23.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Επί παντός επιστητού

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον χαιρετισμό της Αναστασίας Σίμου – Τασίου, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου, στην εκδήλωση- διαβούλευση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και της περιφέρειας Ιονίων Νήσων με θέμα την κοινή αγροτική πολιτική:
Ωςεκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλεξανδρου Καχριμανη και με την ιδιότητα της θεματικης αντιπεριφερειαρχη για θέματα προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων , αφού σας μεταφέρω τις ευχές του Περιφερειάρχη για καλή επιτυχία στην ημερίδα και συγχαρητήρια τόσο στον Υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ.Στυλιο όσο και στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Ροδη Κρατσα ,οφείλω να ομολογήσω ότι στη σημερινή εκδήλωση- ενημέρωση ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα όσον αφορά την κοινή αγροτική πολιτική.
Η κοινή αγροτική πολιτική είναι ένα σύνολο κανονισμών που αφορούν στις ενισχύσεις των αγροτών, στην ανάπτυξη της υπαίθρου, στη ρύθμιση των αγορών γεωργικών προϊόντων, φροντίζοντας παράλληλα και την περιβαλλοντική συμβατότητα της γεωργικής δραστηριότητας στη διακίνηση των προϊόντων με στόχο τη σταθερότητα τιμών,την υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία των προϊόντων,τη χρήση εδάφους, την απασχόληση στον αγροτικό τομέα και πολλά άλλα.
Ο περιφερειάρχης μας είναι γνωστό στην Ήπειρο και όχι μόνο,τον αγώνα που δίνει, χρόνια τώρα, για τον πρωτογενή τομέα αφού τον θεωρεί μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.Με στεντόρεια φωνή τονίζει για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται, για τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, για την πιστοποίηση αυτών αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.Επισης για τα προβλήματα στην γαλακτοπαραγωγη ή την τυποποίηση στο κρέας.Ακομη πρέπει να τονίσουμε τις προσπάθειες της περιφέρειας Ηπείρου στη διάθεση των προϊόντων.Η περσινή χρονιά λόγω του κορωνωιου και των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, έντονες βροχοπτώσεις με υψηλές θερμοκρασίες, είχε σαν αποτέλεσμα η παραγωγή εσπεριδοειδών σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία να μείνει αδιαθετη. Είναι σημαντικό λοιπόν το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης να ενισχύσει με χρηματοδοτικά εργαλεία τους αγρότες για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν την καλλιέργεια της γης.Αλλαγες πρέπει να υπάρξουν και στον κανονισμό του ΕΛΓΑ διότι λόγω της κλιματικής αλλαγής-κρισης έχουν αλλάξει τα δεδομένα,η ακαρπια πλειτει τις καλλιέργειες και καινούριες ασθένειες εμφανίζονται.
Άλλο ένα θέμα που ακούστηκε και από τους προηγούμενους είναι το θέμα με τους εργάτες γης οι οποίοι είναι απαραίτητοι όχι μόνο στη συγκομιδή αλλά και σε άλλες εργασίες της καλλιεργητικής περιόδου.
‌Στο σημείο αυτό οφείλω να τονίσω πως λειτουργούμε σαν περιφέρεια : Δουλέψαμε το πρόγραμμα νέων αγροτών και περιμένουμε το καινούριο.Αυτο βέβαια δεν έγινε εύκολα αλλά με ενημέρωση σε όλες τις ενότητες από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη.
‌Ειμαστε περήφανοι για την προώθηση και προβολή των προϊόντων μας μέσα από τις εκθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Βασιζομενοι στην ποιότητα των προϊόντων μας, στην πιστοποίηση αυτών και στη γεωγραφική ένδειξη τους , δίνουμε τη δυνατότητα σε παραγωγούς πραγματικά να εκτοξεύονται.
‌Οι εξαγωγές σε προϊόντα πχ στο ακτινίδιο παρά τις δυσκολίες ήταν αυξημένες.
‌Υπαρχουν αυξημένες δυνατότητες για αρωματικά φυτά και βότανα στην περιοχή μας και κινούμαστε και προς την κατεύθυνση αυτή.
‌Διαφαινονται ενθαρρυντικές κινήσεις από πλευράς υπουργείου.Προσδοκουμε τα καλύτερα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας.

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ CLAWBACK
«Να τροποποιηθεί ή να αποσυρθεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για την προείσπραξη της επικειμένης υπέρβασης δαπάνης (clawback) στις εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων» ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη. Την ερώτηση συνυπογράφει και η βουλευτής ‘Αρτας και Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη.
Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι βουλευτές τονίζουν πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης οδηγούν τις συγκεκριμένες εταιρείες σε οικονομική ασφυξία, μετακυλούν τη δαπάνη στους ασθενείς -κυρίως σε αυτούς που χρειάζονται αναπνευστικές συσκευές, ενώ επιβαρύνουν περαιτέρω το ΕΣΥ.
Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις που θεσπίστηκαν το Μάρτιο του 2021 προβλέπουν την παρακράτηση του 46% των αποζημιώσεων με τη μορφή clawback, τη στιγμή που εκκρεμεί η αποπληρωμή των επιστροφών του 2020 και του 1ου εξαμήνου του 2021.
Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταφέρουν στη Βουλή την αγωνία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παρόχων Υγείας, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας να αποσύρει ή να τροποποιήσει την απόφαση για την προκαταβολική είσπραξη του clawback, ώστε να μη διαταραχθεί η δραστηριότητα των εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων και να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη των ασθενών.

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ είναι ένας νέος σύλλογος που έλειπε από την περιοχή μας .Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, με την επωνυμία «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΡΑΙΝΑΣ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ » και έχει έδρα την Κόπραινα του Δήμου Νικολάου Σκουφα, έχει δε πρόεδρο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής τον πρώην δήμαρχο και υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Ευστάθιο Γιαννούλη.
Ο Όμιλος έχει διοικητική και οικονομική αυτονομία και διέπεται μόνο από τις διατάξεις του καταστατικού του και της κείμενης νομοθεσίας περί Σωματείων.
Γεννήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν τη θάλασσα και σκοπός του Ομίλου είναι η προστασία και αξιοποίηση της θαλάσσιας περιοχής του Αμβρακικού κόλπου και η ανάπτυξη της αγάπης και του ενδιαφέροντός τους για τη θάλασσα και τον θαλάσσιο γενικά αθλητισμό και των μυστικών της θάλασσας.
Με βάση το καταστατικό του απαγορεύεται απόλυτα κάθε παρέκκλιση από το σκοπό αυτό του Ομίλου, ιδιαίτερα δε η ανάμιξή του στην πολιτική είναι απόλυτα απαγορευμένη.

ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας Φιλιππιάδας γνωστοποιεί στους εργοδότες ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την διεκπεραίωση της υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους και η εργασία αυτή πρέπει να διεκπεραιωθεί από τους ίδιους τους εργοδότες κάνοντας χρήση των σχετικών κωδικών πρόσβασης του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Όσοι εργοδότες δεν τους έχουν στην κατοχή τους καλούνται να τους ζητήσουν από τους λογιστές τους.
Οι Λογιστές δεν μπορούν και δεν υποχρεούνται σε καμία περίπτωση να διεκπεραιώσουν την διαδικασία αυτή καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν ιδιαίτερα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων. Είναι παράλογο και άδικο κάθε νέα δηλωτική υποχρέωση να προστίθεται στον ήδη βεβαρυμένο όγκο υποχρεώσεων και προθεσμιών που έχουμε να φέρουμε καθημερινά εις πέρας.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΡΤΑΣ
Ο νεοσύστατος Συλλόγος με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΡΤΑΣ» πραγματοποίησε την πρώτη του Γενική Συνέλευση το Σάββατο στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας.
Στην Γενική Συνέλευση έλαβε μέρος και η Εθνική Συντονίστρια για την Άνοια, Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΡΤΑΣ» κ. Παρασκευή Σακκά.

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΣΕ COVID-19 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Από την Διοίκηση του ΓΝ Άρτας εξεδόθη το παρακάτω δελτίο τύπου: Σε απάντηση δημοσιεύματος που αναφέρει ότι λόγω έλλειψης προσωπικού υγειονομικοί στο Γ. Ν. Άρτας εργάζονται όντες θετικοί σε covid-19, σας γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι παντελώς ανυπόστατο. Στο σύνολο του προσωπικού ( όχι μόνο Νοσηλευτές) οι θετικοί είναι λιγότεροι από 0,5% , έχει γίνει πλήρης ιχνηλάτηση, τηρούνται στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτοκολλά και προφανώς ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΙΟ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ.
Όλες οι κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου μας , λειτουργούν κανονικά και με απόλυτη υγειονομική ασφάλεια.
Είναι προσβολή για το προσωπικό του νοσοκομείου , το όποιο πράγματι ανταποκρίνεται άψογα στα καθήκοντα του, τηρώντας κάθε πρωτόκολλο και μετρό προστασίας, να σπιλώνεται αναίτια.
Εάν κάποιοι θεωρούν ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Χώρα και τον τομέα της Υγείας , ας μην την επιδεινώνουν με ψευδείς φήμες τις όποιες δεν τολμούν καν να διασταυρώσουν με την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΤΑΣ
Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Αντισφαίρισης Άρτας. Από τη διαδικασία αναδείχθηκε πρόεδρος του Δ.Σ ο Γεώργιος Θωμάς
Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ ως ακολούθως: 1. Θωμάς Γεώργιος, Πρόεδρος ΔΣ, 2. Ζήτση Δήμητρα, Αντιπρόεδρος ΔΣ , 3. Ξανθόπουλος Βασίλειος, Γενικός Γραμματέας, 4. Μπούσης Νικόλαος, Ταμίας , 5. Θεοδόσης Γεώργιος, Έφορος , 6. Σιαπάτη Κωνσταντινιά, Έφορος , 7. Δεληδημητρίου Λεμονιά, Ειδική Γραμματέας

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα