11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Βασίλης Γούλας : Μια αναμενόμενη παραίτηση

Διαβάστε επίσης

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» κ. Βασίλη Γούλα, ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες είχε με κάθε τρόπο εκφράσει τις αντιρρήσεις του και την διαφορετική του άποψη για τον τρόπο με τον οποίον ο Σύλλογος διοικείται.
Ο Βασίλης Γούλας, ο οποίος συμμετέχει στα δρώμενα του ιστορικού συλλόγου για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια είχε διαμαρτυρηθεί εντόνως για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στην διοίκηση του Συλλόγου, αλλά και για τις επιλογές να ασκούν διοίκηση πρόσωπα, τα οποία εμμέσως ή αμέσως έχουν προσωπικά συμφέροντα ή αμείβονται για εργασία από τον Σύλλογο.
Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι προσωπική του κόκκινη γραμμή ήταν να τεθεί ασυμβίβαστο μεταξύ των προσώπων που εκλέγονται στο συμβούλιο, με τα πρόσωπα, τα οποία με οικονομικό αντάλλαγμα προσφέρουν στον ιστορικό σύμβουλο.
Να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, δυο μέλη στο Δ.Σ. του Συλλόγου έχουν δηλώσει τις παραιτήσεις τους, επειδή διαφωνούν με τον τρόπο με τον οποίον λαμβάνονται οι αποφάσεις και γίνεται η διοίκηση του συλλόγου, καθώς από τον μήνα Μάϊο είχε προηγηθεί η παραίτηση της Μαρίας Κολιού, για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Βασίλη Γούλα έχει ως εξής:
κ. Πρόεδρε,
δια της παρούσης υποβάλλω την παραίτησή μου ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Απόφαση που έρχεται συνέπεια των αρχών μου και του κάκιστου τρόπου διοίκησης του Συλλόγου.
Ελπίζω το Δ.Σ να σταματήσει τον εγκλωβισμό του από πρακτικές και αποφάσεις που του «σερβίρονται».
Πρακτικές που μεθοδεύονται πασπαλισμένες με την άχνη ενδιαφέροντος για τα κοινά και αποφάσεις παρμένες ήδη σε «προσυμβούλια».
Το Δ.Σ οφείλει να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου με δημοκρατικές διαδικασίες. Να διασφαλίζει το ατομικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και γνώμης. Να υπηρετεί τους σκοπούς του Συλλόγου που πηγάζουν από το καταστατικό του και να απορρίπτει σθεναρά τις πρακτικές εκείνες που μόνο σκοπό έχουν το «προσωπικό συμφέρον», το «φαίνεσθαι», και την «επαγγελματική εκμετάλλευση». Τα ζητήματα «ηθικής τάξης» θα πρέπει να το απασχολούν πρωτίστως και όχι να ψηφίζονται και να παίρνονται αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν το Σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση τα μέλη πρέπει να επιλέγουν το δρόμο του «εμείς» με όλη τη σημασία της λέξης και με συμμετοχή στις αποφάσεις ουσιαστικά και όχι μόνο με την απλή αποδοχή αυτών. Το, «εγώ πρέπει να είμαι οπωσδήποτε παντού» δεν χωράει στον Ιστορικό Σύλλογο του Σκουφά.
Επιθυμώ να διαχωρίσω άμεσα και ανοιχτά τη θέση μου από αυτού του είδους τις πρακτικές, συνεπής στις προσωπικές μου απόψεις και αρχές, αποχωρώντας από το Δ.Σ του Συλλόγου.
Με τιμή
Γούλας Βασίλειος

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα