21.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Γιορτή των εσωκομματικών εκλογών

Διαβάστε επίσης

Την εβδομάδα αυτή η Νέα Δημοκρατία, κυριολεκτικά γιόρτασε, καθώς στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν υπήρχε μεγάλος αριθμός μελών, που εγγράφησαν και προσήλθαν να ψηφίσουν.
Βέβαια παρασκηνιακά, είχαν αρχίσει τα παράπονα ότι γινόταν σωρηδόν εγγραφές μελών απ’όλη την Ελλάδα, που μόνο στόχο είχαν να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο.
Δεν πειράζει, ακόμη και έτσι, ήταν κάτι το σημαντικό να υπάρξει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τοπικές εκλογές, την εποχή που επικρατεί απολιτίκ διάθεση και ατομικιστικές διαθέσεις.
Να αναφέρουμε μόνο ότι εγγράφησαν περίπου 1250 μέλη, τόσο δια ζώσης, όλο και ηλεκτρονικά, κάτι που σημαίνει ότι υπολογίζοντας το ποσό των 12 ευρώ για την κάθε εγγραφή θα συγκεντρώθηκαν στα ταμεία του κόμματος, μόνο από την Άρτα, το ποσό των 15.000 ευρώ, που αν μη τι άλλο, ούτε αμελητέο είναι, ούτε βέβαια μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν χρειάζεται.
Από την άλλη, η μεγάλη συγκέντρωση μελών, ανησύχησε κάπως τους υποψηφίους, καθώς γνώριζαν ότι ο μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, είναι ανεξέλεγκτος και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούσαν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το αποτέλεσμα της κάλπης.
Άρχισαν λοιπόν οι γκρίνιες μεταξύ των υποψηφίων ότι πάνε να κλέψουν τους ψήφους και να βγουν προς τα πάνω, γεγονός το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους διαδικασίες και ιδίως τοπικές εκλογές μεγάλων κομμάτων.
Πάντως να σημειώσουμε ότι περίπου το 85% των ψηφοφόρων προσήλθαν δια ζώσης να ψηφίσουν και δεν επέλεξαν την ηλεκτρονική ψήφο του συστήματος ΔΙΑΣ…
Κάτι είναι και αυτό και αποδεικνύει ότι όσο και να θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε τις καταστάσεις, η πολιτική, η αληθινή πολιτική, είναι μια δια ζώσης διαδικασία, τουλάχιστον για τον δικό μας τρόπο και την ελληνική κουλτούρα. Και μακάρι αυτό να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί όπως και να το κάνουμε, μπορεί και εξασφαλίζει τα εχέγγυα της ορθής απόφασης.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ποσοστό του 15% που επέλεξε να ψηφίσει ηλεκτρονικά, είναι κάτι το αμελητέο… Πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε την τεχνολογία, όμως για λόγους αμιγώς συναισθηματικούς ειδικά στον τομέα της ψήφου, η προσωπική επαφή, όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερη και πιο ανθρώπινη…
Καλή σας εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα