18.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Η επιτροπή που εκτίναξε την πινακοθήκη

Διαβάστε επίσης

  • Τι έγινε ξαφνικά και η Δημοτική Πινακοθήκη της Άρτας έγινε το επίκεντρο του τοπικού, εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος στον τομέα του Πολιτισμού και της Τέχνης;
  • Είναι βέβαιο ότι δεν ξύπνησε μια μέρα το παγκόσμιο πολιτιστικό κοινό και έδειξε προσοχή σε μια μικρή πόλη στα Βορειοδυτικά της Ελλάδας.
  • Να σημειώσουμε ότι η μεγάλη αλλαγή έγινε εν μέσω κορωνοϊού, όταν ο αρμόδιος για τα θέματα της Πινακοθήκης κ. Σωτήρης Χριστούλης, αντελήφθη ότι τα πράγματα του πολιτισμού και της πινακοθήκης είναι πολύ σοβαρά, προκειμένου να τα διαχειρίζεται ως Δήμος, όπως τις εκδηλώσεις ενός πολιτιστικού συλλόγου.
  • Για τον λόγο αυτόν πρότεινε να συσταθεί μια επιτροπή προσώπων, που γνωρίζουν τα θέματα του πολιτισμού και ιδίως πως λειτουργεί και μπορεί να έχει αποτέλεσμα θετικό μια πινακοθήκη, όπως η δημοτική πινακοθήκη της Άρτας.
  • Έτσι γεννήθηκε η καλλιτεχνική επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης, άμισθο όργανο, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, τα ονόματα των οποίων δεν ακούστηκαν κατά τα χθεσινά εγκαίνια, αλλά σίγουρα εντάσσονται στους συνεργάτες του Χρήστου Τσιρογιάννη.
  • Συγκεκριμένα: Απόστολος Τσιρογιάννης, Εικαστικός με ειδικότητα στη ζωγραφική και μαθητή του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής, Ευάγγελος Μπόμπορη, Εικαστικός με ειδικότητα στη ζωγραφική και την αγιογραφία, Αλέξανδρος Τσιούρης, Εικαστικός με ειδικότητα στη ζωγραφική, Δημήτριος Τσιρογιάννης, Εικαστικός με ειδικότητα στη γλυπτική και τέλος Δημήτριος Βάσσος, Τέως Δ/ντη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και ερασιτέχνη Εικαστικό.
  • Αυτά ήταν τα πρόσωπα, που αθόρυβα, αλλά σταθερά και με συνέπεια, συνέβαλαν ώστε να καμφθούν οι διαφορές και τα προβλήματα, να εξευρεθούν λύσεις και διέξοδοι και σήμερα να μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι έχουμε μια σοβαρή έκθεση στην πόλη μας, την οποία αναφέρουν με χαρά και – λίγη επιφύλαξη- τα ΜΜΕ όλης της χώρας (και πέραν από αυτή).
  • Και είναι και η μεγάλη απόδειξη, ότι όταν η Αυτοδιοίκηση θέλει να αξιοποιήσει το επιστημονικό και καλλιτεχνικό ανθρώπινο δυναμικό της, τότε μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές στον μικρό αυτόν τόπο, με θετικό πρόσημο.
  • Συγχαρητήρια σε όλους τους και με την αισιοδοξία ότι το καλό έργο τους θα είναι η αφορμή για μεγάλα πράγματα

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα