12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Ανακατεύεται η τράπουλα…

Διαβάστε επίσης

Χρόνια Πολλά στους Δημήτριους και τις Δημητρούλες, που γιορτάζουν σήμερα.
Χρόνια Πολλά και στην Ελλάδα μας, για την εθνική της επέτειο.
Τέτοιες εποχές, πριν από εβδομήντα ένα χρόνια, η χρυσή γενιά της Ελλάδας έδινε την μάχη κατά του ιταλικού φασισμού, γι’αυτό και ακόμη γιορτάζει τα μηνύματα αυτά.
Ας περάσουμε στα δικά μας, τα πεζά και καθημερινά.
Στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου ιατρείου της Σπυριδούλας Χουλιάρα, μιλήσαμε με τον πρώην βουλευτή και πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Παύλο Στασινό, και όπως κάνουμε πάντοτε όταν φθάνουν στα αυτιά μας τέτοιες πληροφορίες, τον ρωτήσαμε αν ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.
Η απάντηση, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύμματος και με άλλους υποψηφίους, που ρωτήσαμε: αυτό είναι ευσεβείς πόθοι τρίτων, μας ανέφερε ο κ. Στασινός, ο οποίος μάλιστα μας υπογράμμισε ότι αυτήν την στιγμή τον ενδιαφέρει περισσότερο το μέλλον του νοσοκομείου, παρά τα μελλούμενα στην δημοτική αρχή.
Οι τρεις χειρούργοι, που βρίσκονται διαθέσιμοι είναι έτοιμοι για αποχώρηση (λόγω συνταξιοδότησης) και δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος να τους αντικαταστήσει.
Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ιδιαιτέρως πιεστική και φορτική, με τις αντοχές των γιατρών και του προσωπικού να έχει φθάσει στο απροχώρητο.
Ή αλήθεια μας λέει ο κ. Στασινός, ή τεχνηέντως μας παραπληροφορεί «στρέφοντας μας το ενδιαφέρον σε πιο σοβαρά πράγματα»…
Γιατί μου φαίνεται αδιανόητο, ότι σε πολύ στενή παρέα, συμπολίτης μας, ανέφερε ότι ο κ. Στασινός όχι μόνο είναι έτοιμος να κατεβάσει συνδυασμό, αλλά είναι και θέμα ημερών να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.
Αυτό βέβαια τι σημαίνει; Σημαίνει ότι η υποψηφιολαγνία της Άρτας έχει πάρει πια άλλα μονοπάτια, οδηγεί σε καταστάσεις ψυχωσικές.
Ένας προς έναν οι φερόμενοι ως υποψήφιοι κατεβάζουν τα χαρτιά τους και δηλώνουν «πάσο». Αυτό είναι βέβαια και το πιο σωστό γι’αυτούς, γιατί στην παρούσα περίοδο αυτό που έχει πιο μεγάλη σημασία είναι η υπομονή, έτσι ώστε να δούμε πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες και οι τυχόν συμμαχίες.
Π.χ. έχουμε μια καινούργια ομάδα, που ξεκίνησε ως σωματειακής δομής κίνηση πολιτών, που μας κατέθεσε και δημόσια τις θέσεις του. Πρόσωπα που έχουν σχέση με την κεντροαριστερά, άλλοι που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι που μείναν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά θεωρούν ότι έχουν πολιτικές κοινές ρίζες… Ό,τι και να προκύψει, απορούμε για το αν οι συμπολίτες μας αυτοί – καθ’όλα ενεργοί- θεωρούν ότι τα υφιστάμενα πολιτικά σύνολα, στα οποία τυχόν συμμετέχουν, δεν επαρκούν για να θέσουν μέσω αυτών τις απόψεις τους και υπήρξε η ανάγκη ενός νέου φορέα;
Δεν έχει σημασία. Ό,τι νέο γίνεται σε αυτόν τον τόπο και έχει διάθεση για δημιουργική παρέμβαση είναι τουλάχιστον αποδεκτό.
Να σημειώσουμε ότι ο κύβος ερρίφθη και για τον Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος αμα τη ανακοινώσει της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε και την δική του υποψηφιότητα ως υποψήφιου βουλευτή Άρτας.
Σίγουρος για τη νίκη του Παπανδρέου στις εκλογές, ετοιμάζει και ομάδα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού.
Αλλάζουν τα δεδομένα λοιπόν και ιδιώς έχουν την αναφορά τους και στην αυτοδιοίκηση, γιατί μέχρι στιγμής οι κινήσεις αυτές, μόνο ΑΜΕΣΟ αποδέκτη θέλουν τον ΔήμοΑρταίων.
Οψόμεθα…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα