23.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Εκ νέου πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας ο Μιχάλης Νικολάου

Διαβάστε επίσης

Ο Μιχάλης Νικολάου είναι εκ νέου πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών διαμορφώθηκε σε 66 ψήφους υπέρ του έναντι του συνυποψηφίου του για το ίδιο αξίωμα Βαγγέλη Σακκέλιου.
Στις εκλογές ψήφισαν 122 δικηγόροι και υπήρξε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη επαναλαμβανόμενη θητεία του Μιχάλη Νικολάου στο Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος την τριετία 2004-2007.
Ο Βαγγέλης Σακκέλιος, όπως έχουμε αναφέρει και στο προηγούμενο φύλλο, ήταν ξανά συνυποψήφιος με τον Μιχάλη Νικολάου, αλλά είχε αναδειχθεί πρόεδρος ο Δημήτρης Τσίρκας. Σε αυτές τις εκλογές είχε κινηθεί στις αρχές του Οκτωβρίου και έκανε μια καλή προετοιμασία, με αποτέλεσμα λίγες ώρες πριν τις εκλογές να φαίνεται ότι έχει μια σχετική υπεροχή, στα πλαίσια της ισορροπίας, που όμως αυτό δεν «κεφαλαιοποίηθηκε» στην κάλπη.
Μετά το αποτέλεσμα, οι δυο υποψήφιοι αντάλλαξαν συγχαρητήρια για την καλή και ήπια διαδικασία των εκλογών, οι οποίες όπως είναι γνωστό, κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους και με fair play χαρακτήρα.
Καλή νέα θητεία ευχήθηκε ο Βαγγέλης Σακκέλιος στον Μιχάλη Νικολάου, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις ενώπιον του σώματος, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει βρεθεί στην ίδια θέση, δυο ακόμη φορές και έχει την συναισθηματική εμπειρία της κατάστασης. Παρόλα αυτά, αύριο ξεκινάει μια άλλη ημέρα, που θέλει τον Δικηγορικό Σύλλογο ενωμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και κάλεσε τόσο τον Βαγγέλη Σακκέλιο, όσο και τους προηγούμενους προέδρους και τα μέλη του Δ.Σ., μαζί με τα άλλα μέλη του Συλλόγου να συμβάλλουν με πνεύμα συνεργατικότητας.
Στις ίδιες εκλογές αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, στο οποίο συμμετέχουν εκτός από τον Πρόεδρο και οκτώ μέλη.
Χωρίς να έχει καμία σημασία για το αποτέλεσμα, τα νέα εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. έλαβαν τους παρακάτω σταυρούς εκλογής:
Αθηνά Γκόρου, 93
Πέτρος Παπαδόπουλος,84
Κωνσταντίνος Ρίζος,78

Ελευθερία Φακίτσα,74
Θωμάς Γόγαλης,74
Ουρανία Τρομπούκη,72
Αλέξανδρος Μόσιαλος 67
Δημήτρης Λαμπράκης 65

Να σημειώσουμε ότι από το εν ενεργεία διοικητικό συμβούλιο δεν συμμετέχουν εκ νέου οι Φωτεινή Σκουτέρη, Θεόδωρος Πανοδήμος, Σοφία Τσώλα και Γιάννης Γκριμπαβιώτης.
Σύμφωνα με το νόμο, η θητεία του διοικητικού συμβουλίου αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του επομένου έτους που διενεργούνται οι αρχαιρεσίες, ανεξάρτητα από την υποβολή ή όχι ένστασης κατά του κύρους τους και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του τέταρτου έτους.
Τα φλέγοντα θέματα που απασχόλησαν προεκλογικά το σώμα είναι το κτηριακό, οι σχέσεις μεταξύ δικηγόρων και δικαστών, οι αλλαγές στην δικηγορική ύλη και τα ζητήματα σχέσεων μεταξύ των δικηγόρων και υπηρεσιών Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα