23.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Σχόλια & Προσεγγίσεις 2-11-2021

Διαβάστε επίσης

Μετά από δυο χρόνια, επανήλθαν οι παρελάσεις στην καθημερινότητά μας και μπορούμε να πούμε πως ανεξάρτητα τι άποψη έχει κανείς γι’αυτές (άλλοι θέλουν να γίνονται και άλλοι όχι, ως απομεινάρια παλιότερων συστημάτων), αυτήν εδώ την περίοδο, μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση.
Γιατί σπάνια βλέπει η πόλη μας, τόσα πολλά νιάτα μαζεμένα, μια υπενθύμιση ότι η ζωή συνεχίζεται σε αυτήν την γωνιά του πλανήτη μας… Μπορεί οι ήρωες να βιώνουν τον φυσικό θάνατο και κάθε χρόνο να αδειάζει περισσότερο η εξέδρα των αναπήρων πολέμου, υπάρχει όμως η νεολαία μας, που μας ομορφαίνει τη ζωή με τα νειάτα και τον ενθουσιασμό της.
Στον πόλεμο του κορωνοϊού, αναφέρθηκαν κατά κύριο λόγο και στις ομιλίες – μηνύματά τους, όλοι σχεδόν οι πολιτικοί και μη φορείς του τόπου μας και μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα καλό μήνυμα, ιδίως όταν σκεφτεί κανείς ότι τους νεκρούς που έχουμε κάθε μέρα, μας θυμίζουν πολεμικό σφαγείο, παρά μια «ιωσούλα»…
Να επιστρέψουμε και λίγο στα πολιτιστικά μας. Παρακολουθήσαμε την καλή ομιλία του δικηγόρου – ερευνητή Παναγιώτη Παπάκου στον Σύλλογο ΣΚΟΥΦΑΣ (όπου πραγματικά χαρήκαμε και την επιστροφή των εκδηλώσεων) και πριν στις τοποθετήσεις- χαιρετισμούς των επισήμων, ο Βασίλης Ψαθάς ανακοίνωσε επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, αναφορικά για προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ.
«Είναι ευκαιρία να το πω» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος προκάλεσε και την σχετική ευχάριστη έκπληξη στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Μπανταλούκα.
Και από τον απολογισμό των οργανισμών του Δήμου Αρταίων, πιάσαμε και μια καλή ανακοίνωση από τον Σωτήρη Χρηστούλη: γίνονται εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου και τροποποίησης των εσωτερικών χώρων ώστε να υποδεχθεί την μεγάλη έκθεση με τίτλο «Γιάννης Μόραλης. Στη γενέτειρα.»
Την συνδιοργάνωση της έκθεσης προς τιμήν του μεγάλου Αρτινου καλλιτέχνη έχουν η «Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης» και ο Δήμος Αρταίων με την συνεργασία της καλλιτεχνικής επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας «Γ. Μόραλης».
Για περαιτέρω ενημέρωση επί της έκθεσης θα υπάρξει σύντομα επίσημη ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα