηριότητα, το YouTube.
Τα τελευταία δύο χρόνια το TikTok βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαγορεύσει τη χρήση του TikTok στις ΗΠΑ με το επιχείρημα ότι υπάρχουν φόβοι εθνικής ασφάλειας από τη χρήση της εφαρμογής. Είχε μάλιστα ζητήσει από τη μητρική εταιρεία του TikTok να πωλήσει σε αμερικανική εταιρεία την λειτουργία της εφαρμογής στις ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε αυτή την απόφαση αλλά έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν αν το TikTok λειτουργεί με παράνομους ή ακόμη και επικίνδυνους για τις ΗΠΑ τρόπους. www.lykavitos.gr
Προσωπικά ξέρω μόνο δύο άτομα της ίδιας οικογενείας που δεν ασχολούνται με κάποια από τις δύο εφαρμογές. Το λέω σαν να είναι οι δυο ήρωες που παρά του ότι δεν είναι πολύ ηλικιωμένοι δεν ασχολούνται με αυτή την σύγχρονη τρέλα. Όλα όσα αναφέρω σήμερα είναι απλά μια μικρή επανάληψη ιστορίας για να μην ξεχνάμε που αφιερώνουμε πολλές ώρες καθημερινά.

  1. LinkedIn
    Το LinkedIn είναι ιστοχώρος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από τον Ρέιντ Χόφμαν, αλλά ξεκίνησε επίσημα στις 5 Μαΐου του 2003. Η έδρα της εταιρίας είναι στη Σίλικον Βάλλεϋ και έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο.Τα εγγεγραμμένα μέλη του έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το προσωπικό επαγγελματικό τους προφίλ, να συνδεθούν με άλλους χρήστες, να αναζητήσουν εργασία, αλλά και να δημιουργήσουν πελατολόγιο.
    Ο ιστοχώρος είναι διαθέσιμος σε 24 γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά κλπ. Σήμερα θεωρείται ο πιο επιτυχημένος ιστοχώρος επαγγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως, μετρώντας περισσότερους από 300 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε περισσότερες από 200 χώρες.

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα