24.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Πρωτοφανές πισωγύρισμα του Δημάρχου Αρταίων για την θέση της εγκατάστασης

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΤΑΣ

Ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο απασχολεί επί αρκετά χρονιά τον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο της περιοχής μας και που δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για την οικονομική ανάπτυξη είναι η δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΠΑ) και στην Άρτα.
Το αίτημα για την κατασκευή Βιοτεχνικού Πάρκου άγεται από το έτος 1980 εδώ και 40 χρόνια και μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία παρά το γεγονός ότι ήταν καθολική η απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας και όλοι οι μέχρι και σήμερα Πρόεδροι πάντοτε είχαν σε καίρια θέση το ζήτημα αυτό διεκδικώντας πάντα την υλοποίηση του.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κινητικότητα από την στιγμή που από την τότε δημοτική αρχή και μετά την άρνηση των κάτοικων της τοπικής κοινότητας Ροκκα και Καλαμιάς του δήμου Φιλοθέης για την ίδρυση του στη θέση στη θέση «Λιβάδια» αποφασίστηκε και επιλέχθηκε η θέση «Κριεκούκια» της τοπικής κοινότητας Αμμοτόπου του δήμου Ξηροβουνίου.
Οι αρνητικές αποφάσεις (δυο τον αριθμό) για την θέση «Λιβάδια» λήφθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην δήμου Φιλόθεης και η δεύτερη από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αρταιων .
Κατά το έτος 2016 και μετά την μη συναίνεση των κάτοικων του πρώην δήμου Φιλόθεης και στη συνέχεια την απορριπτική απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αρταιων για τη θέση ¨Λιβάδια» επιλέχτηκε ως νέα θέση κατασκευής η περιοχή «Κριεκούκια» της τοπικής κοινότητας Αμμότοπου του δήμου Αρταίων.
Στη συνέχεια τον μήνα Φεβρουάριο του έτους 2017 υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Αρταιων και του Επιμελητηρίου Άρτας για την προετοιμασία φακέλου που αφορούσε την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην ως άνω επιλεγείσα θέση ¨Κριεκούκια» της τοπικής κοινότητας Αμμοτόπου του δήμου Αρταιων.
Με την συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση ο δήμος Αρταιων αναλάβανε την υποχρέωση να προετοιμάσει φάκελο με τις ανάλογες μελέτες πλην όμως μέχρι σήμερα παρά την εξασφάλιση των αναλόγων κονδυλίων από την Περιφέρεια Ηπείρου το εν λογω θέμα δεν προχώρησε καθόλου με ευθύνη της δημοτικής Αρχής.
Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε και το γεγονός ότι και από πλευράς Επιμελητήριου δεν επιδειχθηκε η ανάλογη πίεση που έπρεπε να επιδειχθεί προς την Δημοτική Αρχή προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του εν λογω έργου με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ετών.
Τελευταία πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος έχει αποφασίσει να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την αλλαγή για άλλη μια φορά τη θέσης κατασκευής του Βιοτεχνικού Πάρκου από τη θέση «Κριεκούκια» της τοπικής Κοινότητας Αμμότοπου στην θέση “Λειβάδια” της τοπικής Κοινότητας Καλαμιάς θέση για την οποία οι κάτοικοι της περιοχής ήταν αρνητικοί.
Μετά από αυτό ευλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα
Για ποιο λόγο ο Δήμαρχος θέλει να επαναφέρει την κατασκευή του Βιοτεχνικού πάρκου στην τοπική κοινότητα Καλαμιάς από την τοπική κοινότητα Αμμοτόπου τι έχει αλλάξει;
Γιατί εδώ και 5 ολόκληρα χρονιά στη θέση που επιλέχθηκε (‘Κριεκούκια Αμμοτόπου) δεν δρομολόγησε τις απαραίτητες μελέτες για την υλοποίηση του έργου με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην γίνει τίποτε;
Μήπως η νέα αυτή πρόταση του Δημάρχου της αλλαγής και πάλι της τοποθεσίας κατασκευής του Βιοτεχνικού Πάρκου παραπέμπει το όλο ζήτημα στις καλένδες;

Είναι ερωτήματα για τα οποία ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής μας πρέπει να ενημερωθεί.
Εμείς από την πλευρά μας καλούμε την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμαρχο Αρταιων τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου Άρτας, τους βουλευτές και όλους τους φορείς του νομού μας να ενώσουμε τις φωνές αλλά και τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του στόχου της κατασκευής του Βιοτεχνικού Πάρκου στην περιοχή μας που θα δώσει μεγάλη επιχειρηματική πνοή και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Τέλος θεωρούμε ότι δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν αρμόδιο η Άρτα να είναι η μοναδική πόλη της Ηπείρου και από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδος που δεν έχει Βιοτεχνικό Πάρκο.
Για ποια ανάπτυξη μιλάμε.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα