21.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Την εποχή της Κεραμέως

Διαβάστε επίσης

Ο Μαθηματικός και Φροντιστής Παναγιώτης Λύτρας γράφει

-Κεραμέως: Δεν πρόκειται να ξανακλείσουν τα σχολεία

-Πολίτες : Δεν πρόκειται να ξανακλείσουν οι επιχειρήσεις μας

Aυτό το διάβασα σήμερα δυο και τρείς φορές. Δεν πίστευα στην αποτελεσματικότητα του λόγου της. Κρούσματα πάνω από 6000 και πιθανολογούν να δούμε κάποια μέρα και τα 10000 και να μιλά με τόσο σιγουριά. Μακάρι να μην ξαναδούμε να επαναλαμβάνεται η περσινή βλακεία του κλεισίματος της κοινωνίας.

Το σκεπτικό μου πρώτα θα στηριχθεί στα αποτελέσματα της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. Το είχα δηλώσει και πιο παλαιά. Λύση ανάγκης. Τα παιδιά σήμερα θέλουν τον εκπαιδευτή από πάνω τους. Κακά τα ψέματα. Εμείς στα φροντιστήρια το ζούμε καθημερινά. Βλέπουμε την διαφορά γνώσεων στα παιδιά στο Λύκειο όταν ξεκινούν στην Α΄ Λυκείου με μαθηματικά και έκθεση αλλά μετά στην επόμενη προσθέτουν χημεία και φυσική. Παράδειγμα λέω. Βλέπουμε τεράστια κενά. Βάλτε τώρα ενάμιση χρόνο υποεκπαίδευσης.

Να γιατί λέω χαίρομαι που η υπουργός διαλαλεί ότι θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια και φυσικά τα φροντιστήρια, που τραβάνε όλα το εκπαιδευτικό βάρος της επιτυχίας ενός παιδιού στα ΑΕΙ. Βλέπω την ανάγκη των παιδιών και στα ΑΕΙ που τρέχουν να κάνουν το ένα μάθημα μετά το άλλο στα φροντιστήρια. Και εκεί η εκπαίδευση εξ αποστάσεως ελάχιστα προσέφερε.

Δίπλα στην είδηση όμως της Κεραμέως έχουμε μια σειρά άλλων ειδήσεων. Έτσι πολλοί φόβοι με την αύξηση των κρουσμάτων μας οδηγούν σε μια σειρά φοβικές καταστάσεις. Λένε να ληφθούν μέτρα. Η κοινωνία παιδιά αυτή την στιγμή δεν ελέγχετε. Τα παιδιά οι μαθητές πειθαρχούν, τυπικοί σε όλα τους. Στην μάσκα φυσικά. Πολλοί έχουν εμβολιαστεί. Καθηγητές στα φροντιστήρια στο 90% εμβολιασμένοι. Επαγγελματίες στο φουλ εμβολιασμένοι.  Οι υπάλληλοι όχι όλοι. Φοβούνται την μετάλλαξη.

Η κοινωνία όμως δεν πειθαρχεί. Αντιδρά φθάνοντας στα άκρα σε κάθε πρόκληση. Το βλέπω στον εαυτό μου. Μπορώ να φθάσω στα άκρα για να προστατέψω την δουλειά μου.

Ας θυμηθούμε τι πάθανε οι καθηγητές στην ταβέρνα. Ας μην επαναληφθούν. Σήμερα διαπιστώσαμε στην δουλειά μας ότι μια υπάλληλος όλη την ώρα είναι απασχολημένη να κάνει τους ελέγχους κόβιν τεστ. Τι άλλο θα ζήσουμε.   Θα φθάσουμε να πληρώνουμε ειδικό προσωπικό για αυτή την σκατοφάρσα που ζούμε καθημερνά σχεδόν δυο χρόνια.

Δεν είμαστε δημόσιο και αυτό μας ελέγχει με τον πιο απαίσιο τρόπο. Το κράτος αντί να μας βοηθά μας κυνηγά.  Κακά τα ψέματα τρώμε κανονικά καθημερινό λούκι με τα μέτρα που αναγγέλλουν. Φοβάμαι τις αντιδράσεις μας. Φοβάμαι μην τρέχουμε σε δρόμους και μονοπάτια πρωτόγνωρα για τον ελεύθερο επαγγελματία. Δεν είμαι της γνώμης ότι πρέπει το κράτος να το φθάσει στα άκρα γιατί το έχουν και οι πολίτες αυτό το δικαίωμα.  Εύκολα μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Το είδατε στα Μετέωρα όπου αμέσως ξεπεράστηκαν τα όρια.  Να σταματήσουν και οι ψεκασμένοι να μας γεμίζουν βλακείες στα ΜΜΕ και να προχωρήσει η διαδικασία του εμβολιασμού ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά. Στο καθημερινό μύθο του κορονοιού ας απαντούν οι πλέον κατάλληλοι που είναι οι γιατροί και όχι οι παπάδες οι ηθοποιοί οι τραγουδιστές και οι κάθε είδους πολιτικοί καλοθελητές ηλίθιοι.

Πριν μέρες γύρισε από Αγγλία συγγενής μου και μου είπε ότι πουθενά μάσκα στο μετρό στην αγορά σε πολλούς χώρους. Εμάς κάνουν έλεγχο στον καταστηματάρχη ο κάθε πικραμένος.  Εκεί ο χαβαλετζής πρωθυπουργός κάνει τον μαλακ…. Εδώ εμείς θέλουμε να τελειώνουμε χωρίς να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός. Χωρίς όμως ο καθένας να κάνει τον αστυνομικό.

Προσέξτε την παρακάτω σκέψη μέσα από το fb του Kyriakos Berberidis. Την μεταφέρω γιατί ξέρω τις γνώσεις του και την πειθαρχία όλο αυτό τον καιρό.

‘’Να έχεις σήμερα νέο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων, να έχεις 434 διασωληνωμένους, κατά  85% ανεμβολίαστους, να βλέπεις live τον διευθυντή μονάδας κόβιντ μεγάλου νοσοκομείου να καταρρέει απ´την κούραση και τα ξενύχτια και να βλέπεις απ´την άλλη τον γνωστό κλόουν τραγουδιστή καλεσμένο σε κανάλι και σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, να λέει ότι  “οι μάσκες είναι αχρείαστες και προϊόν παγκόσμιας συνωμοσίας”.

Κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν κι αυτοί τεράστιες ευθύνες γι’αυτό που ζούμε σήμερα καθώς για λόγους δήθεν ισότιμης ενημέρωσης, στην πραγματικότητα ομως για τηλεθέαση και χαβαλέ, εξακολουθούν να δίνουν βήμα σε ανεύθυνους και ημιμαθείς σαλτιμπάγκους που παίρνουν εν ψυχρώ κόσμο στο λαιμό τους.

Ευθύνες όμως έχει και η Πολιτεία γιατί φαίνεται πως υποτίμησε την επιρροή που έχουν οι τύποι αυτοί σ´ένα  οχι  ευκαταφρόνητο κομμάτι της κοινωνίας και άφησε το φαινόμενο αυτό να εξαπλωθεί παρ´ολο που το υπάρχον νομικό πλαίσιο της έδινε τη δυνατότητα να το περιορίσει κατά πολύ.

Και φοβάμαι  οτι  η κατάσταση δύσκολα μαζεύεται πια.’’

Επειδή όμως η κατάσταση πάει σε δύσκολα μονοπάτια η οικονομία άλλο ένα κλείσιμο και οριστικό τέλος. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε βάση στην επιστημονική θεωρία και να ακολουθήσουμε εμβολιασμένοι και μη την λογική που λέει προσέχουμε πολύ δεν υποτιμάμε τον κίνδυνο και βγάζουμε ήρεμα τον χειμώνα πέρα. Τι κάνουμε λιγότερους συχνοτισμούς μάσκα καθημερινά.  Ειδικά οι μαθητές που ξαναλέω είδαμε ότι τα πολλά κενά δύσκολα θα καλυφθούν και πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Αυτοί να προσέξουν γιατί δεν πρέπει να φτιάξουν την φιλοσοφία τους πάνω στα συντρίμμια που θα αφήσει η πανδημία. Αυτοί να ξεπεράσουν με σύνεση κάθε δυσκολία. 

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα