15.4 C
Arta
3 Μαΐου 2024

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9-11-2021

Διαβάστε επίσης

Είδαμε στην τηλεόραση να κατεβαίνουν οι αγρότες της Κρήτης με τις κατσούνες τους και θυμηθήκαμε τις εποχές δόξας του αγροτικού κινήματος, που ανέβαζε και έριχνε κυβερνήσεις.
Ετούτοι εδώ οι κρητικοί, όμως πειθαρχημένοι και συγκροτημένοι, ήρθαν ανέφεραν τα προβλήματά τους, σε συνάντηση με τον υπουργό, που ήταν κυρίως τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο το τελευταίο διάστημα, τα βοσκοτόπια και οι μειώσεις στο τσεκ, που φάνηκαν στην τελευταία πληρωμή, το θέμα των δασικών χαρτών το αυξημένο παραγωγής και εκτροφής κλπ.
Όταν τέλειωσε η συνάντηση, οι επικεφαλής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και συμπεράσματος, σφύριξαν και έληξε η απόβαση… Επέστρεψαν πίσω στην Κρήτη, όπως ήρθαν, χωρίς εντάσεις, χωρίς παρατράγουδα.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσαν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη με θέμα: «Καταβολή Βασικής Ενίσχυσης 2021», την οποία συνυπογράφει η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η φετινή πληρωμή είναι μειωμένη κατά 63 εκ ευρώ, σε σχέση με την αντίστοιχη της 20ης Οκτωβρίου του 2020 και αυτή η μείωση δεν αφορά στις κατηγορίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στις διευκρινίσεις που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για παραγωγούς οι οποίοι θα πληρωθούν κατά την εκκαθάριση και ακόμα εξετάζονται οι φάκελοί τους, ή υπάρχουν εκκρεμότητες στην εκκαθάριση φόρου εισοδήματος και ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο υπάρχουν οι συγκεκριμένες μειώσεις στις πληρωμές σε σχέση με πέρυσι, σε παραγωγούς των οποίων τα στοιχεία που κατέθεσαν δεν έχουν αλλάξει τη φετινή χρονιά;
Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει ότι η αλιεία της πέστροφας απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες, τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Περιφέρειας Ηπείρου από 1η Νοεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου του 2022 (Β.Δ. 142/1971 – ΦΕΚ 49/Α΄/12-3-1971). Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.
Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:Από την 1η Νοεμβρίου έως τη 15η Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής λειτουργίας της εκμετάλλευσης τους υποχρεούνται, να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου, για το έτος 2021. Σε ότι αφορά τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της σε 30 ημέρες από τη διενέργειά της
Σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ Β 2983) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» το προϊόν ( ποτό ) που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα σε μονάδες ομαδικής εστίασης είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) ,το οποίο είναι διαφορετικό προϊόν από το Τσίπουρο και την Τσικουδιά, όπως ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
Επομένως απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας στους τιμοκαταλόγους για τα χύμα προϊόντα εκτός της προαναφερόμενης . Επίσης εκτός της αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) θα αναγράφεται και η χώρα προέλευσης καθώς και τα στοιχεία του παραγωγού. Το τσίπουρο ή η τσικουδιά που τυχόν αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους διατίθενται αποκλειστικά ως εμφιαλωμένα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα