17.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Γιώργος Στύλιος: Απαντάει μόνο με έργα και δράσεις

Διαβάστε επίσης

Ο Γιώργος Στύλιος, από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, που ουσιαστικά ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτός από τα θεσμικά ζητήματα της θέσης του έχει να αντιμετωπίσει και μια πραγματικότητα: ο νομός της Άρτας, κατεξοχήν αγροτική περιοχή, έχει πολλά ανοιχτά θέματα, ως αποτέλεσμα εκκρεμοτήτων, που σε βάθος χρόνου παρουσιάστηκαν.
Θέματα υποδομών, ζητήματα μελετών και χρηματοδοτήσεων, τρέχοντα προβλήματα της οικονομικής κατάστασης που αφορούν την αγροτική οικονομία, είναι η κατάσταση που ο αρτινός πολιτικός πρέπει να διαχειριστεί, όχι μόνο ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ο αρμόδιος πολιτικός παράγοντας, ο οποίος έχει και το σχετικό χαρτοφυλάκιο.
Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα, η πολιτική κριτική, που ασκείται τόσο από τους θεσμικούς παράγοντες, αλλά και τους κάθε είδους δημοσιολογούντες, σε μεγάλο βαθμό να τον στοχοποιεί, ουσιαστικά φέροντάς τον να είναι εμμέσως ή αμέσως υπεύθυνος για τις συσσωρευμένες αδυναμίες του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας. Και βέβαια η κριτική τοποθέτηση αυτή, στόχο μπορεί να έχει την ευαισθητοποίηση του συναισθηματικού κόσμου των αγροτών της περιοχή, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την μεγάλη πίεση της πραγματικότητας, παρά την επίλυση των προβλημάτων.
Ο ίδιος ο υφυπουργός έχει πλήρη επίγνωση της θέσης του, αλλά και της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί. Γνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα τρέχουσας καθημερινότητας, αλλά στόχος του είναι να υπάρξουν και υποδομές, οι οποίες θα βελτιώσουν την ζωή των αγροτών και θα μειώσουν τα προβλήματά τους στο μέλλον. Γι’αυτό και όπως μας έλεγε επιλέγει να μην απαντάει παρά μόνο με έργα και πρωτοβουλίες δράσης.
Θέσαμε τα ζητήματα, που σχετίζονται με τα έργα που έχουν φτιάξει άλλοι φορείς, όπως οι Δήμοι και η Περιφέρεια και τα ζητήματα της αρμοδιότητας, της πολιτικής αναγνώρισης και όλα αυτά τα θέματα, τα οποία στο παραπολιτικό περιθώριο απασχόλησαν τον πολιτικό διάλογο. Για το θέμα αυτό ήταν απόλυτος: δεν έχει κανένα προσωπικό ενδιαφέρον ο ίδιος να ασχοληθεί για την πατρότητα των έργων, που ήδη έχουν γίνει. Σκοπός του είναι να ολοκληρωθούν όσα είναι σε εκκρεμότητα, να ενεργοποιηθούν όσα στέκουν αδρανή, αλλά και να γίνουν μελέτες για καινούργια έργα, που θα μπορέσουν να δώσουν ζωή και σε μειονεκτικές καλλιεργητικές περιοχές, οι οποίες σήμερα δεν μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο, λόγω έλλειψης υποδομών.
Με αφορμή την αποζημίωση για την κλημεντίνη επισημαίνει ότι ήταν ένα θέμα για το οποίο είχε διαβεβαιώσει τους παραγωγούς της Άρτας, ότι υπήρχαν οι δυνατότητες να αποζημιωθούν. Ο χρόνος που χρειάστηκε για την τελική υπογραφή του υπουργού, σχετιζόταν με διαδικασίες ελέγχου, οι οποίες έπρεπε να προηγηθούν. Το γεγονός ότι κάποιοι βιάστηκαν να υπογραμμίσουν τα ζητήματα της καθυστέρησης, ήταν αναμενόμενο μεν, αλλά σε κάθε περίπτωση άνευ αντικειμένου.
Είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα, θα έχουμε την δυνατότητα να πληροφορούμαστε αλλαγές στα ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό κόσμο στην Άρτα και ήδη πολλοί εκπρόσωποι φορέων και ιδιώτες, αναγνωρίζουν ότι η θητεία του Γιώργου Στύλιου, είναι σημαντική για να προχωρήσουν μια σειρά από αναπτυξιακές δράσεις, που σχετίζονται με την περιοχή της Άρτας και για πολλά χρόνια δεν προχωρούσαν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα