17.8 C
Arta
12 Μαΐου 2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΕΤΑΣ:Σε ετοιμότητα οι Πολιτικές Προστασίες για το χειμώνα

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα οι Πολιτικές Προστασίες της ΠΕ Άρτας και του Δήμου Αρταίων, καθώς την εβδομάδα που προηγήθηκε, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ενόχει της χειμερινής περιόδου.
Να σημειωθεί ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής τα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο βαθμό έχουν μετατραπεί σε αιφνίδια και ξαφνικά, οπότε έχει μεγάλη σημασία η προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, σύσκεψη με φυσική παρουσία και τηλεδιάσκεψη, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά και με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημητρίου Μαυρογιώργου.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων – καταπτώσεις – παγετός – χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου και η επικαιροποίηση σχεδίων πλημμυρών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη για την πολύ καλή συνεργασία και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο κι επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας υλοποιεί κάθε χρόνο αρκετά έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας.
Ο κ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κάθε χρόνο με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συνεχής επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας, κυρίως σε ότι αφορά τον πίνακα των διαθέσιμων μηχανημάτων και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για τα μηχανήματα που είναι διαθέσιμα καθώς επίσης και για τον βαθμό ετοιμότητας όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Ακολούθως στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων, με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την φετινή χειμερινή ενόψει και της αντιπλημμυρικής περιόδου η οποία ξεκινά επίσημα από 1 Νοεμβρίου 2021».
Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η προετοιμασία όλων για μια ομαλή χειμερινή περίοδο.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Πανέτα, ο οποίος τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο συντονισμός, η πρόληψη, η ετοιμότητα και η έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων που προκύπτουν.
Επίσης ο κ. Πανέτας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων, συγκεκριμένα ανέφερε ότι Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών αυλακών εντός οικισμών σε όλο το Δήμο Αρταίων, ενώ ολοκληρώνεται η προληπτική συντήρηση των αντλιοστασίων ευθύνης του Δήμου. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων απορροής των όμβριων υδάτων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα