20.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Επί παντός επιστητού

Διαβάστε επίσης

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Δημήτρης Χουλιάρας αναφέρθηκε στην επανεκλογή του, αλλά και στις νέες δράσεις που θα αναλάβει ο σύλλογος στη νέα θητεία.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Χουλιάρα έχει ως εξής:
Στις 20 Οκτωβρίου 2021 επανεξελέγη πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για την τριετία 2021-2024.
Φέτος κλείνω είκοσι χρόνια από την πρώτη εκλογή μου σαν μέλος στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συλλόγου που από το 2008 και για πέντε εκλογικές συνεχόμενες αναμετρήσεις με φέρνουν πρώτο σε ψήφους .
Επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ που με ανέδειξαν πρόεδρο για τέταρτη συνεχόμενη φορά.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στο νέο μας ΔΣ και όλοι μαζί θα υλοποιήσουμε σ αυτήν μας τη θητεία το OPEN MALL ένα έργο που θα αλλάξει την ιστορία και την πορεία της τοπικής αγοράς .
Την τριετία αυτή θα μεταφέρουμε την εμπειρία μας , αλλά και θα προωθήσουμε νέους ανθρώπους σε θέσεις και επιτροπές έτσι ώστε με την αποχώρηση των παλαιότερων από εμάς ,να συνεχιστεί το έργο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας .
Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται , να βοηθά να διεκδικεί για τα μέλη του και να είναι παρών σε όλα τα γεγονότα που αφορούν τον Νομό Άρτας.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ

Με δήλωσή του ο πολιτικός και συγγραφέας Δημήτρης Στρατούλης, αναφέρθηκε στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές» στην Άρτα και ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους ομιλητές. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολιτών και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων πραγματοποιήθηκε στην ΑΡΤΑ η παρουσίαση του βιβλίου μου «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, Δωρεά Οργάνων – Δώρο Ζωής».
Οι συγκλονιστικότερες στιγμές ψυχικού μεγαλείου και κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν, όταν μίλησαν ο Διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας Χριστόδουλος Ναθαναήλ και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Άρτας Ηλιάνα Καιντάση, μεταφέροντας το κλίμα της μάχης, που δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για να πείσουν τους συγγενείς την ώρα του μεγάλου πόνου τους για την απώλεια αγαπημένου προσώπου τους να τον μετατρέψουν με τη δωρεά οργάνων του σε γέφυρα ελπίδας και ζωής για βαριά πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επίσης, σημαντικά ήταν τα στοιχεία για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, που παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου Νεφροπαθών Αιμοδοτών Άρτας Σωτήρης Ζαχάρης, ενώ αποσπάσματα διάβασε με εμφαντικό τρόπο η φιλόλογος Ελένη Θεοδώρου. Στην εκδήλωση, που συντόνισε με ζωντάνια η Βάσω Αμπελογιάννη, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελος Χαρμπής, ενώ έστειλαν χαιρετιστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Ντάκουλας και ο Νεφρολόγος Μιχάλης Παππάς.
Για όσους φίλους και φίλες δεν μπόρεσαν να έλθουν και με ρωτούν για το βιβλίο, αυτό βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο της Άρτας Η ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ, Φιλελλήνων 26.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μετασχηματίσει την κοινωνία

Ως συνέδριο συνέχειας και τομής, ικανό να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε έναν μετασχηματισμό, στην κατεύθυνση της αντιστοίχισης της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, με τη μαζικότητα του κόμματος και τη δυνατότητα παρέμβασής του στα κοινωνικά πράγματα, χαρακτήρισε το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, κατά τον χαιρετισμό του στην ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Πρέβεζα, με κεντρικούς ομιλητές τον Α’ Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ευρωβουλευτή, Κώστα Αρβανίτη.
Όπως ανέφερε ο Κώστας Μπάρκας, τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα για την ανασυγκρότηση και την οργανωτική ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν πολλαπλασιαστεί οι οργανώσεις, έχουν αυξηθεί τα μέλη, γίνονται καθημερινά πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις σε κινηματικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Το επιπλέον μεγάλο βήμα θα είναι το Συνέδριο. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, περιφερειακές συνδιασκέψεις, ανοιχτές στην κοινωνία και στους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς φόβους, «όλοι και όλες να συμμετάσχουμε στις διαδικασίες του κόμματος, αλλά και στη μεγάλη καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών.».
Απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθε να διαλύσει όλα όσα βοηθούν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και εν όψει του δραματικού κύματος ακρίβειας, ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, που θα βιώσουν τα νοικοκυριά αυτόν τον χειμώνα, είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, των οργανώσεων και των μελών του, να ριχτεί στη δράση. «Είναι η ώρα να κάνουμε τα δύσκολα πράξη, με σεβασμό και κατανόηση στη διαφορετική άποψη. Με πείσμα και αυτοπεποίθηση να παλέψουμε για έναν σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όλους μας. Για έναν ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικό, για έναν ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο. Για να μπορέσει να δημιουργήσει τις προσδοκίες για έναν κόσμο, τον οποίο αξίζουμε όλοι μας και κυρίως οι νέες γενιές», ανέφερε, κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Μπάρκας.

Η ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ανακοινώνει τις αρχές της

Με προσωρινή διοικούσα επιτροπή γνωστά μέλη της κοινωνίας μας, όπως ο Γ. Αθανασούλας, ο Άλκης Παπαχρηστάκης, ο Αλέξανδρος Γεροδήμος, Ο Γρηγόρης Τρομπούκης, ο Δημήτρης Καραγιάννης, ο Γιώργος Καλύβας και ο Νίκος Αράπης, ανακοινώθηκε η σύσταση της κίνησης πολιτών «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», η οποία απέστειλε και την πρώτη ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρεται στις αρχές της.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι μια ομάδα ενεργών πολιτών του νομού μας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την κίνηση πολιτών «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» με κυρίαρχο στόχο και σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του νομού μας, την συζήτηση επ αυτών και τη εξεύρεση λύσεων και κυρίως την ενεργοποίηση όλων των πολιτών του νομού για την συμμέτοχη τους στην κίνηση αυτή
Η «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είναι μια κίνηση πολιτών που στοχεύει στην κατάθεση και την προώθηση ιδεών και προτάσεων για το μέλλον του νομού μας και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη σύνθεση προοδευτικών απόψεων και θεσεων. Η κίνησή μας είναι ένας χώρος συνεύρεσης και επεξεργασίας αναπτυξιακών, κοινωνικών, οικονομικών και περιβαντολογικών προτάσεων που μπορούν να γίνουν πράξη. Εδώ συναντιούνται οι σκέψεις ανθρώπων που, άσχετα από την ιδιαίτερη αφετηρία τους και το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, προτάσσουν το συμφέρον της κοινωνίας και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ήδη η κίνηση αυτή απέκτησε και νομική οντότητα αφού το καταστατικο εγκρίθηκε από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Άρτας.
Για την ίδρυση της κίνησης αυτής κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών του νομού μας καθώς επίσης και όλων των θεσμικών φορέων, ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική που θα έχει ως στόχο την εν γένει ανάπτυξη του νομού μας.
Σημαντικά ζητήματα που χρονίζουν και ταλανίζουν την περιοχή μας όπως τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την αστική περιοχή της Άρτας και την εν γένει ανάπτυξη του ορεινού όγκου π.χ. εγγειοβελτιωτικά, έργα διευθέτησης κοίτης ποταμού Αράχθου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αγροτουρισμός και βελτίωση υποδομών του ορεινού όγκου, προστασία του περιβάλλοντος, είναι ζητήματα για τα όποια πρέπει να εξευρεθούν λύσεις.
Καλούμε λοιπόν όλους του πολίτες να πλαισιώσουν την κίνηση μας αυτή και να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις της εκφράζοντας την άποψη τους και τις προτάσεις τους συμμετέχοντας στη λήψη των αποφάσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Νέο Δ.Σ. Της Ένωσης Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Άρτας, μετά τις αρχαιρεσίες της 29ης/9/2021

Α. Διοικητικό Συμβούλιο: Μακρής Ναπολέων Πρόεδρος, Αγγέλης Στυλιανός Αντιπρόεδρος, Παλαιοχώρη Αθανασία Γραμματέας, Βότης Ιωάννης Ταμίας,Παπαθανασίου Απόστολος Τακτικό μέλος
Β. Ελεγκτική Επιτροπή :Μπουργάνης Ελευθέριος Πρόεδρος,Μαργώνης Ναπολέων Γραμματέας, Μπόσμος Κωνσταντίνος Μέλος
Γ. Αντιπρόσωποι για Π.Ο.Π.Σ: Μακρής Ναπολέων, Παλαιοχώρη Αθανασία Αναπληρωματικό Μέλος, Αγγέλης Στυλιανός Αναπληρωματικό Μέλος

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΦΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ!Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΚΟ

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», ο δικηγόρος-μελετητής Παναγιώτης Παπάκος θα μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στο χρόνο στην ομιλία του με τίτλο «Το δεύτερο ΟΧΙ. Η μάχη των οχυρών». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι :Στέλιος Ποικλής – Μπουζούκι, Ειρήνη Μαυρομμάτη – Τραγούδι, Σπύρος Βάσης – Κιθάρα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα